TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:49 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
06:59 Andries
Jan Willem van der Straten was niet op zoek, maar toen hij dertien jaar was, hoorde hij een Amerikaanse dominee.
«
»
07:29 Ik mis je
Dansdocent Geraldine van de Griend voert samen met haar dansgroep een choreografie uit ter nagedachtenis aan leerling Indy Verhallen (17). Zij overlijdt in 2018 na een ernstig verkeersongeval.
«
»
08:00 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland en ontmoeten inspirerende voorgangers.
«
»
08:26 De Verwondering
Kristin Vanschoubroek richtte in 2004 La Verna op, een beweging voor bewustzijn, inspiratie en verbondenheid die mensen uitnodigt om te leven vanuit hun hart en vanuit vertrouwen.
«
»
08:56 Ik mis je
Omdat de ouders van Els Heuvelman binnenvaartschippers zijn, brengt Els veel weekenden en vakanties door bij haar opa en oma. Deze logeerpartijen vormen de basis voor een hechte band tussen opa en zijn oudste kleinkind.
«
»
09:19 Zie je zondag!
Marleen bezoekt Piet en Jeanette. Zij reisden de hele wereld rond om als bioloog fossielen op te graven. Hun werk als bioloog en het geloof leverde soms lastige gesprekken op. Inmiddels hebben zij een manier gevonden om daarmee om te gaan.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Op het Hoogfeest van Willibrord spreekt Willem kardinaal Eijk over de Heilige Willibrord.
«
»
09:59 Eucharistieviering
De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien.
«
»
11:04 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:34 Metterdaad
We volgen de Oekraïense Vadim en Mykola die op zomerkamp gaan. Ze groeien allebei op in moeilijke omstandigheden en kijken enorm uit naar een tijd van onbezorgd 's avonds stiekem keten, met de meisjes dollen en niet aan moeilijke dingen denken.
«
»
11:45 Nederland Zingt Dichtbij
Jurjen ten Brinke is in de auto bij rijinstructeur Leendert Roos. Al jaren ligt verkeersveiligheid Leendert na aan het hart. Hij ziet het als zijn roeping om mensen zodanig op te leiden dat er geen verkeersongelukken zullen zijn.
«
»
12:40 Andries
Janneke Burger-Niemeijer was lange tijd uitgever, maar inmiddels is haar grote wens om dominee te worden uitgekomen. Want ze gunt het graag, zoals ze zegt, dat de mensen de Here Jezus leren kennen.
«
»
13:05 Wilde Ganzen
Het onderwijs in Sierra Leone mag dan wel gratis zijn, dat is nog geen garantie voor succes. De kwaliteit van de lessen is laag, waardoor de leerlingen lang niet altijd komen opdagen. Met dit project willen we een eerste stap zetten richting beter onderwijs.
«
»
13:11 Fryslân DOK
Pier Gerlofs Donia, oftewel Grote Pier, staat bekend als een heldhaftige krijger en een belangrijke figuur voor Friesland. Vijfhonderd jaar na zijn dood trekken historici zijn reputatie in twijfel.
«
»
13:41 Brainwash Talks
Filosofie is als vechtsport, stelt filosoof en beoefenaar van Braziliaanse jiujitsu Pablo M. Lamberti. Je moet er niet te veel over praten, maar tonen wat je kunt.
«
»
13:59 Sterren op het doek
Özcan ontvangt oud-voetballer, oud-hoofdredacteur van Voetbal International en televisiepersoonlijkheid Johan Derksen in het stadion van Go Ahead Eagles, de club waar de profcarrière van Johan begon.
«
»
14:44 Andere tijden
Nu iedereen CO2-vrij maar niemand windmolens in zijn buurt wil, staat kernenergie weer op de politieke agenda.
«
»
15:20 Beth Amstelveen, Jeruzalem a/d Amstel
Waar de Joodse gemeenschappen in de rest van het land al generaties krimpen, laat Amstelveen precies het tegenovergestelde zien. Een unieke ontwikkeling.
«
»
16:18 Naches
Rotem Nir heeft in het leger krav maga geleerd, een verdedigingskunst uit Hongarije. Ze studeerde Rechten en werd advocate, maar verruilde het kantoor voor een meer spirituele wereld.
«
»
16:26 Iedereen Verlicht
Atleet Thomas van der Plaetsen krijgt herhaaldelijk grote tegenslagen in zijn sportcarrière te verwerken. Met meditatie hoopt hij er bovenop te komen.
«
»
16:51 Socutera
Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:08 Jacobine op 2
Drie gasten, drie perspectieven, één thema. Als het gaat om de levensvragen van deze tijd, zoekt presentator Jacobine Geel naar inspiratie, verdieping en verrassing.
«
»
17:41 NederTurken
Meral Uslu ('62), gerenommeerd film- en programmamaker, betreedt de wereld van Ismail Ilgun ('97). Ismail is geboren en getogen in Nederland, maar ziet zichzelf voornamelijk als Turks.
«
»
18:16 Podium Witteman
Cellist Harriet Krijgh en pianist Magda Amara spelen op hun cd Silent Dreams Duitse, Franse en Russische liederen. * Wishful Singing ontwikkelde een programma voor longcovidpatiënten.
«
»
19:24 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
20:21 Rauw Curaçao
Droomeiland Curaçao maakt door Covid-19 een zware crisis door die mensen dwingt tot rigoureuze keuzes. Wensly Francisco volgt Curaçaoënaars gedurende een jaar van strijd, van vallen en weer opstaan.
«
»
21:07 Metropolis
Het aantal gesprekken over pesten bij De Kindertelefoon is explosief gestegen. Het probleem is zo groot, dat de Kinderombudsvrouw onderzoekt of pesten strafbaar moet worden.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:09 VPRO Tegenlicht
Digitale assistenten zijn in opkomst en deze slimme ondersteuners begeven zich op communicatieterreinen die voorheen enkel aan mensen voorbehouden waren: empathie en emotie.
«
»
23:05 Andries en de wetenschappers
Andries Knevel gaat in gesprek met prof. dr. ir. Wiebren de Jong, hoogleraar aan de TU te Delft met als specialisatie grootschalige energieopslag en herwinbare energie.
«
»
23:37 Volle zalen
Sanne Hans had al ver voor de pandemie besloten haar agenda minder vol te plannen. Naast het drukke artiestenbestaan brengt ze tegenwoordig samen met haar vriend een deel van het jaar door op Bonaire.
«
»
00:22 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
01:18 Jacobine op 2
Drie gasten, drie perspectieven, één thema. Als het gaat om de levensvragen van deze tijd, zoekt presentator Jacobine Geel naar inspiratie, verdieping en verrassing.
«
»
01:49 Naches
Niki Jacobs vertolkt het Jiddische lied. Ze geeft een persoonlijke touch aan bestaande popliedjes zoals Jolene. Ze is ook gewoon een beetje verslaafd aan taal in het algemeen.
«
»
02:01 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:37 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
03:32 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Wanneer een missie verkeerd afloopt krijgt JJ, een van de meest gerenommeerde CIA-agenten, nog één kans om zijn carrière te redden. Hij wordt op een undercoveroperatie gezet om een gevaarlijke familie van wapenhandelaars te observeren. De negenjarige Sophie ontmaskert hem echter al snel.

'My Spy', film uit 2020 met oa. Chloe Coleman, om 21.55 uur op VTM.

Dossiers