Jolien Van Den Bergh uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver wint 'Q-World Tour'

vrijdag 3 mei 2019
Foto: Qmusic - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Vandaag, vrijdag 3 mei, was er de finale van de 'Q-World Tour'. Het was uiteindelijk de 23-jarige Jolien Van Den Bergh uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver die op 11 mei voor een maand op muzikale wereldreis vertrekt.

Jolien zal in die maand doorheen drie continenten reizen, met duotickets voor vijf concerten van internationale topartiesten: P!nk in Toronto (14 mei), Swedish House Mafia in Mexico City (18 mei), Ariana Grande in New Orleans (25 mei), Ed Sheeran in Bordeaux (29 mei) en Imagine Dragons in Firenze (2 juni).


Jolien was door het dolle heen: 'Ik heb er geen woorden voor. Ik had echt niet verwacht dat mijn truitje mij de overwinning zou opleveren. Ik kan het nog niet goed geloven.' Ook Qmusic-dj's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe, die vanuit de Q-studio doorprikten naar de Q-World Tour-finale, waren onder de indruk: 'Je kon de spanning echt voelen bij het opsommen van de laatste items. We zijn zo blij voor onze Q-luisteraar Jolien. Zo'n unieke, muzikale reis maak je geen twee keer mee in je leven.'

Wat moest Jolien doen om deze muzikale wereldreis van Qmusic te winnen? Zoveel mogelijk objecten meenemen uit een rider van 45 items. Een officiële gouden plaat of CD uitgereikt door een platenfirma, een origineel 1-dollarbiljet met George Washington op, iemand die Ariana heet en een LEGO-mannetje met ros haar, het waren maar enkele van de dingen op de lijst. Het Qmusic-ochtendtrio Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen en Wim Oosterlinck selecteerden tijdens de finale om de beurt een item door middel van een bingomolentje. Het was uiteindelijk het truitje van de New Orleans Saints, van de stad waar Ariana Grande gaat optreden, dat de doorslag gaf: enkel Jolien had dit bij.

Naast de duotickets voor de vijf topartiesten in vijf wereldsteden zal Jolien ook heel wat extra's krijgen: zo staat er onder andere een bezoek aan de Niagarawatervallen, een cruise met jazzdiner langs de Mississippi, toegang tot een Mexicaanse 'Lucha Libre' worstelmatch en heel wat proeverijen op het programma.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers