TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:40 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
07:05 Andries
Jurrien ten Brinke organiseerde onlangs de actie 'gastgezin voor een vluchteling', maar helpt ook tieners, zet zich in voor de wijk en trekt voor Compassion naar landen in de Derde Wereld.
«
»
07:35 Firma Erfgoed
In het zuiden is het rijke Roomse leven nog zichtbaar. Aldith Hunkar treft in Wouw beelden aan waar het Rijksmuseum jaloers op is en vindt in Antwerpen een beeldschone Maria met diamanten kroon.
«
»
08:05 Petrus in het land
Petrus is op bezoek in de Protestantse Gemeente van Rijswijk. Het thema van de aflevering is 'Tot zegen zijn'. Wat betekent het om gezegend te zijn en om jouw zegen te delen met een ander?
«
»
08:35 De Verwondering
Geneeskunde wordt geneeskunst als je op je handen kunt gaan zitten. Niets doen en aanwezig zijn. Of is dat levenskunst? De Verwondering met Henk Stenvers.
«
»
09:05 Ik mis je
Wim Meerveld en zijn vrouw Hannie ontmoeten elkaar tijdens een studiedag voor jeugdwerkers van Het Leger des Heils. Door Hannie wordt Wim milder en ze leert hem te relativeren. Dat mist hij nu.
«
»
09:25 Zie je zondag!
Marleen ontmoet jeugdouderling William van den Berg. Ruim twee jaar geleden werd er bij William kanker geconstateerd. Er volgde voor hem en zijn gezin een pittige tijd.
«
»
09:50 Metterdaad
In de woestijn van Senegal staat het kleine ziekenhuis waar dokter Vinique werkt. Hij gaf zijn goedbetaalde baan in een privékliniek op om dit eenvoudige ziekenhuis te leiden.
«
»
10:05 Nederland Zingt Dichtbij
Als Tineke Kleinhuis veertien jaar oud is, komen haar beide ouders om het leven bij een verkeersongeluk. Op 39-jarige leeftijd realiseert ze zich dat ze ouder is geworden dan haar ouders.
«
»
10:53 Wilde Ganzen
Duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking.
«
»
11:00 Eucharistieviering/Eurovisie
Rechtstreekse eucharistieviering/Eurovisie op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming vanuit de basiliek van het Mariaheiligdom in Knock, Claremorris, County Mayo, Ierland.
«
»
12:05 Het Filosofisch Kwintet
Tijdens de coronacrisis kwamen grondrechten onder druk te staan. Gaat het algemeen belang boven individueel belang? En wie bepaalt dat dan?
«
»
13:00 Fryslân DOK
Voor jongeren met ambitie is er op het platteland weinig perspectief op een goede baan en een goed thuis. Wat moet er gebeuren om te voorkomen dat jong talent naar de Randstad verhuist?
«
»
13:30 Brainwash Talks
Wat is er overgebleven van de traditionele muziek en zang van de onderdrukte volkeren die in het noorden van Griekenland leven? Muzikant Anastasis Sarakatsanos gaat op onderzoek uit.
«
»
13:55 Dwars door de Middellandse Zee
Omdat de tocht noodgedwongen ingekort werd door de coronapandemie is deze aflevering gemaakt met het resterende onuitgezonden beeldmateriaal. Ontmoetingen, bloopers en dronebeelden wisselen elkaar af.
«
»
14:45 Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn
Hans knijpt 'm behoorlijk. Zijn vogelkennis van strandvogels valt hem tegen. Net nu hij eindelijk eens goeie sier wil maken bij Lies Visschedijk. Die heeft hij namelijk al eens zwaar teleurgesteld.
«
»
15:25 Op zoek naar de Israëlische keuken
Chef-koks, thuiskoks, wijnboeren en kaasmakers uit meer dan honderd verschillende culturen die het Joodse land rijk is, laten zien hoe verrassend veelzijdig hun keuken is.
«
»
16:15 Naches
Roland Vos heeft een cateringbedrijf, waar hij nog steeds de viskoekjes naar het recept van zijn oma maakt. Zijn vrouw Mirjam heeft inmiddels een andere richting gekozen.
«
»
16:25 De Nieuwe Buur
Als de Kroatische baptisten van een leegstaand huis in de Zagrebse wijk Gajnice een asielzoekerscentrum gaan maken, besluiten buurtbewoners om het project een halt toe te roepen.
«
»
16:51 Socutera
Elke dag overlijden 250 kinderen aan aids, omdat te laat wordt ontdekt dat ze ziek zijn. Het Aidsfonds zet alles op alles om deze kinderen te vinden, te testen en te helpen.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
Gesprek met drie gasten die een wending in hun leven meemaakten. De 93-jarig psychotherapeut Edith Eva Eger zal meepraten over de onderwerpen en haar levenslessen met de gasten delen.
«
»
17:35 Metterdaad
In de woestijn van Senegal staat het kleine ziekenhuis waar dokter Vinique werkt. Hij gaf zijn goedbetaalde baan in een privékliniek op om dit eenvoudige ziekenhuis te leiden.
«
»
17:55 Chazia en Puccini
Wat vertelt Puccini ons in zijn laatste onafgemaakte opera? Chazia Mourali bezoekt zijn oude vervallen villa in Viareggio, waar Puccini het sprookjesachtige 'Turandot' schreef.
«
»
18:45 NOS: Indië Herdenking
De herdenkingsplechtigheid bij het Indisch Monument in Den Haag, waarbij wordt stilgestaan bij de Japanse capitulatie in Zuidoost-Azië.
«
»
19:25 Waterhole: Africa's Animal Oasis
Camera's filmen 24 uur bij een speciaal aangelegde waterpoel in Afrika. Een grensverleggend biologisch experiment. Welke dieren zullen de poel vinden en hoe gaan ze die gebruiken?
«
»
20:25 VPRO Zomergasten
Alfred Birney is auteur van een groot oeuvre van romans, novellen, verhalen en essays, waarin zijn Nederlands-Indische familiegeschiedenis een centrale rol speelt.
«
»
23:30 Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring
Een oude monnik woont in een houten hut op een meer. Hij zorgt er voor een kleine jongen en leert hem een aantal levenslessen. Als tiener wordt de jongen verliefd en raakt hij op het slechte pad.
«
»
01:15 Jacobine op 2
Gesprek met drie gasten die een wending in hun leven meemaakten. De 93-jarig psychotherapeut Edith Eva Eger zal meepraten over de onderwerpen en haar levenslessen met de gasten delen.
«
»
01:39 Naches
Sylvia Dreese woont in een aanleunwoning van verzorgingstehuis Beth Shalom, waar het coronavirus hard heeft toegeslagen. Haar vrolijke blik op de wereld lijdt niet onder de coronacrisis.
«
»
01:50 Het Filosofisch Kwintet
Tijdens de coronacrisis kwamen grondrechten onder druk te staan. Gaat het algemeen belang boven individueel belang? En wie bepaalt dat dan?
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

De Aston Martin van koning Boudewijn, een schilderij van de Belgische kunstenaar Jef Verheyen en een doosje om krekels in te bewaren. Het zijn maar enkele van de bijzondere stukken die vandaag geveild worden. Docuserie waarin veilingmeesters van de meest uiteenlopende Vlaamse veilinghuizen een inkijk geven in hun wereld.

'Het Hoogste Bod', om 21.45 uur op Eén.

Dossiers