TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:25 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
07:00 Andries
Ron van der Spoel geeft de indruk een druk baasje te zijn. Hij was gemeentepredikant, raadslid voor de ChristenUnie en trainde voorgangers in landen waar christenen vervolgd worden.
«
»
07:30 De verandering
Danny Ferdinandus is een jaar of 11 als hij regelmatig het huis uit vlucht en zelfs midden in de nacht over straat zwerft, bang om weer door zijn vader in elkaar geslagen te worden.
«
»
08:00 Petrus in het land
We ontmoeten op Urk Csongor Kelemen. Deze Hongaars-Roemeense dominee trouwde met een Urker vrouw en vond hier zijn thuis. Thans is hij voorganger van de Gereformeerde Kerk op Urk.
«
»
08:30 De Verwondering
Waar een wil is, is een weg. Dit spreekwoord is Almatine Leene op het lijf geschreven. Omdat ze in haar eigen kerk geen predikant kon worden, vertrok ze voor een stage naar Zuid-Afrika.
«
»
09:00 70 jaar TV: Levensbeschouwing - Het Religie-journaal
Na intro van Stef Bos nemen Jacobine Geel, Wilfred Kemp en Andries Knevel ons aan de hand langs historische fragmenten.
«
»
09:20 70 jaar TV: Levensbeschouwing - Wandelen met God
Annemiek Schrijver pakt de draad weer op met twee gesprekspartners die grote indruk op haar hebben gemaakt: Herman Finkers en prinses Irene.
«
»
09:50 70 jaar TV: Levensbeschouwing - Het Religie-journaal
Na intro van Stef Bos nemen Jacobine Geel, Wilfred Kemp en Andries Knevel ons aan de hand langs historische fragmenten.
«
»
10:15 70 jaar TV: Levensbeschouwing - Omhels het leven
Religies en levensbeschouwingen laten in hun gezamenlijke viering zien dat de spirituele rijkdom van hun tradities een inspiratiebron is voor het werken aan een bezielde democratie.
«
»
10:45 70 jaar TV: Levensbeschouwing - Het Religie-journaal
Na intro van Stef Bos nemen Jacobine Geel, Wilfred Kemp en Andries Knevel ons aan de hand langs historische fragmenten.
«
»
11:05 70 jaar TV: Levensbeschouwing - Heeft God toekomst op tv?
Frénk van der Linden gaat in gesprek met journalist Leo Fijen, dominee Jurjen ten Brinke, rabbijn Marianne van Praag en imam Azzedine Karrat over de toekomst van levensbeschouwelijke televisie.
«
»
11:41 Metterdaad
EO Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
11:45 Nederland Zingt Dichtbij
Al jong zegt Daniël Kerolles het geloof van zijn jeugd vaarwel. Maar wanneer jaren later een collega hem meevraagt naar de kerk, wordt het vuurtje opnieuw aangewakkerd.
«
»
12:40 Andries
Jarenlang was Arenda Haasnoot het gezicht van de protestantse kerk. Opgegroeid in Katwijk had ze niet gedacht ooit dominee te worden, maar tijdens een reis naar Israël viel het kwartje: God riep haar.
«
»
13:04 Wilde Ganzen
De dorpsbewoners van Avégamé in Togo hebben een prachtig idee: een bananenplantage aanleggen, zodat met de verkoop van de oogst hun basissschool kan groeien en bloeien.
«
»
13:10 Fryslân DOK
Portret van kinderboekenschrijver Dolf Verroen. In november verschijnt een nieuw boek met zijn persoonlijke herinneringen aan schrijvers. Een kijkje in het literaire leven én in zijn eigen leven.
«
»
13:40 Brainwash Talks
Lang had actrice en theatermaakster Sachli Gholamalizad haar twijfels over het moederschap. Haar angst? Dat ze onverwerkte trauma's zou doorgeven.
«
»
14:00 70 Jaar TV, Kunst en Cultuur
Onder meer Adriaan van Dis, Hanneke Groenteman, Sanne Wallis de Vries, Jan Six, Wieteke van Zeil, Abdelkader Benali, Eric Corton, Tania Kross en Susan Smit geven een terugblik op 70 jaar kunst op tv.
«
»
16:50 Socutera
De Dierenbescherming helpt jaarlijks tienduizenden dieren in nood. Door het hele land staan medewerkers en vrijwilligers dag en nacht klaar om ze te redden, op te vangen en te beschermen.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Dans met mij; De Nederlandse Dansdagen 2021
Voormalig danser, acteur en presentator Jan Kooijman en ballet-icoon Igone de Jongh delen hun liefde voor dans en gaan in gesprek met bijzondere gasten uit de danswereld.
«
»
18:05 Podium Witteman
Cellist Camille Thomas en pianist Julian Brocal spelen de 'Dans van de zalige geesten' uit 'Orfeo ed Euridice' van Chr. W. Gluck.
«
»
19:10 70 jaar TV: Vreemder dan fictie
Sinan Can en Nicolaas Veul spreken zeven gerenommeerde, gelauwerde en door hen bewonderde documentairemakers. Welke hoofdpersoon staat hen nog het meest bij? En hoe kijken zij naar de 'werkelijkheid'?
«
»
20:30 70 jaar TV: Televisie en Politiek
De parlementaire journalistiek ontwikkelt zich van gedienstig tot zeer kritisch. Het resulteert echter niet in het verkleinen van de kloof tussen burger en politiek.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:05 70 jaar TV: Achtergronden bij het nieuws
Al zeventig jaar nemen de verslaggevers van de actualiteitenrubrieken de kijker in binnen- en buitenland mee op reis: van de val van Saigon tot de bonnetjesaffaire in Den Haag.
«
»
23:10 Smoeder
In een intiem gesprek haalt schrijfster Maria Goos met actrice Loes Luca herinneringen op aan haar ouders. Loes Luca is bekend van onder meer Het Klokhuis, Ja Zuster, Nee Zuster en Maud & Babs.
«
»
23:50 Last days
Cuba telt het hoogste aantal 60-plussers van heel Latijns-Amerika en de cijfers blijven stijgen. Fidel is dood, maar Lieve wil weten wat het betekent om in het Cuba van nu oud te worden en te sterven.
«
»
00:40 Dans met mij; De Nederlandse Dansdagen 2021
Voormalig danser, acteur en presentator Jan Kooijman en ballet-icoon Igone de Jongh delen hun liefde voor dans en gaan in gesprek met bijzondere gasten uit de danswereld.
«
»
01:30 Naches
Noam Vazana is een professionele artieste. Ze treedt op over de hele wereld en heeft alles in zich om door te breken naar het grote publiek.
«
»
01:45 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:20 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
03:15 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Het leven van Alison Whitford stort helemaal in wanneer haar man Dominick om het leven komt bij een verkeersongeluk. Gaandeweg wordt het echter duidelijk dat Dominick werd vermoord en dat hij heel wat verborgen hield voor Alison.

'Rule Of 3', film uit 2019 met oa. Kelly Rutherford, om 23.00 uur op VTM 3.

Dossiers