TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:20 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
07:00 Uitgepreekt
Peter van der Laan (70) loopt tijdens zijn loopbaan als predikant steeds vaker tegen kritiek aan. Zijn vrouw is ook niet onverdeeld positief over hoe hij zijn predikantschap invult.
«
»
07:30 De verandering
Om aan alle ellende te ontsnappen vlucht Els in het lezen van boeken en het eten van chocolade. Haar vader is alcoholist en slaat regelmatig haar moeder in elkaar.
«
»
08:00 Petrus in het land
We zijn op bezoek in Pesse, het dorp in Drenthe dat vooral bekend is vanwege de boot van Pesse, de oudste boot ter wereld die in 1955 is opgegraven bij de aanleg van de A28.
«
»
08:25 De Verwondering
Sopraan Francis van Broekhuizen was als kind vanaf haar zevende drie dagen in de week misdienette in het klooster van de Zusters Penitenten van de Eenheid, franciscanessen.
«
»
08:55 Ik mis je
Dries Hofmeijer, de vader van Bianca van Diepen, had geen vertrouwen in de hartoperatie die hij moest ondergaan. Daarom nam hij heel bewust afscheid van zijn gezin.
«
»
09:20 Zie je zondag!
Marleen is op bezoek in ICF Apeldoorn. Dat staat voor International Christian Fellowship, een multiculturele kerk in hartje Apeldoorn, waar mensen uit Irak, Iran, Afghanistan, Syrië, maar ook gewoon uit Nederland naartoe gaan om samen God te eren.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Na een rechtenstudie gaat hij als student voor extra toerusting naar Rome. Daar wordt hij, als zoon van een strenge dominee, geraakt door het katholieke geloof.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kathedrale Basiliek Sint Bavo. Hoofdcelebrant: Mgr. Jan Hendriks.
«
»
11:05 In de ban van de paus
Paus Franciscus ontpopt zich als een paus met een missie. Hoe slaagt deze paus erin om het negatieve imago van de katholieke kerk te kantelen?
«
»
11:40 Metterdaad
EO Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
11:50 Nederland Zingt Dichtbij
Jurjen ontmoet verloskundige Rosanne van Dam. Ze heeft haar verloskundigenpraktijk 'Creation' genoemd en Psalm 139 inspireert haar in haar werk.
«
»
12:45 Andries
Jarenlang was Jan van den Bosch een van de gezichten van de EO en nu, ook jarenlang, van Hour of Power, iedere zondag op RTL 5. Rusteloos heeft hij de wereld rondgereisd.
«
»
13:08 Wilde Ganzen
In een van de armste regio's in Ghana hebben twee jeugdvrienden met hulp van Wilde Ganzen een school gebouwd. De volgende stap: vervolgopleidingen.
«
»
13:15 Fryslân DOK
De F-35-straaljager maakt veel meer lawaai dan zijn voorganger, de F-16. Maar wat doet dat nieuwe vliegtuiggeluid met mensen, hun gezondheid en hun leefomgeving?
«
»
13:40 Brainwash Talks
De duizenden migranten die jaarlijks verdrinken in zee zijn geen spijtige ongevallen, stelt politicoloog Naima Charkaoui. Het is een duidelijke beleidskeuze om mensen in nood niét te helpen.
«
»
14:00 Dwars door de Middellandse Zee
Arnout Hauben start zijn reis door de Middellandse Zee op de rots van Gibraltar, een vreemd stukje Groot-Brittannië aan de Middellandse Zee.
«
»
14:50 Erik Scherder Onderzoekt
Erik Scherder onderzoekt het aloude gezegde: Kiezen doet verliezen. En toch doen we het iedere dag, de hele dag door. Kleine keuzes: kies ik dit of dat product in de supermarkt?
«
»
15:30 Op zoek naar de Israëlische keuken
Chef-koks, thuiskoks, wijnboeren en kaasmakers uit meer dan honderd verschillende culturen die het Joodse land rijk is, laten zien hoe verrassend veelzijdig hun keuken is.
«
»
16:20 Naches
Jackie Sarluïs en Erwin Beijersbergen spelen en zingen vanuit hun nostalgische atelier voor kunst en jazz in Delft een lied voor de joodse familieleden die tijdens de oorlog zijn vermoord.
«
»
16:25 Jong en Hindoe, de geloofsbeleving van hindoejongeren
Steeds vaker botsen de oude en nieuwe generaties hindoestanen met elkaar. De oude generatie hecht veel waarde aan tradities en rituelen, maar jongeren vragen zich af wat daar de zin van is.
«
»
16:52 Socutera
Gewoon mee kunnen blijven doen, ook met reuma. Daar zet de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland, de landelijke patiëntenorganisatie voor mensen met reuma, zich samen met jou voor in.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
Wat heeft de coronacrisis blootgelegd over de verdeeldheid in Nederland? En belangrijker: Wat wijst ons de weg? Over deze vragen interviewt Jacobine Geel haar gasten.
«
»
17:50 NOS EK Voetbal Zwitserland -Turkije eerste helft
Verslag van de eerste helft Zwitserland - Turkije vanuit het Baku Olympisch Stadion, Azerbeidzjan.
«
»
18:53 NOS EK Voetbal Zwitserland - Turkije wedstrijdanalyse
Wedstrijdanalyse van het EK-duel.
«
»
19:00 NOS EK Voetbal Zwitserland - Turkije tweede helft
Verslag van de tweede helft Zwitserland - Turkije vanuit het Baku Olympisch Stadion, Azerbeidzjan.
«
»
20:05 2Doc Kort
Regisseur Roman Hodel nam een kijkje achter de schermen van een voetbalwedstrijd en maakte een portret van de Zwitserse voetbalscheidsrechter Fedayi San.
«
»
20:25 Line of duty
De onopgeloste moord op journaliste Gail Vella houdt het team van hoofdinspecteur Hastings nog altijd bezig. Een getuige heeft Terry Boyle in een café ruzie zien maken met Alastair Oldroyd.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 Bloedland
Johan Eikelboom ontmoet de 16-jarige Dean Botha. De boerderij van zijn familie is drie keer overvallen. Zijn opa en oma zijn daarbij vermoord. Sinds die tijd is Dean gefascineerd door wapens.
«
»
22:50 The Singapore Grip
Als de eerste bommen op Pearl Harbor vallen, worden ook de bewoners van Singapore opgeschrikt door de oorlogshandelingen. Walter neemt Joan in vertrouwen.
«
»
23:45 Jacobine op 2
Wat heeft de coronacrisis blootgelegd over de verdeeldheid in Nederland? En belangrijker: Wat wijst ons de weg? Over deze vragen interviewt Jacobine Geel haar gasten.
«
»
00:15 Naches
'De oorlog is voorbij, maar de oorlog zit in mij', zegt Lea van Coeverden. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal voor een klas met vmbo-leerlingen en opent daarbij niet alleen haar koffertje.
«
»
00:25 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
01:05 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
02:00 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Gaston en Leo worden als gemotoriseerde agenten op de weerloze stad losgelaten. Waar zij verschijnen, is de paniek nooit ver uit de buurt. Maar ook op het politiebureau zaaien ze vertwijfeling. Wanneer ze hun zoveelste motor in de prak rijden, is voor de hoofdcommissaris de maat vol: ze moeten als gewone wijkagenten weer de straat op. Te voet. Gaston en Leo voelen zich bekocht en miskend. Ze zouden dolgraag deel uitmaken van de stedelijke opsporingsdienst, maar ze hebben de indruk dat Jansens die carrièrewending absoluut wil verhinderen. Nu wil het toeval dat er net op dat ogenblik een golf van vreemde ontvoeringen over het land trekt. Elf vrouwen werden reeds gekidnapt, vrouwen van verschillende leeftijden, met verschillende beroepen en van verschillende standen. In geen enkel geval werd er losgeld gevraagd. Heel toevallig komen Gaston en Leo oog in oog te staan met de kidnapper en diens domme helper, Rufus.

'Paniekzaaiers', om 21.05 uur op VTM.

Dossiers