Joe-luisteraars stemmen Bryan Adams op nummer 1 in de Celebrate the 80's Top 1000

vrijdag 24 mei 2019

Een hele week lang, van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei 2019, draaiden de Joe-dj's in duo's de 1000 favoriete 80's-platen van de Joe-luisteraars tijdens de Celebrate the 80's Top 1000.

Het Joe-avondspitsduo Raf Van Brussel en Rani De Coninck maakte de nummer 1 bekend: Summer Of ’69 van Bryan Adams.


Vorig jaar kozen de Joe-luisteraars 888 plaatjes tijdens de 80’s Top 888. Daar prijkte Careless Whisper van George Michael nog op nummer 1. Dit jaar in de Top 1000 strandt hetzelfde nummer op de tweede plaats. Don’t You van Simple Minds sluit de huidige top 3 af.

Madonna en de King of Pop hebben de meeste liedjes in de lijst staan. Zij passeerden allebei zestien keer in de lijst. De meeste Belgische noteringen zijn voor Clouseau en De Kreuners. Zij versierden elk zes noteringen. Anne van Clouseau is het hoogst genoteerde Belgische nummer op plaats 38.

De Top 10 van de Celebrate the 80’s Top 1000:

1.       Summer Of '69 - BRYAN ADAMS
2.       Careless Whisper - GEORGE MICHAEL
3.       Don't You (Forget About Me) - SIMPLE MINDS
4.       Purple Rain - PRINCE
5.       Billie Jean - MICHAEL JACKSON
6.       With Or Without You - U2
7.       Dancing In The Dark - BRUCE SPRINGSTEEN
8.       Like A Prayer - MADONNA
9.       Under Pressure - QUEEN and DAVID BOWIE
10.     The Best - TINA TURNER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers