Dit waren de Vinnie Awards 2019

zaterdag 16 maart 2019
Foto: Qmusic © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Vrijdag 15 maart reikte Qmusic-dj Vincent Fierens heel wat prijzen uit aan mensen die het voorbije jaar de showbizz kleurden tijdens de Vinnie Awards.

De winnaars kregen een Gouden Vinnie, een 3D-beeldje van Vincent himself. De Vinnie Awards werden feestelijk geopend door de burgemeester van Samson & Gert, Walter De Donder, die ineens ook de award voor 'Beste vriend van Gert Verhulst' in ontvangst mocht nemen. Kürt Rogiers kreeg van Vincent de Lifetime Achievement Award, voor zijn rijkgevulde tv- en radiocarrière.


In het VTM-programma 'Boxing Stars' bokste Sieg De Doncker zich naar de overwinning tegen Andy Peelman. Daarvoor werd Sieg beloond met een award voor 'Beste gevecht'. Viceminister Alexander De Croo werd dan weer gehuldigd voor 'Beste rockster', voor zijn toespraak op het Global Citizen Festival in Johannesburg. VTM NIEUWS-boegbeeld Dany Verstraeten mocht de Gouden Vinnie voor 'Beste jubileum' komen ophalen, voor de dertigste verjaardag van VTM. Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten mocht in naam van haar partij de award voor 'Beste grensoverschrijdende actie' in ontvangst nemen voor hun verkiezingsactie in Nederland.

De Romeo's en O.T. zorgden voor muzikale optredens en kregen ook prijzen: 'Beste frietsaus' (De Romeo's) en 'Beste internationale doorbraak in 2019' (O.T.). Dorothee Vegas & Like Maarten draaiden op de afterparty, waarvoor ze ineens ook een award kregen. Influencer Jamie-Lee Six mocht de prijs voor 'Beste sterreporter' in ontvangst nemen. Ook een Qmusic-luisteraar werd verrast met een Gouden Vinnie: Slager Kurt won door één van zijn klanten, omdat hij de beste paté maakt.

De winnaars van de avond op een rijtje:

Lifetime Achievement Award: Kürt Rogiers
Beste gevecht: Sieg De Doncker
Beste jubileum: Dany Verstraeten voor 30 jaar VTM
Beste afterparty op de Vinnie Awards: Dorothee Vegas & Like Maarten
Beste vriend van Gert Verhulst: Walter 'de burgemeester' De Donder
Beste rockster: Alexander De Croo
Beste internationale doorbraak in 2019: O.T.
Beste grensoverschrijdende actie: Gwendolyn Rutten
Beste frietsaus: De Romeo's
Beste sterreporter: Jamie-Lee Six
CKS Vinnie Award: Kurt en zijn paté

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op En.

Dossiers