Frances Lefebure smeert het volledige Q Beach House in

maandag 29 juli 2019
Foto: Qmusic - © DPG Media 2019

Frances Lefebure trok maandag naar het Q-Beach House in Oostende om daar samen met Q-dj Jolien Roets een paar uurtjes radio te maken.

Van die kans maakte Lefebure en haar team van 'Make Belgium Great Again' graag gebruik om een poging te doen om België weer wat extra GREAT te maken. Ze zetten een grote 'insmeeractie' op poten zodat iedereen goed beschermd was tegen de zon.


'Dit is een thema dat ik zelf héél belangrijk vind', vertelt Frances. 'In onze uitzendingen in het najaar kunnen we er door het herfstige weer niets mee doen, maar nu de zon volop schijnt is het een heel relevant thema. Ik wist dus onmiddellijk waar ik het over wou hebben toen het team van Qmusic me vroeg waar ik graag over wou praten.'

En of het een belangrijk thema is. De laatste jaren zijn de gevallen met huidkanker in België met maar liefst 350% gestegen. Jaarlijks komen er bijna 39.000 nieuwe huidkankerpatiënten bij. Frances ging dus stevig aan de slag, want naast het radio maken moesten alle niet-ingesmeerde hoofden en lichamen eraan geloven. Honderden mensen ontvingen een portie zonnecrème, eentje om mee te nemen en eentje instant uitgesmeerd.

Deze zomer zijn alle voorbereidingen en avonturen van Frances en haar team te volgen op hun social media. Dit najaar is het tweede seizoen van 'Make Belgium Great Again' te zien bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Joanna Lumley begint aan haar Zijderoute-avontuur in Veneti, waar ze te weten komt hoe de reizen van de Venetiaanse held Marco Polo en de handelaars van de Zijderoute de groei van de stad hebben benvloed. In Albani wandelt ze langs de Via Egnatia, de weg die twee uithoeken van het Romeinse Rijk met elkaar verbond - Rome en Byzantium. Vervolgens gaat het richting Turkije, naar Istanbul, dat een cruciale rol speelde op de route door zijn ligging op het kruispunt van Europa en Azi. In Cappadoci verbaast Joanna zich over de indrukwekkende rotsformaties die er voor een uniek landschap zorgen. Ten slotte neemt ze de nachttrein naar de hooglanden in het verre oosten van Turkije, in de buurt van de Georgische grens.

'Joanna Lumley's Silk Road', om 21.55 uur op En.

Dossiers