Kommil Foo bevestigt opnieuw met 'Ruimtevaarder' bovenaan 'De Lage Landenlijst'

zondag 15 september 2019
Foto: Radio 1 - © VRT 2019

Kommil Foo is met 'Ruimtevaarder' voor het tweede jaar op rij door de luisteraars naar de top van 'De Lage Landenlijst' op Radio 1 gestemd.

Ook Het zesde metaal verroert geen vin met 'Ploegsteert' op de tweede plaats. Nieuw in de top drie is 'Pastorale' van Ramses Shaffy en Liesbeth List. 'De Lage Landenlijst' werd dit jaar uitgezonden aan de veerpont in Ophoven (Kinrooi), die symbolisch tussen Vlaanderen en Nederland pendelt.


'De Lage Landenlijst' is een coproductie van Radio 1 met drie regionale omroepen uit Nederland: de Limburgse L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland. Radiocoryfeeën Jan Hautekiet en Maarten Kortlever loodsten de luisteraars vandaag tussen 9.00 en 18.00 uur door de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945.

Top 10

Kommil Foo – Ruimtevaarder (1)
Het zesde metaal – Ploegsteert (18461 (2)
Ramses shaffy en liesbeth list – Pastorale (5)
Yevgueni – Als ze lacht (4)
Wim De Craene – Tim (7)
Brihang – Steentje (nieuw)
Blof feat Geike Arnaert – Zoutelande (3)
Boudewijn de Groot – Avond (14)
Gorki – Mia (9)
The Scene – Blauw (19)

De volledige lijst kan je hier vinden.

'De Lage Landenlijst' is mooi verdeeld tussen Vlaanderen (52 nummers) en Nederland (46 nummers). Er zijn 2 samenwerkingen tussen Nederlanders en Belgen. Er staan 28 nieuwe nummers in de lijst. Boudewijn De Groot en Raymond van het Groenewoud komen het vaakst voor met vijf noteringen. De Teens (de jaren 2010 - 2019) zijn het sterkst vertegenwoordigd met 24 nummers. Dat zijn er maar liefst 11 meer dan vorig jaar. Zo schikt de lijst zich helemaal naar het uitgangspunt van deze editie 'We kennen elkaars klassiekers wel, maar kennen we ook nog elkaars recent repertoire?'.

'De Lage Landenlijst' is een samenwerking tussen Radio 1, L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland. Het initiatief kan rekenen op de steun van deBuren/Grensverleggers.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'Rhapsody in Blue', 'Porgy and Bess' 'Summertime'... de muziek van George Gershwin maakt al 80 jaar lang deel uit ons collectieve geheugen. En sinds 2015 is de komische musical gebaseerd op 'An American in Paris' al door vier verschillende gezelschappen overal ter wereld opgevoerd. Gershwin is meer dan ooit het middelpunt van de muzikale wereld, hij is het symbool van een succesvol 'Made in the US'-verhaal. George Gershwin, of de 'uitvinder' van een aantrekkelijke, open, moderne en innovatieve Amerikaanse cultuur.

'Gershwin, Le Classique Américain', om 23.25 uur op Canvas.

Dossiers