TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:08 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
06:57 Andries
Toen Annemarie Six-Wienen 22 jaar was, verloor ze haar vriend. Na een lange periode van rouw vond ze een nieuwe liefde. Ze trouwde, maar een half jaar later overleed haar man.
«
»
07:27 Ik mis je
De 21-jarige Esmée Meijer en haar moeder Diana zijn als twee handen op een buik. Ze spreken elkaar dagelijks en doen alles samen, tot haar moeder een hersenbloeding krijgt.
«
»
07:58 Petrus in het land
Petrus in het land is op bezoek in Zoutelande, waar we welkom worden geheten door dominee Maria Baan. Arienne Molenaar kreeg de diagnose tinnitus.
«
»
08:24 De Verwondering
Door complicaties na een ongelukje bij het volleyballen leidt Rina Arendse al meer dan veertig jaar een liggend bestaan. Ze is afhankelijk van de hulp van anderen.
«
»
08:55 Ik mis je
Dick en Chris Pluim groeien samen op en ook als volwassenen delen ze hun leven. Waar Dick een man is van de theorie, is Chris meer van de praktijk. Dan wordt Chris ernstig ziek.
«
»
09:18 Zie je zondag!
Marleen is op bezoek in de Jacobikerk in Utrecht. Een echte stadskerk die onderdeel is van de Protestantse Kerk in Nederland. Iemand die daar helemaal haar plekje heeft gevonden is Margreet.
«
»
09:44 Wilde Ganzen
In het oosten van Zambia leven veel mensen van de landbouw. Een half jaar lang valt er hier geen druppel water. De mensen raken zo in de problemen. De oplossing: goedkope, duurzame waterpompen, gemaakt door lokale mensen. De wens is om een trainingscentrum te bouwen.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Jan Brandsma is meer dan twintig jaar als geestelijk verzorger werkzaam bij de marine in Den Helder en Amsterdam. Deze pater capucijn vertelt hoe je als zielzorger vooral moet luisteren.
«
»
09:59 Eucharistieviering
De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien.
«
»
11:03 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:28 Metterdaad
EO Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
11:30 Nederland Zingt Dichtbij
Recht en gerechtigheid zijn belangrijke thema's in de Bijbel en daar wordt over gezongen in de prachtige liederen vanuit verschillende kerken van ons land.
«
»
12:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
12:09 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
13:07 Fryslân DOK
'De Muze' en 'Vergeet mij niet' zijn twee mini-documentaires gemaakt in het kader van 'Nije Eagen', een samenwerking van Noordelijk filmplatform New Noardic Wave, Cinecrowd en Fryslân DOK.
«
»
13:37 Brainwash Talks
Via media, mobiliteit of migratie: meer dan ooit komen we in contact met de veelheid aan talen die onze wereld rijk is, ziet ook taalkundige Wim Vandenbussche.
«
»
13:52 Sterren op het doek
Arjen Lubach geeft eigenlijk nooit de regie uit handen en is naar eigen zeggen erg slecht in het maken van oogcontact. Voor ons maakt hij een uitzondering.
«
»
14:40 Andere tijden
Speculanten storten zich al enkele jaren massaal op de Nederlandse woningmarkt. Andere Tijden gaat terug naar de jaren 70, naar de beruchte 'krottenkoning' Fennis.
«
»
15:12 De Boeddhistische Blik: De Schoonheid van de Leegte
Marjon de Jong is de enige meester buiten Japan in de traditionele schilderkunst sumi-e, een kunstvorm die in de 13de eeuw in Japan als uiting van het zenboeddhisme is ontstaan en gaat om de essentie.
«
»
15:45 De Boeddhistische Blik: Onzichtbaar licht
Beeldend kunstenaar Jan van Duijnhoven schildert vanuit het licht. Met primaire kleuren, witte vlakken en diepte in zijn doeken probeert hij het licht te vangen en 'zichtbaar' te maken.
«
»
16:26 Iedereen Verlicht
Rastafari Jeroen Kluter leeft duurzaam en maakt met zijn instrument de Mbira contact met zijn voorouders. * Ferry en Margreet staan in contact met natuurwezens die hun thuis vinden in oude stenen zoals hunebedden.
«
»
16:52 Socutera
Met: Het Longfonds, Wereldouders en Verhuisdieren.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:09 Jacobine op 2
Drie gasten, drie perspectieven, één thema. Als het gaat om de levensvragen van deze tijd, zoekt presentator Jacobine Geel naar inspiratie, verdieping en verrassing.
«
»
17:39 De zin van je leven
Klaas van Kruistum, presentator bij de KRO-NCRV, koos voor Paulus, die in de brief aan de Efeziërs schrijft: 'Wees bescheiden, zachtmoedig en verdraag elkaar uit liefde'.
«
»
17:53 Schatten uit de schaduw
In een fonkelnieuw depot van maar liefst 31.500 m2 heeft het Openluchtmuseum de meeste objecten liggen. De hoogte van één van de ruimtes is speciaal aangepast aan een orgel.
«
»
18:12 Podium Witteman
De 15-jarige cellist Donna van Leeuwen speelt met pianist Daniël van der Hoeven muziek van George Gershwin.
«
»
19:19 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
20:18 Andere Tijden Special
In 1996, precies 25 jaar geleden, verdwijnt de militaire dienstplicht in Nederland. Officieel wordt deze niet afgeschaft maar opgeschort, zolang de veiligheidssituatie dat toelaat.
«
»
21:07 Metropolis
Makelaar Pulkit (India) verpakt sombere flatjes in Delhi alsof het paleizen zijn in slikke Bollywoodvideo's, waarin hij zelf de hoofdrol speelt. Zijn klanten zijn hier helemaal weg van.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:09 VPRO Tegenlicht
Hoe komt het dat technische beroepen helemaal uit de mode zijn geraakt? De toekomst ligt in handen van handwerkers en het lijkt erop dat verandering, zoals de energietransitie, van de werkvloer komt.
«
»
22:55 2Doc Kort: Mist
Stephanie Tijmes was een beweeglijk kind met een groot talent voor turnen, maar de vrijheid die ze als kind voelde, werd haar door mishandeling van haar turntrainers afgenomen.
«
»
23:30 Last days
Lieve mag een week lang over de schouders meekijken bij uitvaartcentrum Pues in Herent, België, bij een familiebedrijf dat al vier generaties bestaat.
«
»
00:21 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
01:19 Jacobine op 2
Drie gasten, drie perspectieven, één thema. Als het gaat om de levensvragen van deze tijd, zoekt presentator Jacobine Geel naar inspiratie, verdieping en verrassing.
«
»
01:49 Naches
Eddy Robles is een joodse vrijmetselaar uit Suriname. Het is maar goed dat hij op tv is, want op de radio zou je een heel ander beeld van hem krijgen.
«
»
02:02 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:40 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
03:35 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wanneer een oude intergalactische vete opnieuw wordt opgerakeld en het voortbestaan van de aarde in gevaar komt, is Jay verplicht de hulp in te roepen van zijn voormalige collega Kay. Hij is immers de enige agent die de plannen van het Kylotische monster Serleena in de war kan sturen. Er is echter één probleem: Kay bracht de afgelopen jaren door als postbode en hij kan zich niets meer herinneren van zijn dienst bij M.I.B., de geheime overheidsorganisatie die de aanwezigheid van buitenaardse wezens op aarde in goede banen leidt.

'Men in Black II', film uit 2002 met oa. Will Smith, om 20.30 uur op VTM 3.

Dossiers