TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:05 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
07:00 Andries
Toen Rieke Lindeboom twaalf jaar oud was, besefte ze dat ze graag studenten pastoraal wilde begeleiden. Jong, maar die droom en ambitie zijn wel, en op jonge leeftijd, uitgekomen.
«
»
07:25 De verandering
Erwin Hout lijkt geboren voor het geluk. Maar als hij 19 is, neemt hij een duik in ondiep water en kan niks meer bewegen. In het ziekenhuis krijgt hij te horen dat hij een hoge dwarslaesie heeft.
«
»
08:00 Petrus in het land
Petrus is op bezoek op zonnig Ameland. We ontdekken het verhaal achter de windmolentjes van Hilly en gaan met predikant-pionier Sijbrand Alblas als Jezus het strand op.
«
»
08:25 De Verwondering
Wie Roos Schlikker ontmoet, ziet een stralende, vrolijke en goedgebekte vrouw die zich niet schaamt voor haar Amsterdamse tongval.
«
»
08:55 Ik mis je
Veertien dagen na het overlijden van haar man Wiebe krijgt Hanny de Boer een hondje, Sam. Een grote troost voor Hanny, want zo komt ze nooit thuis in een leeg huis.
«
»
09:20 Zie je zondag!
Marleen gaat in gesprek met Marjan. Geloven in Moerwijk heeft haar kijk en visie op kerk-zijn veranderd en haar doen inzien dat je meer kerk kunt zijn door dingen voor anderen te doen.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Michel Hagen is de plebaan van de kathedraal aan de Mathenesserlaan in Rotterdam. Hij vertelt bij de doopvont zijn verhaal over de sacramenten.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Bonifatiuskerk te Rijswijk. Celebrant: Pastoor Wim Bakker.
«
»
11:00 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:30 Metterdaad
Gerrianne Pennings groeide op in de oer-Hollandse Achterhoek, op de boerderij van haar ouders, veilig en beschermd. Nu werkt ze als één van de weinig overgebleven hulpverleners in Jemen.
«
»
11:45 Nederland Zingt Dichtbij
Jurjen ten Brinke gaat op bezoek bij Nesrin en Zaiir Eminzade, een Koerdisch echtpaar. Zij zijn tolk en coach bij de Filippus-opleiding van Evangelie & Moslims.
«
»
12:35 Andries
Efraim Hart is arts, adviseur bij medische opleidingen, promovendus en ook duo-raadslid voor de ChristenUnie in Amsterdam. Het geloof heeft hij van jongs af meegekregen.
«
»
13:02 Wilde Ganzen
Voor nierpatiënten is dialyse van levensbelang. In India krijgt lang niet iedereen deze medische hulp. Een ziekenhuis in Thiruverkadu wil hier topprioriteit aan geven. De wens is dan ook goede apparatuur, zodat 350 mensen jaarlijks de zorg krijgen die ze nodig hebben.
«
»
13:05 Fryslân DOK
Toen vroeger het vrachtvervoer over het water ging met skûtsjes, stond de vrouw net zo vaak aan het roer als de man. Waarom is er dan bij het SKS-skûtsjesilen nog nooit een vrouw schipper geweest?
«
»
13:35 Brainwash Talks
Het is belangrijk dat we onze mede-Europeanen leren kennen, want Europa is meer dan een economisch samenwerkingsverband. Het is ons verleden en onze toekomst, stelt schrijver Thomas Huttinga.
«
»
13:50 In de voetsporen van de Wederopbouw
Alle aandacht gaat naar het bouwen en niet naar het rouwen. Als er niets gebeurt zal Nederland zo moeten bezuinigen dat het levenspeil te vergelijken is met dat van 1941-42.
«
»
14:40 Oases in de Lage Landen
Het is het enige 'bergdorpje' van ons land: het Limburgse Vijlen. Al eeuwenlang een hechte, vooral boerengemeenschap. Maar Vijlen verandert. De boeren verdwijnen.
«
»
15:25 De film die nooit afkwam
Eind jaren 70 werkte cineast Frans Bromet aan een film over holocaustoverlever Sieg Maandag. De film 'Life's Picture' werd destijds niet afgemaakt door een conflict tussen Bromet en de producent.
«
»
16:22 Naches
Asher Omisi komt uit Jemen en heeft decennialang een diner-chantantrestaurant in Schiedam gehad. In Israël zat hij in het leger en bedacht daar een liedje over de liefde met de titel: 'Mooie Nacht'.
«
»
16:30 De nieuwe meesters
Persoonlijke verhalen van creatieve personen die pal staan voor hun zaak: Juan (alias @pxssypapi), Andrej Bezjak en Mokul Mosharrof.
«
»
16:57 Socutera
Voluit leven is voor nierpatiënten niet vanzelfsprekend. De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven, en écht kunnen blijven leven.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
Nu de laatste buitenlandse militairen uit Afghanistan zijn vertrokken, zijn de Taliban weer aan de macht. Hebben we daar een 'rechtvaardige oorlog' gevoerd en welke lessen moeten we trekken?
«
»
17:40 Voor de vorm
Hoe Nederlands is de tweewieler des vaderlands eigenlijk? Christien ontdekt dat de fiets al vrij lang dezelfde basisvorm heeft. Is de fiets uitontwikkeld of komen er toch nog vernieuwingen aan?
«
»
18:15 Podium Witteman
Te gast: Ksenija Sidorova en Camerata RCO, kamerkoor PA'dam o.l.v. Maria van Nieukerken, en componist/pianist Gustavo Trujillo.
«
»
19:25 Brommer op Zee
Ruth Joos en Wilfried de Jong spreken onder anderen Mathijs Deen en Margot Vanderstraeten. Ook Susan Smit is te gast, samen met lezers.
«
»
20:25 Brieven aan de rest van Spanje
Spanje is hard en snel getroffen door de coronapandemie. Stef vraagt zich af of de Spanjaard anders omgaat met verlies en rouw.
«
»
21:05 Metropolis
Wereldwijd op zoek naar vakantiegangers. Een buurtbadje zorgt in Egypte voor het ultieme vakantiegevoel, in Peru kiest Claudia voor een ayahuascatrip, Masood kampeert in Zweden, maar denkt aan Kabul.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 Lezecher: De lange strijd voor een Holocaustmonument
Deborah van der Starre volgt sinds 2010 Jacques Grishaver in zijn strijd om een moment te laten bouwen in Amsterdam ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
«
»
23:10 Last days
Hoe word je 100 jaar? Voor het antwoord trekt Lieve naar het Japanse eiland Okinawa. Hier wonen de oudste mensen ter wereld. Het eiland is een geliefde plek bij wetenschappers.
«
»
00:05 Brommer op Zee
Ruth Joos en Wilfried de Jong spreken onder anderen Mathijs Deen en Margot Vanderstraeten. Ook Susan Smit is te gast, samen met lezers.
«
»
01:00 Jacobine op 2
Nu de laatste buitenlandse militairen uit Afghanistan zijn vertrokken, zijn de Taliban weer aan de macht. Hebben we daar een 'rechtvaardige oorlog' gevoerd en welke lessen moeten we trekken?
«
»
01:30 Naches
Esther Erwteman is haar droom achterna gegaan. Ze heeft een manier gevonden om mensen bij elkaar te brengen en gezelligheid te bieden. Ze snoept er zelf ook van mee en geeft dat door aan haar dochter.
«
»
01:45 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:25 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
03:20 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Paul verdiept zich in de manier van frauderen waarbij mensen investeringen worden aangepraat die niet bestaan en waardoor velen van hen al hun spaarcenten zijn kwijtgeraakt. Hij praat ook met een ex-oplichter over deze manier van frauderen.

'Undercover: Fighting the Fraudsters', om 22.35 uur op VTM 4.

Dossiers