TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:00 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
07:00 Andries
Jarenlang was Arenda Haasnoot het gezicht van de protestantse kerk. Opgegroeid in Katwijk had ze niet gedacht ooit dominee te worden, maar tijdens een reis naar Israël viel het kwartje: God riep haar.
«
»
07:30 Ik mis je
Als Jan van de Gracht als tiener noodgedwongen op straat leeft, zorgt zijn zus Evelina dat hij wat te eten heeft. In 2008 overlijdt ze aan kanker.
«
»
08:00 Petrus in het land
Petrus in het land is in Apeldoorn. Daar haken we aan bij de Klimaatpelgrimstocht. Deze internationale tocht startte op 14 augustus in Polen.
«
»
08:25 De Verwondering
Linda de Roos werkt als verpleegkundige op de Intensive Care (IC) van diverse ziekenhuizen. Ze is zich extra bewust van wat voor haar essentieel is: leven in het nu.
«
»
08:55 Ik mis je
Harmen is de 15-jarige zoon van Dirk en Marieke Schouten. Vanwege een stofwisselingsziekte heeft hij weinig energie en is hij snel moe. Als hij griep krijgt, wordt zijn hart aangetast.
«
»
09:20 Zie je zondag!
In de Remonstrantse kerk in Twente zitten een hoop grijze koppies. Veel gemeenteleden zijn vader of moeder, opa of oma. Maar de hechte band tussen ouders en kinderen is ook kwetsbaar.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Als katholieken iets gemist hebben in de tijd van corona, dan is het samen zingen. Jeroen Felix vertelt over de troost van zingen met elkaar en tot God.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint-Janskathedraal te Den Bosch. Celebrant: Plebaan Vincent Blom.
«
»
11:00 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:35 Metterdaad
EO Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
11:45 Nederland Zingt Dichtbij
Jurjen ten Brinke ontmoet twee vrouwen die zonder dat ze het van elkaar wisten dezelfde droom hadden. Diana Blokland en Judith Vermoen hoopten beiden een huis voor tienermoeders op te richten.
«
»
12:40 Andries
Jurjen van Houwelingen was een gevierd spreker en een succesvolle internetondernemer. Maar toen sloeg het noodlot toe: een tumor veroorzaakte plotseling grote hersenschade.
«
»
13:03 Wilde Ganzen
Twee jaar geleden is er met hulp van Wilde Ganzen een onderwijstraject voor duurzame landbouw gestart met een groep jongeren in de regio Tucurú in Guatemala. Dat was een succes.
«
»
13:05 Fryslân DOK
De choreografen en dansers van Ivgi&Greben, het eerste professionele dansgezelschap in Friesland, zijn op weg naar de première van hun voorstelling Nice to meet you!
«
»
13:35 Brainwash Talks
De mens is veel te ingewikkeld om in labels en modellen te vatten, ziet psychiater Floortje Scheepers. Tijd dat we die complexiteit durven te omarmen.
«
»
13:50 In de voetsporen van de Wederopbouw
De wederopbouw van Nederland is ook een mentale kwestie. Na de chaos en verwildering van de bezettingsjaren moet er weer orde komen in de samenleving. Het gezin is de hoeksteen van de samenleving.
«
»
14:40 Oases in de Lage Landen
Voor de goedkopere benzine en boodschappen trekken Nederlanders in de grensstreek al langer de grens met Duitsland over. Maar steeds vaker gaan ze er ook wonen.
«
»
15:25 De Boeddhistische Blik: Moeders zijn ook dochters (1/2)
Hoewel Sarah Marijnissens moeder zeventien jaar geleden is overleden, blijkt haar invloed nog steeds in haar leven door te spelen.
«
»
16:30 Iedereen Verlicht
Narsingh ontmoet IT-consultant, gereïncarneerd hindoepriester, yogaleraar en voodoo-priester in opleiding Roberto Uding, de moderne nomade en schrijfster Iris Schlagwein.
«
»
16:54 Socutera
De Trombosestichting Nederland zet zich in voor een toekomst zonder tromboseleed. Dat doet ze door het geven van voorlichting en door het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar trombose.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
Drie gasten, drie perspectieven, één thema. Als het gaat om de levensvragen van deze tijd, zoekt presentator Jacobine Geel naar inspiratie, verdieping en verrassing.
«
»
17:45 Voor de vorm
Christien stapt in de wereld achter de vorm van de auto. Waardoor wordt die vorm bepaald? En hoe is de vorm van de auto in de loop van de tijd veranderd?
«
»
18:15 Podium Witteman
Violist Rosanne Philippens heeft met The Vondel Strings een cd uitgebracht met vioolconcerten van Joseph Haydn en het ballet 'Le baiser de la fée' van Igor Stravinsky.
«
»
19:25 Brommer op Zee
Schrijver en historicus Annejet van der Zijl praat over 'Fortuna's kinderen'. Gouden Griffel-winnaar 2021 Pieter Koolwijk vertelt over zijn kinderboek 'Gozert'. In het schrijfhok: Paulien Cornelisse.
«
»
20:25 Brieven aan de rest van Spanje
Spanje telt 1942 kilometer aan togen. Toen de coronapandemie de kroegen sloot, werd de horeca opeens een belangrijk campagnemiddel in verkiezingstijd: vrijheid of communisme?
«
»
21:05 Metropolis
Eindelijk mag er weer gelachen, gezongen en gedanst worden. In India, waar de pandemie flink heeft huisgehouden, geeft Mrs Sangeeta Gera les in lachyoga. In Kisumu (Kenia) gingen de kerken dicht.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 VPRO Tegenlicht
Veel vrouwen beslissen nu om eicellen in te vriezen voor later, om zo hun fertiliteit te 'managen'. Een tendens waar de markt gretig in meebeweegt.
«
»
23:05 Smoeder
De twee Brabanders beginnen met 'Smoeder is dood', en vertellen daarover. De voorstelling biedt een ontroerend beeld van de onthechting van kinderen van hun moeder en vice versa.
«
»
23:40 Last days
In India is er één plek waar elke hindoe wil sterven: de spirituele hoofdstad Varanasi. Van over het hele land komen pelgrims naar hier om er hun overleden familieleden te cremeren.
«
»
00:35 Brommer op Zee
Schrijver en historicus Annejet van der Zijl praat over 'Fortuna's kinderen'. Gouden Griffel-winnaar 2021 Pieter Koolwijk vertelt over zijn kinderboek 'Gozert'. In het schrijfhok: Paulien Cornelisse.
«
»
01:35 Jacobine op 2
Drie gasten, drie perspectieven, één thema. Als het gaat om de levensvragen van deze tijd, zoekt presentator Jacobine Geel naar inspiratie, verdieping en verrassing.
«
»
02:05 Naches
Simone Cohen de Lara is uitvaartbegeleidster. Ze verzorgt de doden en geeft op haar eigenzinnige manier kleur aan de dag dat mensen afscheid nemen van hun dierbare.
«
»
02:15 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:55 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
03:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Nancy wil Syd helpen om de gestolen fentanyl aan de politie te overhandigen zonder dat hun betrokkenheid aan het licht komt. Het vreemde gedrag van Izzy leidt Nancy af, en er duikt een geest uit het verleden van Syd op.

'L.A.'s Finest', om 22.40 uur op VTM 3.

Dossiers