Tomas, Siska en Sam laatste keer in Glazen Huis van Studio Brussel

maandag 28 november 2011

Ook dit jaar laten drie Studio Brussel-presentatoren zich vrijwillig opsluiten in een Glazen Huis. Daar overleven ze zeven dagen lang zonder eten. Enkel sapjes zijn toegestaan. Op die manier brengen de Glazen Huisbewoners een stille ramp onder de aandacht en tonen ze hun onvoorwaardelijk engagement met de wereldwijde problematiek van diarree.

Drie Glazen Huizen
Music for life 2011 is er dit jaar op het Martelarenplein in Leuven, vervolgens op het Woodrow Wilsonplein in Gent en ten slotte op de Groenplaats in Antwerpen. Er zullen dan ook niet één, maar liefst drie Glazen Huizen zijn. De Glazen Huisbewoners van Music for life 2011 zijn: Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn. Het zal de allereerste keer zijn dat dit trio samen de eindejaarsactie van Studio Brussel presenteert.


Tomas De Soete (35) is recordhouder onder de Glazen Huisbewoners. Dit jaar laat hij zich voor de vijfde keer vrijwillig opsluiten voor een radiomarathon. Tomas was er al bij vanaf de eerste Music for life in 2006 op het Martelarenplein in Leuven. Samen met Peter Van de Veire en Christophe Lambrecht zamelde hij toen geld in voor de slachtoffers van landmijnen. Ook in 2007, 2008 en 2010 leefde hij een week lang op sapjes in het Glazen Huis. In 2009 trok hij als ambassadeur van de Music for life-actie naar Burundi, waar hij geconfronteerd werd met de gevolgen van malaria. Tomas is sinds jaar en dag een vaste waarde op Studio Brussel, van Avondspits tot Tomas staat op en alles daartussen.

Siska Schoeters (29) kroop in 2007 voor de eerste keer in het Glazen Huis, samen met Peter Van de Veire en Tomas De Soete. Dit jaar zal ze al voor de vierde keer Music for life presenteren. Eerder deed ze dat al in 2007, 2008 en 2009. Siska begon in 2003, nog tijdens haar studies aan het Rits, bij Studio Brussel. Ze nam er eerst De afrekening voor haar rekening. Daarna volgden programma’s als Hit 50, Music@work en Rendez-vous. Studio Brussel-luisteraars kennen haar momenteel vooral van Zet ‘m op Siska, dat ze elke dag in haar eigen, onnavolgbare stijl presenteert.

Sam De Bruyn (25) maakte twee jaar geleden zijn intrede in het Glazen Huis. Dit jaar zal hij voor het derde jaar op rij de benefietactie van Studio Brussel presenteren. Dat doet hij in zijn geheel eigen sound. En die sound is uniek, zo bewijst Sam elke weekdag in zijn eigen programma - nomen est omen – Sound of Sam, een personalityshow met veel muziek en met veel aandacht voor alles wat leeft onder jongeren. Samen met Sofie Lemaire presenteerde hij eerder al twee seizoenen van Vrienden van de radio, een
programma voor, door en over vrienden.

Music for Life in Leuven, Gent en Antwerpen
Omdat Music for life 2011 de allerlaatste Music for life zal zijn, organiseert Studio Brussel dit jaar één Music for life die langs de drie steden toert waar de radiozender al met het Glazen Huis gestaan heeft: Leuven, Gent en Antwerpen. Luisteraars vinden het Glazen Huis:

  • op 17, 18 en 19 december: Martelarenplein, Leuven;
  • op 19, 20 en 21 december: Woodrow Wilsonplein, Gent;
  • op 21, 22 en 23 december: Groenplaats, Antwerpen.

De Glazen Huisbewoners zullen twee keer moeten verhuizen: op maandag 19 december van Leuven naar Gent en op donderdag 21 december van Gent naar Antwerpen. Om die verhuis praktisch te regelen, presenteren Linde Merckpoel en Otto-Jan Ham samen De glazen verhuis. Zij lanceren een massale oproep om Studio Brussel mee te helpen verhuizen.

Studio Brussel-luisteraars leerden Linde Merckpoel (27) in 2007 kennen als de zoete stem van het radionieuws. In 2008 begon ze als presentatrice bij diezelfde radiozender. Momenteel is ze bekend als sidekick van Tomas De Soete in Tomas staat op. Eerder liftte ze voor Music for life samen met Sam De Bruyn en een bed van Malmö in Zweden naar Gent. Wie dat wilde kon vorig jaar bij Linde een Music for life-sjaal kopen, toen beter bekend als “het sjaalwijf”. Dit jaar zal Linde samen met Otto-Jan Ham De glazen verhuis presenteren.

Vorig jaar nog trok Otto-Jan Ham (33) samen met Stijn Van de Voorde en een bende topmuzikanten al buskend door Vlaanderen ten voordele van Music for life. Met diezelfde Stijn Van de Voorde trekt Otto-Jan dit najaar langs Vlaamse cultuurcentra met hun theatershow Music was my first love, and it will be my last. Music of the future, and music of the past. Dit jaar zal hij samen met Linde Merckpoel De glazen verhuis voor zijn rekening nemen. Bij het Studio Brussel-publiek is Otto-Jan vooral bekend en berucht van programma’s als Kvraagetaan, One night stand en Papa was a rolling stone.

De Glazen Show
Van maandag 19 tot en met donderdag 22 december mag Michiel Devlieger een weekje rusten en 'De Laatste Show' laten voor wat het is. Die week presenteren rijzende sterren Steven Van Herreweghe en Sofie Lemaire namelijk 'De Glazen Show', een live talkshow aan het Glazen Huis. Eén zendt het programma uit. Zo kan al wie ’s avonds niet op het plein geraakt, maar de zaak toch een warm hart toedraagt, van thuis uit Music for life mee beleven.

De eerste twee dagen, op maandag 19 en dinsdag 20 december, gaan Steven en Sofie live en onversneden vanop het Woodrow Wilsonplein in Gent. Daarna verhuizen ze mee met het Glazen Huis naar de Groenplaats in Antwerpen, waar ze op woensdag 21 en donderdag 22 december 'De Glazen Show' zullen presenteren.

Vanuit hun eigen stek met zicht op het Glazen Huis betuigen Steven en Sofie elke avond hun medeleven aan de drie 'gecolloqueerde' presentatoren van Studio Brussel. Ze brengen er verslag uit van de dag in en rond het Huis en van wat Vlaanderen die dag allemaal for life bekokstoofd heeft. In de gelegenheidsstudio van De glazen show komt bekend en berucht Vlaanderen langs om een al dan niet zware duit in het zakje te doen. Ze brengen voorwerpen mee waar een goed verhaal aan vasthangt om ze vervolgens te veilen voor de goede zaak. Daarnaast pakt 'De Glazen Show' ook uit met verrassende en interactieve live acties voor de kolkende massa op het plein
onder leiding van ceremoniemeester Sven De Leijer. Ten slotte zal er meedogenloos teruggeblikt worden op de geschiedenis van benefietshows in Vlaanderen en op de voorbije zes edities van Music for life. Kortom, vier avonden lang zal 'De Glazen Show' Vlaanderen mobiliseren en enthousiasmeren om van de sloteditie van Music for life een crisisbestendige knaller te maken.

Studio Brussel-luisteraars leerden Sofie Lemaire (27) kennen in de ochtendshows van Wim Oosterlinck en Peter Van de Veire. Nadien kreeg ze haar eigen programma, De wereld van Sofie, een persoonlijke ontdekkingsreis langs de meest wonderbaarlijke en waanzinnige dingen des levens. Samen met Sam De Bruyn presenteerde Sofie twee seizoenen van Vrienden van de radio. Dit najaar kwam er Spelen met Sofie, een quizprogramma en opvolger van De wereld van Sofie. Sofie is een ervaringsdeskundige als het op Music for life aankomt. Zo liet ze zich al drie keer – in 2008, 2009 en 2010 – opsluiten in het Glazen Huis. In 2008 speelde Sofie al eens een tv-presentatrice in Spam, een satirisch programma op Canvas. Met 'De Glazen Show maakt Sofie haar debuut als echte televisiepresentatrice.

Steven Van Herreweghe (34) begon zijn carrière als wrapper bij Ketnet. Later presenteerde hij ook op Studio Brussel. Hij werd er bekend met het programma Cuisine X, dat hij samen met Ronny Mosuse presenteerde, en De jaren stillekens met “n”), een luisterspel. Als televisiepresentator presenteerde Steven in het najaar van 2009 en 2010 het Eén-programma De jaren stillekes (zonder “n”). Zetelhangend Vlaanderen kent hem momenteel als gastheer in 'De Pappenheimers'.

Later krijg je bij TV-Visie nog veel meer informatie over de laatste Music for Life!

DOSSIER: Music for Life 2011

volledig dossier
mfl11

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Taylor eist dat haar volledige huwelijk op de sociale media te zien zal zijn. Na een van haar agressieve zenuwinzinkingen begint haar bruidegom te twijfelen aan zijn keuze. Ook Sams huwelijk wordt een zootje wanneer haar bruidsmeisjes weglopen van het feest.

'Bridezillas', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers