Tussenstand Music for Life: 791.231 euro

dinsdag 21 december 2010

Music for Life leeft als nooit tevoren. Héél Vlaanderen is in de ban van het goede doel en leeft volop mee met Tomas, Sofie en Sam in het Glazen Huis op de Groenplaats in Antwerpen. De Vlamingen laten zich van hun meest gulle kant zien om de weeskinderen van aidsouders in Zuidelijk Afrika te helpen.

Ook online is de actie een voltreffer. Music for Life is een groot succes op alle sociale netwerken. De smartphone-applicatie is bijzonder populair en stubru.be haalde het hoogste aantal bezoekers ooit (103.293 unieke bezoekers per dag).


Op 21 december, om 17.30 uur werd door het publiek 791.231 euro ingezameld. In dit bedrag zijn begrepen:

  • Alle tot nu aangevraagde platen.
  • Alle tot nu toe afgelopen acties.
  • De afgelopen veilingen.
  • De opbrengst van Quiz For Life.
  • Alle tot nu toe verzameld geld uit de brievenbus.

Ook de Vlaamse overheid steunt Music for Life. Vlaams Minister-President Kris Peeters zet zich in voor astmapatiënten en beklimt daarom momenteel de Aconcagua - maar liefst 6962 m hoog! - in Argentinië. Maar onze Minister-President steunt samen met de hele Vlaamse Regering ook Music for Life.

Vanochtend had Tomas via een skype-verbinding de Minister-President aan de lijn. Kris Peeters schonk namens de Vlaamse regering maar liefst 300.000 euro aan de benefietactie van Studio Brussel. Dat maakt een voorlopig totaal van 791.231 euro.

Dit fantastische tussentotaal is een hart onder de riem voor Thomas, Sofie en Sam, voor alle medewerkers van Music for Life én voor de duizenden vrijwilligers die overal in Vlaanderen, in deze barre wintertijden met hartverwarmende solidariteit en met bewonderenswaardige creativiteit honderden acties op het getouw hebben gezet. De volgende dagen gaat Music for Life er met evenveel enthousiasme tegenaan om tegen kerstavond een bedrag in te zamelen waarmee tienduizenden weeskinderen op een substantiële en concrete manier kunnen worden geholpen.

Alle informatie over de vele MFL-activiteiten: http://www.stubru.be.

DOSSIER: Music For Life 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers