TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:10 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
06:45 Met klassiek de week door
Carine Lacor, Jet Berkhout, Ab Nieuwdorp en Tijl Beckand leggen samen met solisten en gezelschappen inhoudelijk en muzikaal het verband tussen actualiteit en eeuwigheid, tussen het nu en het tijdloze.
«
»
07:00 Lazarus
Singer-songwriter Sabrina Starke had het voor elkaar: een liefdevol gezin en een succesvolle carrière in de muziek. Tot ze niet lang geleden ernstig ziek bleek en van de radar verdween.
«
»
07:35 Ik mis je
Als Aja met de kinderen gaat skiën, gaat Job liever langlaufen. 's Avonds komt hij niet thuis. De hulpdiensten vinden alleen zijn ski's. * Aan de Muur tegen Geweld hangt het naambordje van de vader van Nancy Pudelko.
«
»
08:05 Petrus in het land
We zijn op bezoek in Protestantse Gemeente van Bergen, waar gemeenteleden zich inzetten om die hoop handen en voeten te geven.
«
»
08:35 De Verwondering
Monique van Strien is ok-assistent, pedagoog en voorganger bij het Apostolisch Genootschap. Tijdens haar opleiding leerde ze op de intensive care een les die haar leven veranderde.
«
»
09:05 Ik mis je
Jeanine Boer is 24 jaar als haar vader overlijdt aan longkanker. Ze kan eigenlijk niet zonder hem. Na zijn overlijden beseft ze dat rouw bij het leven hoort.
«
»
09:25 Nederland Zingt Dichtbij
Pinksterfeest. De belofte van Jezus is waar geworden. Toen Jezus naar de hemel ging, beloofde Hij de komst van de Heilige Geest, de Trooster.
«
»
09:50 Metterdaad
Artsenechtpaar Willem en Joanne Folmer zorgen in de Congolese bush voor de allerarmsten. In Congo betalen patiënten zelf voor hun zorg (overheidssteun is er niet).
«
»
10:00 Opwekking Live
Samenkomst met Henk Stoorvogel en viering van het heilig avondmaal.
«
»
11:00 Eucharistieviering/Eurovisie
Rechtstreekse eucharistieviering op het Hoogfeest van Pinksteren vanuit de collegiale kerk in Saint-Ursanne (Jura, Zwitserland). Hoofdcelebrant: Abt Jean-Pierre Babey.
«
»
12:05 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
12:35 Andries
Toen Annemarie Six-Wienen 22 jaar was, verloor ze haar vriend. Na een lange periode van rouw vond ze een nieuwe liefde. Ze trouwde, maar een half jaar later overleed haar man.
«
»
13:02 Wilde Ganzen
Elke dag verkopen vrouwen vis in een vervallen markthal in Gambia. Eigenlijk is het niet meer verantwoord, maar wat moet je als het de enige plek is waar je wat geld kunt verdienen?
«
»
13:10 Fryslân DOK
In de landelijke politiek is de regio sterk ondervertegenwoordigd. Fryslân DOK onderzoekt de mogelijkheden voor een 'nieuwe democratie' op het platteland, waarbij burgers veel meer betrokken worden.
«
»
13:40 Brainwash Talks
Grote problemen vragen om radicale oplossingen. Volgens econoom Mariana Mazzucato moet het kapitalisme op de schop.
«
»
14:00 Hier zijn de Van Rossems
De Van Rossems varen Kampen binnen in een kogge. Dit schip speelde een grote rol bij de bloei van Kampen in de late middeleeuwen. Een passende entree in een stad die graag meer toeristen zou trekken.
«
»
14:40 Sportlab Sedoc
Gregory Sedoc bekijkt hoe de wetenschap kan bijdragen aan de gouden medaille van de windsurfer Kiran Badloe, die hij deze zomer op de Olympische Spelen in Tokio hoopt te behalen.
«
»
15:30 De Boeddhistische Blik: Kan ik de wereld veranderen?
In het westen is onze individuele vrijheid heilig en gewaarborgd. Maar is dat nog wel zo in onze gedigitaliseerde samenleving?
«
»
16:25 Iedereen Verlicht
Narsingh Balwantsingh ontmoet Nikos Frangitos, Marian Markelo en Seth Kamphuijs.
«
»
16:51 Socutera
MS (multiple sclerose) is een zenuwslopende ziekte die jonge mensen treft in de bloei van hun leven. Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek financiert en stimuleert.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
Precies tien jaar na het verschijnen van de cd 'In een ander licht' zingt Stef Bos de liederen van Ruth, Petrus, Lot en vele andere Bijbelse personages opnieuw in de Grote Kerk in Apeldoorn.
«
»
17:45 Vrijdenkers
Zes vrijdenkers vertellen over hun geloof en over de zekerheden, rituelen en ook angsten die daarbij horen.
«
»
18:15 Luc Tuymans - in het licht van de argwaan
Het werk van de Vlaamse kunstenaar Luc Tuymans is vaak gebaseerd op foto's. Zijn oeuvre verkent onze verhouding tot de geschiedenis en ook ons schijnbare vermogen om die geschiedenis te negeren.
«
»
19:25 Brommer op Zee
Interview 1: Cees Nooteboom. Interview 2: Marjolijn van Heemstra. In de boekenclub wordt deze maand 'Liever dier dan mens' van Pieter van Os behandeld.
«
»
20:25 Mari staat op
Mari gaat in gesprek met vrienden over het taboe op seksualiteit en handicap en duikt in de wereld van datingsites en sekswerkers.
«
»
21:05 Metropolis
Influencer Darshan (India) is een held voor miljoenen boeren. Seada (Ethiopië) wil met haar make-up een belangrijke boodschap overbrengen. En granfluencer Helena (81, Brazilië) gaat de catwalk op.
«
»
21:30 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
21:45 Een nieuwe lente, een nieuw geluid
Een kleurrijke variëteit aan composities komt voorbij: van Mendelsohn 5 en Gershwins Prelude nr. 1 tot filmmuziek van 'Star Wars' en de klassieker Tulpen uit Amsterdam.
«
»
22:45 A Fish Called Wanda
De Amerikaanse diamantliefhebber Wanda en haar vriend Otto zijn in Engeland om samen met George en Ken een diamantroof voor te bereiden.
«
»
00:35 Vrijdenkers
Zes vrijdenkers vertellen over hun geloof en over de zekerheden, rituelen en ook angsten die daarbij horen.
«
»
01:10 Jacobine op 2
Precies tien jaar na het verschijnen van de cd 'In een ander licht' zingt Stef Bos de liederen van Ruth, Petrus, Lot en vele andere Bijbelse personages opnieuw in de Grote Kerk in Apeldoorn.
«
»
01:35 Naches
Jaap Bros uit Joure is gepensioneerd en heeft met pottenbakken een nieuwe invulling aan zijn leven gegeven. Zoon Gad is chocolatier geworden na lange tijd in de financiële sector te hebben gewerkt.
«
»
01:45 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
02:41 TekstTV
Actualiteitenmagazine.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Johny Voners als Xavier in 'F.C. De Kampioenen' (foto: Eén - © VRT 2020)

Carmen leest in haar 'vakliteratuur' dat heel wat mannen vreemd gaan tijdens de zwangerschap, en zij is er van overtuigd dat Marc tot dat verfoeilijk gezelschap behoort. Aangezien ze op hoongelach onthaald wordt met haar theorie, besluit ze zelf het bewijs te leveren. Ze bestookt Marc met erotische fanmail en intieme geschenken, zeer tot ongenoegen van haar doelwit. Wanneer Marc Pol bij de zaak betrekt om zijn 'grootste fan' te ontmoedigen, en Fernand ontdekt dat Carmen blijkbaar een relatie met Marc op het oog heeft, gaan de poppen echt aan het dansen. Maurice maakt zich zorgen dat hij en Pascale hun tijd niet goed genoeg gebruiken, en hij overtuigt haar om volgens een vast schema te gaan leven dat hun een maximum aan quality time zal verzekeren. Maar al gauw wordt het schema een doel, eerder dan een middel voor Maurice...

'F.C. De Kampioenen', om 19.45 uur op Eén.

Dossiers