TVgids - njam!
Andere zender »
01:15 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden wordt wakker in Carnarvon Gorge, gaat een veebedrijf bekijken, en dan eindigen bij Lake Maraboon voor een super zondagondergang met T-Bone Steak op de BBQ.
«
»
01:45 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»
03:25 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden staat vroeg op voor de lokale garnalen in Evans Head. Om daarna naar Blue Fattoria te gaan om John's gras-gevoerde wagyu-boerderij in actie te zien. Het is een prachtige plek.
«
»
03:45 | Streetfood |
Lynn houdt halt in de Downtown Gourmet market voor het lekkerste streetfood van Eindhoven. Ze ontdekt er Indisch en Libanees straatvoedsel en gaat zelf aan de slag met een portie Spaanse tapas en een Amerikaanse pulled chicken burger.
«
»
04:30 | Pasta & Risotto |
Dagny Ros maakt van deze risotto een feest van champignons en geeft er haar eigenzinnige touch aan met groene kool. Jan Tournier maakt een lekkere en vooral waanzinnig mooie fregola met tonijn en avocado.
«
»
04:40 | Vietnjam, met Quyên |
Quyên laat culinair Vietnam zien. Ze reist van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon. Onderweg worden plaatselijke specialiteiten en ingrediënten besproken waarmee Quyên aan de slag gaat.
«
»
05:00 | Puur Oosters - Japans |
Chef Ivan Verhelle laat zien welk aspect uit de Japanse keuken zijn absolute stokpaardje is: de teppanyaki. Op deze grote bakplaat grilt hij een prachtig stuk exclusief rundvlees: het bekende Japanse waygyubeef.
«
»
05:10 | Guillaume's Paris |
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
05:35 | Guillaume's Paris |
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
06:00 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
06:45 | De Sterrenkaart |
Chef Koen Somers werkt intussen al vele jaren in de keuken. In zijn restaurant Kristalijn serveert hij hedendaagse gerechten van hoog niveau. In 2013 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster.
«
»
07:15 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden trekt noordwaarts richting Bundaberg, Queensland, waar hij meer te weten komt over een familiebrouwerij en de Seafood Smokery bezoekt. Hayden ziet in het Mon Repos Turtle Centre hoe dikkopschildpaddjes uit het ei komen.
«
»
07:35 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden wordt wakker in Carnarvon Gorge, gaat een veebedrijf bekijken, en dan eindigen bij Lake Maraboon voor een super zondagondergang met T-Bone Steak op de BBQ.
«
»
08:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag gaat Jelle Beeckman voor veggie. True story. Hij maakt taco's die hij vult met quorn, een salsa van maïs en nog vanalles waar muziek in zit.
«
»
08:30 | Guillaume's Paris |
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
09:05 | Guillaume's Paris |
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
09:35 | Toasted on wheels! |
Dagny en Dominique serveren Mexicaanse donuts en appeltaart met bloedworst in Mechelen.
«
»
10:00 | Piet Patron |
Stijn maakt vandaag een pittig chorizogerecht klaar met vlees van het mangalica-varken. Piet gaat langs bij Kris, de Belg die dit bijzondere spekvarken kweekt. De patron is helemaal in de wolken met de manier waarop Kris zijn beesten grootbrengt.
«
»
10:25 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden trekt noordwaarts richting Bundaberg, Queensland, waar hij meer te weten komt over een familiebrouwerij en de Seafood Smokery bezoekt. Hayden ziet in het Mon Repos Turtle Centre hoe dikkopschildpaddjes uit het ei komen.
«
»
10:50 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst krijgt deze keer de stoere Dominique Persoone over de vloer. Dominique gebruikt al zijn 'trukken van de foor' om Gert een lekkere schelvisfilet met spinazie voor te schotelen. En daar komt ook chocolade bij kijken.
«
»
11:25 | Het Weekmenu |
Johan Segers bereidt een ovenschotel met vis, prei en puree, gebakken rijst met groentjes, worstjes en tomatensaus, burrata met linzen, kikkererwten, bonen en tomatensaus en een boerenomelet met restjes.
«
»
12:10 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag legt Vanja van der Leeden een stukje van haar wereld op ons bord en doet haar Indische roots alle eer aan. Ze gaat voor zeebaars met bumbu en gemberspinazie.
«
»
12:40 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi's mediterrane reis eindigt in het land waar hij opgroeide: Israël. In Tel Aviv verkent hij Israëls meest verse producten, proeft hij zeevruchten met een twist en kookt hij samen met gevorderde chef-koks.
«
»
13:30 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van truffel.
«
»
14:05 | De Eregast |
In het prachtige heuvelland verwelkomen Peppe, Dominque en Jeroen Driesterrenchef Tim Boury als eerste eregast. Ze verwennen hun culinaire held met een feestelijk menu en polsen naar de toekomst en de druk die bij drie sterren komt kijken.
«
»
15:00 | Peppe's Sicilië |
In Siculiana maken de gebroeders Santaluccia semola rimacinata, een type bloem waar bijna alle Sicilianen bij zweren. Peppe maakt daar deze keer verse pasta mee en draait ze in de vorm van casarecce, kleine pastakrullen, en serveert ze met gamba's.
«
»
15:30 | De Sterrenkaart |
Olivier de Vinck studeerde economie en is tijdens zijn studie in aanraking gekomen met de keuken. In 1998 opende hij samen met zijn echtgenote restaurant Kommilfoo, dat uitgegroeide tot een vaste waarde in de Antwerpse culinaire wereld.
«
»
16:00 | Wild van Wild |
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar haas.
«
»
16:25 | Guillaume's Paris |
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
17:00 | Guillaume's Paris |
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
17:30 | De Garde van Gert |
Deze keer deelt Gert Verhulst de keuken met sterrenchef Bert Meewis. Meer dan een halfuur hebben ze niet nodig om een heerlijke maaltijd op je bord te toveren. Een sappig lamsribstuk met gratin en ratatouille is daar het lekkere bewijs van.
«
»
18:05 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden wordt wakker in Carnarvon Gorge, gaat een veebedrijf bekijken, en dan eindigen bij Lake Maraboon voor een super zondagondergang met T-Bone Steak op de BBQ.
«
»
18:30 | Het Weekmenu |
Dagný Rós maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Ze bereidt visballetjes met remoulade en rode kool, Indische kip met naanbrood, een ovenschotel met gehakt, wortelen en spinazie en pasta met bloemkoolsaus, gebakken ham en erwtjes.
«
»
19:15 | Feest van Eigen Bodem |
Bart Desmidt zet voor de feestdagen drie Belgische vleeswaren in de kijker als hapje. Hij kiest voor potjesvlees met mayonaise van waterkers en knolselder, aardappelpannenkoekjes met bloedworst en appel en echte boerenpaté met witloof en broodkruim.
«
»
19:45 | De Dagschotel |
Chef Chiara van Emrik maakt een simpele dagschotel en bereidt bonensoep met worst.
«
»
19:55 | Streetfood |
Spicy taco's, loaded fries, bakjes vol Oosterse goodies: dat is streetfood. Vandaag start streetfoodie Lynn in haar Hometown Amsterdam en gaat ze bij de hippe Market 33 heerlijk food from the streets ontdekken en ook zelf klaarmaken.
«
»
20:40 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst kookt gezond en lekker met Alain Indria. Alain brengt een stuk tofu op smaak met een lekkere marinade van shoyu. Een heel aantal groenten en gember krijgen daarnaast een ereplaats in de rijstschotel.
«
»
21:15 | Guillaume's Paris |
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
21:45 | Guillaume's Paris |
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
22:15 | Tot op de Graat |
Chef Johan Segers gaat aan de slag met de heek, een echte roofvis uit de Noordzee. Johan kiest voor de gegratineerde heek met verse andijvie en zelfgemaakte hertoginnenaardappeltjes.
«
»
22:40 | Soep! |
Twee Njam!-chefs maken deze keer heerlijke heldere uiensoep en Chinese kippensoep.
«
»
23:00 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst roert deze keer in de potten met jonge chef Jan Tournier. Een zeevruchtensoep vol smaak is het heerlijke resultaat. En zowel de aardappeltjes als de Sint-Jakobsvruchten zijn volgens Gert uitstekend.
«
»
23:30 | Ainsley Eats The Streets |
De beroemde chef-kok Ainsley Harriott onderzoekt op een reis rond de wereld. Ainsley ontdekt dat de keuken van de Maleisische deelstaat Penang bestaat uit een mix van culinaire tradities dankzij de grote diversiteit aan culturen.
«
»
00:20 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley komt vlak voor het festival van Eid aan in Marokko, waar hij de kleurrijke, chaotische en dromerige stad Fes bezoekt. Ainsley ontdekt een lokale keuken die veel meer omvat dan de bekende couscous en tajines.
«
»