Luistercijfers: succesvol 2018 voor Nostalgie

vrijdag 8 februari 2019

Vandaag, vrijdag 8 februari, maakte het CIM de luistercijfers bekend van de periode september tot en met december 2018.

Nostalgie bereikt in deze golf dagelijks meer dan 424.000 luisteraars en heeft daarmee een marktaandeel van 6%. In de doelgroep 35-54 behaalt Nostalgie 8%. Nostalgie sluit daarmee een succesvol jaar af, want in 2018 behaalde de radiozender een gemiddelde van 9,4% marktaandeel op doelgroep 35-54. Met dagelijks 470.000 luisteraars bereikte Nostalgie nooit meer luisteraars dan tijdens het afgelopen jaar.


Voor de nieuwe generalistische stadszender NRJ is het nog maar de eerste CIM-meting sinds de start op 3 september 2018. Voor een nieuw radiostation is het dan ook vooral uitkijken naar de meetresultaten op jaarbasis, vooraleer eerste conclusies gemaakt kunnen worden.

Directeur Tom Klerkx: 'Nostalgie heeft een sterk jaar achter de rug, met piekmomenten qua bereik. Die goede basis nemen we mee naar 2019. Met onze sterke programmering met veel classics, blikken we het nieuwe jaar vol vertrouwen tegemoet. Daarnaast staat NRJ, als nieuwe Vlaamse stadszender met een beperktere FM-dekking voor een grote uitdaging. We zijn amper vier maanden geleden gestart en drukken elke dag onze stempel met ons opvallend jonge, frisse en getalenteerde radioteam dat er staat sinds dag één. Het is nu uitkijken naar de indicaties tijdens volgende meetgolven en de impact van NRJ op de evolutie binnen het Vlaamse radiolandschap op langere termijn.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficiënter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers