1,8 miljoen luisteraars voor Back to the Nillies-week op MNM

dinsdag 5 oktober 2010

Ruim 1,8 miljoen luisteraars hebben afgelopen week afgestemd op de allereerste Back to the Nillies-week van MNM. Daarmee is de eerste editie van de themaweek vol muziek en nieuws uit de jaren 2000 meer dan geslaagd. De redactie van MNM maakt zich ondertussen op voor die andere grote afspraak van het najaar: de 'MNM1000'. Vanaf vrijdag 8 oktober kan er gestemd worden via MNM.be.

Van maandag 27 september tot en met zaterdag 2 oktober hebben maar liefst 1.827.101 mensen afgestemd op de Back to the Nillies-week van MNM.* Daarmee is de allereerste editie van de themaweek, waarin muziek en nieuwsfeiten uit de jaren 2000 centraal staan, een schot in de roos. Het hoogtepunt van de Back to the Nillies-week was de Top 100 van de Nillies op zaterdag 2 oktober, waarin I Gotta Feeling van Black Eyed Peas tot beste nummer van de jaren 2000 werd verkozen.


Nethoofd Rino Ver Eecke blikt tevreden terug: 'Het is fijn om te merken dat de luisteraars van MNM onze themaweken rond muziek op prijs stellen. In die themaweken staat niet alleen de muziek centraal, maar zoomen we ook in op de recente geschiedenis, met 'flashbacks' over de hoogtepunten van het nieuws van toen. Daarvoor doen we een beroep op het rijke geluidsarchief en de berichten van de nieuwsredactie van de VRT. We brengen trouwens niet alleen tijdens de Back to the 90’s- en Back to the Nillies-weken maar het hele jaar door muziek en nieuws uit de jaren '90 en 2000. Dat gebeurt in '90's & Nillies', het dagelijkse programma van Karolien Debecker op MNM.'

Maar de redactie van MNM rust niet op haar lauweren, want ondertussen komt ook die andere grote afspraak van het najaar dichterbij.

Rino Ver Eecke: 'Nu vrijdag, op 8 oktober, hebben we alweer een belangrijke dag. Dan geven we het startschot voor de stemming van de 'MNM1000', de ultieme hitlijst van MNM. De hele dag komen Vlaamse artiesten live in de studio langs om hun favoriet voor de 'MNM1000' te brengen.'

'MNM1000 Kick-off' op vrijdag 8 oktober
Op vrijdag 8 oktober geven de MNM-dj’s de aftrap voor de 'MNM1000' met de 'MNM1000 Kick-off'. Vanaf die dag kunnen de luisteraars op de website van MNM een lijst vinden met alle nummers waarop ze kunnen stemmen voor de 'MNM1000'.

De hele dag lang komen artiesten en BV’s trouwens live in de studio hun stem uitbrengen voor de lijst. Onder meer Udo, Sandrine, Brahim en Born hebben hun komst al bevestigd. Zij verklappen de luisteraars hun persoonlijke top vijf en brengen live een nummer op de radio. Dat kan zowel een eigen nummer zijn als een van hun persoonlijke favorieten voor de 'MNM1000'.

De 'MNM1000' zelf zal vanaf maandag 8 november te horen zijn op MNM.

  • '90's & Nillies', van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur. Op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.
  • 'MNM1000 Kick-off', start van de stemming op vrijdag 8 oktober.
  • 'MNM 1000', vanaf maandag 8 november.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Justice for All' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Meester Pol Vandemeulebroucke staat een cliŽnt bij die door de correctionele rechtbank veroordeeld werd wegens moordpoging. De man werd jarenlang afgeperst en bedreigd door Klaas O. en schoot hem neer. O. was de leider van de beruchte motorclub No Surrender en werd inmiddels zelf veroordeeld wegens 'crimineel kannibalisme'. Meester Vandemeulebroucke pleit de zaak voor het hof van beroep. Meester Mounir Souidi bezoekt een cliŽnt in de hulpgevangenis van Leuven. De man is een notoir pornoproducent en zit een straf uit wegens een zedenmisdrijf.

'Justice for All', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers