Hotel California van Eagles op nummer 1 in 'Celebrate the 70's Top 700' van Joe

vrijdag 22 februari 2019
Foto: Joe - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Een week lang, van maandag 18 februari tot vrijdag 22 november 2019, draaiden de Joe-dj's in duo's de 700 favoriete 70's-platen van de Joe-luisteraars tijdens 'Celebrate the 70's Top 700'.

Het Joe-duo Raf Van Brussel en Rani De Coninck maken om 19.00 uur de nummer 1 bekend: Hotel California van Eagles. Dancing Queen van ABBA en Bohemian Rhapsody van Queen mochten de top 3 vervolledigen.


ABBA stond maar liefst zeventien keer in de lijst. De Zweedse popgroep laat zo David Bowie en Queen, met respectievelijk 10 en 8 noteringen, ver achter hen. De hoogst genoteerde Belg is Raymond van het Groenewoud met Meisjes op plaats 116.

1. EAGLES - Hotel California
2. ABBA - Dancing Queen
3. QUEEN - Bohemian Rhapsody
4. BARRY WHITE - You're The First, The Last, My Everything
5. DEEP PURPLE - Child In Time
6. DIRE STRAITS - Sultans Of Swing
7. MEAT LOAF - Paradise By The Dashboard Light
8. ROLLING STONES - Angie
9. AC/DC - Highway To Hell
10. JOHN MILES - Music

Joe dompelde de luisteraars de voorbije week helemaal onder in het decennium van disco, olifantenpijpen en de bruin-geel-oranje huiskamers. Het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx had een week lang 70’s iconen in de studio. Zo kwamen De Strangers vertellen over de moeilijkheden bij het coveren die ze doorheen de jaren ondervonden, Nicole en Hugo zeiden dat ze elkaar zouden volgen tot in de dood.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers