TVgids - njam!
Andere zender »
01:55 | Streetfood |
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
02:35 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jelle Beeckman bewijst vandaag dat veggie Snel, Makkelijk & Lekker vullend kan zijn. Zijn broodje met Cambozolakaas gaat onder de grill en topt hij af met een salsa van geroosterde druiven. Krokant en smeuïg tegelijk.
«
»
03:05 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
03:30 | BBQ Vanavond?! |
Bart Desmidt bereidt kip citroen, aubergine tomaat en een gevuld brood met Parmaham op de barbecue.
«
»
03:50 | Open Vuur |
Dominique en Tom hebben een nieuwe chef meegevraagd voor het derde seizoen van Open Vuur. Niemand minder dan de Gentse chef Sam D'huyvetter vergezelt de boys deze week voor een portie rock 'n roll op de barbecue.
«
»
04:35 | De Dagschotel |
Voor de schotel van vandaag maakt Dominique Persoone smeus met garnaal.
«
»
04:45 | Pasta & Risotto |
Peppe maakt heerlijke zelfgemaakte, verse ravioli met een mooie gorgonzola. Jan Tournier verrast met een koude risotto met sashimi van dorade die menig sushi-liefhebber zal verleiden.
«
»
05:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
05:25 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley reist naar Taiwan en ontdekt dat het een van de beste eetbestemmingen ter wereld is. Hij vindt geurige gesmoorde vis en chilivarkensroerbakgerechten en kookt Taiwanese garnalen met knoflook en chili.
«
»
06:10 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
06:35 | Pasta & Risotto |
Dagny Ros maakt van deze risotto een feest van champignons en geeft er haar eigenzinnige touch aan met groene kool. Jan Tournier maakt een lekkere en vooral waanzinnig mooie fregola met tonijn en avocado.
«
»
06:45 | Foodies & The City |
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
07:20 | De Wereldkeuken |
Chef Merijn Tol presenteert alle tips en trics om het overheerlijke Midden-Oosten op tafel te zetten. Labneh, Sambousek en Tabouleh hebben na deze aflevering ook voor de kijker geen geheimen meer.
«
»
08:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
08:25 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
08:50 | Het Weekmenu |
Jan Tournier bereidt gevulde tomaat met stro-aardappelen, videe met puree, een broodje kip curry met groentjes en macaroni met gehaktballen.
«
»
09:30 | Op de Rooster |
Sam de Bruyn en Johan bereiden onder andere kreeft, wilde gamba's, scheermessen en langoest.
«
»
10:00 | Streetfood |
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
10:40 | BBQ Vanavond?! |
Bart Desmidt bereidt kip citroen, aubergine tomaat en een gevuld brood met Parmaham op de barbecue.
«
»
11:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
11:30 | De Dagschotel |
Voor de schotel van vandaag maakt Dominique Persoone smeus met garnaal.
«
»
11:45 | Pasta & Risotto |
Peppe maakt heerlijke zelfgemaakte, verse ravioli met een mooie gorgonzola. Jan Tournier verrast met een koude risotto met sashimi van dorade die menig sushi-liefhebber zal verleiden.
«
»
12:05 | Het Weekmenu |
Jan Buytaert maakt een weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt steak fiorentina met ovenaardappeltjes, gebakken makreel met groentenwok en gebakken rijst en een gehaktbroodje met krokant gebakken bloemkool en aardappeltjes.
«
»
12:45 | Peppe's Toscane |
Panzano is de thuisbasis van slager Dario Cecchini. Dario legt samen met Peppe de Florentijnse biefstuk op de grill. Met een glas wijn in hand en een poëzie brengen de heren hulde aan het symbool van de Toscaanse gastronomie: de bistecca fiorentina.
«
»
13:10 | Foodies & The City |
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
13:45 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
14:15 | Peppe's Toscane |
Peppe trekt naar San Casciano Val di Pesa, een dorpje enkele kilometers onder Firenze. Daar vindt hij de beste pecorinokaas (schapenkaas) van de regio. Het brein achter de pecorino luistert naar de naam Toni Ballarin.
«
»
14:35 | De Dagschotel |
Jan Tournier maakt Chinese kip met wilde rijst.
«
»
14:45 | Karola's Kitchen |
Minimaal gedoe, maximale smaak. Dat wil iedereen Daarom maakt Karolien vandaag een eenpansgerecht met orzo, massa's kruiden en witte vis. Ze sluit af met eetbare pretpakketjes: artisjok en geitenkaas in een jasje van brickdeeg.
«
»
15:15 | Guillaume's Paris |
Guillaume verkent het derde en vierde arrondissement van Parijs, waar hij culinaire legendes uit de stad ontmoet. Ook bezoekt hij Marche des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van Parijs.
«
»
15:45 | Guillaume's Paris |
Guillaume Brahimi verkent een aantal bistro's in het vijfde en zesde arrondissement.
«
»
16:15 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
16:45 | De Eregast |
Dominique nodigt als eerste gast de Godfather van de Belgische gastronomie uit: Peter Goossens. Met gezonde zenuwen serveren de boys hun drie gangen. Een Parmigiano glassata, daarna varkensvlees aan't spit en als dessert Boules de Berlin.
«
»
17:30 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jeroen De Pauw roept elke weekdag uit tot 'vrijdag visdag'. Hij vult zijn open ravioli met pulled rog en een friszuur botersausje. Ongezien snel, makkelijk en lekker op tafel gezet.
«
»
17:55 | Bal National |
Wim verklapt een slagersgeheim. Hij maalt gemengd gehakt en rolt er balletjes van die garen in een zijdezachte tomatensaus. Zo zet de chef dé ultieme Belgische balletjes-klassieker op de tafel.
«
»
18:25 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
In de prachtige vissershaven van Bosa kookt Yotam een van de grootste maaltijden van de Middellandse Zee: vers gevangen kreeft op open vuur. Vervolgens laat Yotam de kust achter zich en reist hij diep het ruige binnenland van Sardinië in.
«
»
19:15 | Foodies & The City |
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
19:50 | De Dagschotel |
Smaakacrobaat Dominique Persoone staat achter het fornuis en maakt een kabeljauw klaar met een lekker korstje van tuinkruiden. Ernaast serveert hij nog enkele gekookte krielaardappeltjes.
«
»
20:00 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers is vandaag te gast bij Ben van De Pleynhoeve, een aspergeteler uit Herentals. Op het menu staan asperges met snijbonen en tempura van asperges. Daarna serveert Johan de asperges met morieljes, garnalen en kwarteleitjes.
«
»
20:40 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jeroen De Pauw roept elke weekdag uit tot 'vrijdag visdag'. Hij vult zijn open ravioli met pulled rog en een friszuur botersausje. Ongezien snel, makkelijk en lekker op tafel gezet.
«
»
21:05 | Ainsley Eats The Streets |
In Turkije brengt Ainsley een bezoek aan Istanboel waar hij oude en intrigerende gerechten uitprobeert, zoals geroosterde schapenkop en lamsvlees met vijgen. Vervolgens geeft hij zijn eigen draai aan een klassiek lokaal gerecht.
«
»
21:55 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
22:20 | Tot op het Bot: Het Rund |
Samen met slager Benny Vermeulen overloopt Johan de eigenschappen van een rundwang en krijgt hij nog enkele interessante weetjes over dit stuk vlees te horen.
«
»
22:40 | BBQ Vanavond?! |
BBQ-meester Bart Desmidt rolt zijn mouwen op en maakt heerlijke gerechte klaar. Hij bereidt zalmforel met aardappeltjes, gegrilde komkommer met ansjovis en opgerolde worst met groentjes en burrata.
«
»
23:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jeroen De Pauw roept elke weekdag uit tot 'vrijdag visdag'. Hij vult zijn open ravioli met pulled rog en een friszuur botersausje. Ongezien snel, makkelijk en lekker op tafel gezet.
«
»
23:25 | Veldvers |
Cherry, pruim, coeur de boeuf, Tomaten zijn er in allerlei soorten en vormen. De beste groentechef van België Nicolas Decloedt is terecht trots op de Belgische tomaat en maakt er een frisse noedelsalade mee.
«
»
23:45 | Open Vuur |
Dominique en Tom hebben een nieuwe chef meegevraagd voor het derde seizoen van Open Vuur. Niemand minder dan de Gentse chef Sam D'huyvetter vergezelt de boys deze week voor een portie rock 'n roll op de barbecue.
«
»
00:35 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Gorgeous Goddess, Holy Mackerel en Magic Musroom Toast.
«
»
01:00 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
01:50 | Roger van Damme: Bakken |
Roger van Damme haalt vandaag de frietketel boven om te bakken. Hij maakt er sneeuwballen in, maar dan wel van het type dat je wel degelijk kan opeten. Ideaal om je aan op te warmen op een winterse dag.
«
»