TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:45 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
07:00 Andries
Mira de Boer is schrijfster en spreekster en leidt met haar man een christelijke gemeente in Almere. Dat had ze nooit gedacht toen ze scheikunde ging studeren.
«
»
07:30 Firma Erfgoed
Den Haag kennen we als onze residentie. Het is ook de stad van het Vredespaleis - van vrede en recht. Door de eeuwen heen was de stad al een toevluchtsoord.
«
»
08:00 Petrus in het land
We zijn op bezoek in de Hervormde Gemeente van Broek op Langedijk, mooi gelegen op de rand van het stedelijk gebied rond Alkmaar en de Noord-Hollandse polders.
«
»
08:25 De Verwondering
Toen Arjan Broers in een burn-out belandde, begon een verwarrende periode waarin de grote vragen des levens hem om de oren vlogen.
«
»
08:55 Ik mis je
Na het overlijden van haar vader zit Anne van Kruistum-Hofland (25) vol boosheid naar God. Ze kan niet accepteren dat haar vader - zo gelovig en vol vertrouwen - op deze manier aan zijn einde komt.
«
»
09:20 Zie je zondag!
Joost van Wissen ontmoette Corina in de kroeg en kwam erachter dat ze christelijk was. Joost had verder niks met het geloof, maar door Corina begon hij zich er steeds meer in te verdiepen.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Door een kolkende rivier De Geul werd Valkenburg in de maand juli overspoeld. Pastoor Herman Jansen is ook weken later nog bezig om de bagger en troep te verwijderen.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint-Jozefkerk, Waubach-Landgraaf. Celebrant: Pastoor Harry Notermans.
«
»
11:05 Toen was geloof heel gewoon
De vrijgevochten jaren zeventig en de roerige jaren tachtig deden de kerk leeglopen. Behalve op de Biblebelt, daar worden juist kerken bijgebouwd.
«
»
11:40 Metterdaad
Tropenarts Tabitha Kievit woont en werkt met man en kinderen bij een herdersvolk in Senegal, West-Afrika. De bevolking heeft meestal niets anders dan een koeienkar om naar het ziekenhuis te komen.
«
»
11:50 Nederland Zingt Dichtbij
Kunstenaar Henk Helmantel staat nationaal en internationaal bekend om zijn meesterlijk geschilderde stillevens met fruit en schilderijen van kerk- en kloosterinterieurs.
«
»
12:45 Andries
Jurrien ten Brinke is een druk baasje. Hij organiseerde de actie 'gastgezin voor een vluchteling', maar helpt ook tieners, zet zich in voor de wijk en trekt voor Compassion naar de Derde Wereld.
«
»
13:09 Wilde Ganzen
Julian en Rosalia zijn twee ondernemende vrouwen die in Zambia in een ziekenhuis werken. Ook runnen ze een dagcentrum en school voor kinderen uit de sloppenwijken van Kasama. Met een aantal boerderijen verdienen ze geld om alle projecten draaiende te houden.
«
»
13:15 Fryslân DOK
Veel mensen willen niets liever dan in een dorp wonen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade denkt dat vernieuwing vooral op het platteland plaatsvindt.
«
»
13:45 Brainwash Talks
Afstuderen, een sportprestatie: het kan zo ontzettend fijn zijn om ergens trots op te zijn, weet ook filosoof Martha Claeys. Maar trots kan ook kwalijke vormen aannemen.
«
»
14:00 Dwars door de Middellandse Zee
Door de coronacrisis kan Arnout niet verder reizen naar Jeruzalem. Met een klein vliegtuig zet hij koers naar het noorden, naar de moeder van alle steden aan de Middellandse Zee: Venetië.
«
»
14:50 Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn
Na enkele weken alleen op een eiland is de stemming bij Hans Dorrestijn flink gedaald. Maar dan komt cabaretier Roué Verveer langs. En hij heeft de lach aan zijn kont hangen.
«
»
15:25 Op zoek naar de Israëlische keuken
Chef-koks, thuiskoks, wijnboeren en kaasmakers uit meer dan honderd verschillende culturen die het Joodse land rijk is, laten zien hoe verrassend veelzijdig hun keuken is.
«
»
16:19 Naches
Baruch en Meirav van Riel lijken zo uit een sprookje te zijn weggelopen. Ze bewonen hun eigen paradijs in Baarle-Nassau, met honing, wijn, bijtjes en bloemetjes.
«
»
16:25 De Nieuwe Buur
Koerdische vluchtelingen proberen in een Sloveens dorp rust te vinden. De Sloveense buren hebben weinig oog voor hen, tot een buurvrouw besluit om eens op bezoek te gaan bij de Koerdische familie.
«
»
16:51 Socutera
Solidaridad werkt samen met boeren, overheden en bedrijven aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en die voor iedereen winstgevend zijn.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
Jacobine Geel praat met drie gasten over twintig jaar homohuwelijk. Wat betekent de openstelling van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht? Geeft hen dat erkenning?
«
»
17:40 Metterdaad
Tropenarts Tabitha Kievit woont en werkt met man en kinderen bij een herdersvolk in Senegal, West-Afrika. De bevolking heeft meestal niets anders dan een koeienkar om naar het ziekenhuis te komen.
«
»
18:00 Chazia en Puccini
Gaat Puccini's opera 'Madame Butterfly' over een exotisch avontuurtje met een Japanse geisha of toont Puccini juist dat hij haar wanhoop volledig begrijpt?
«
»
18:50 The Wonder of Animals
Roofvogels onderscheiden zich van andere vogels door drie essentiële eigenschappen: hun kracht, hun wendbaarheid en hun fenomenale snelheid.
«
»
19:25 Joanna Lumley's Britain
Na een tussenstop in de leigroeve bij Blaenau Ffestiniog gaat Joanna naar Carmarthen, waar ze GoCompare-zanger Wynne Evans ontmoet. In Cornwall bezoekt ze de legendarische St. Michael's Mount.
«
»
20:25 VPRO Zomergasten
Janine Abbring interviewt de Iraans-Nederlandse zangeres, componist en producer Sevdaliza (°1987) over haar ideale televisieavond.
«
»
23:30 La pazza gioia
Beatrice is een mythomane. Donatella is een jonge gesloten vrouw die leeft in haar eigen mysterieuze wereld. Tussen deze twee totaal verschillende vrouwen ontstaat een speciale vriendschap.
«
»
01:25 Jacobine op 2
Jacobine Geel praat met drie gasten over twintig jaar homohuwelijk. Wat betekent de openstelling van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht? Geeft hen dat erkenning?
«
»
01:57 Naches
Lucette van den Berg is zangeres, dus gewend aan diepe ademhaling, maar die is gestokt toen ze besmet raakte met het coronavirus. En toch zingt ze door, ook in een lege stad.
«
»
02:10 Het Filosofisch Kwintet
In de coronacrisis zagen we een verlangen naar een autoriteit die ons 'redt'. Tegelijkertijd hebben veel mensen moeite met het erkennen van die autoriteit.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eerste aflevering 'FC De Kampioenen' in oktober 1990 op TV1

Pico vindt dat het niet langer kan dat Boma zonder meer voorzitter is van de ploeg: er moeten verkiezingen komen. De vrouwen van de spelers ontdekken dat er vreemde elementen zitten in de vuile was van de ploeg. Daar moet DDT voor iets tussenzitten. Als ze hem om uitleg gaan vragen, blijkt hij net bezoek te hebben van zijn strenge moeder. Moeder DDT komt op het idee haar zoon kandidaat te stellen voor de verkiezingen. Pascale vindt dan weer dat Oscar moet meedoen. Het voorzitterschap van Boma wordt langs alle kanten bedreigd, maar Boma weert zich...

'F.C. De Kampioenen', om 20.50 uur op Eén.

Dossiers