Volg de Amerikaanse verkiezingen op de voet bij 'RTL Nieuws', Z en 'Editie NL'

vrijdag 4 november 2016

Vanaf dit weekend duiken de nieuwsredacties van RTL volledig in de spannende eindstrijd van de Amerikaanse verkiezingen. Met extra live uitzendingen van RTL Nieuws en bij RTL Z, een kijkje achter de schermen bij het team van RTL Nieuws in New York, een sfeerverslag van alle verkiezingsfeestjes in het land en een overzicht van alle ontwikkelingen 'the day after', in de wereld en op de financiële markten.

 


 

Extra op RTL 4 en Z: 'Amerika kiest', vanaf 4.00 uur op 9 november
In de extra RTL Nieuws-uitzending 'Amerika kiest', op 9 november bij RTL 4 en RTL Z, volgen presentatoren Meike de Jong en Daphne Lammers in de verkiezingsnacht vanaf 4.00 uur live alle ontwikkelingen rondom de uitslag. 'Amerika Kiest' brengt speeches van Clinton en Trump, blikt terug op de roerige campagnestrijd en kijkt vooruit naar het beleid van de nieuwe president. En: hoe reageert de Amerikaanse bevolking en wat zijn de reacties in rest van de wereld?

Correspondent Erik Mouthaan doet live verslag vanuit New York. Daarnaast is RTL Nieuws live aanwezig bij de bijeenkomsten van Hillary Clinton en Donald Trump. Politiek verslaggever Frits Wester is in het Kurhaus in Scheveningen, waar traditioneel politici en expats samenkomen voor de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. In de studio is Amerika-kenner Koen Petersen te gast. Online zijn via een liveblog alle ontwikkelingen op de voet te volgen.

Verder:

RTL Nieuws: speciale uitzending dinsdagavond 8 november 23.30 uur
Op dinsdagavond staat de late uitzending RTL Nieuws (23.30 uur na 'RTL Late Night') geheel in het teken van de Amerikaanse verkiezingen. Met live schakelingen naar Amerika-correspondent Erik Mouthaan in New York die de eerste voorspellingen over de uitslag deelt, bijdragen van verslaggever Betty Glas in het Hillary Clinton-kamp en van verslaggever Geert Gordijn die bij de aanhangers van Donald Trump bivakkeert. In deze uitzending ook de beelden van de Obama’s bij de stembus en natuurlijk Clinton en Trump die hun stem uitbrengen.

Online: beleef de hectische dagen bij RTL Nieuws NY
Speciaal voor web, Facebook en Instagram maakt RTL Nieuws vanaf zaterdag 5 november korte portretten van Amerikanen uit alle bevolkingsgroepen en lagen van de bevolking. Voor wie stemmen zij en waarom? Daarnaast  geeft RTL Nieuws op social media met foto’s, video’s en live streams een exclusief kijkje behind the scenes bij Erik Mouthaan en zijn team in New York. Hoe beleven zij de hectiek in de laatste dagen van deze memorabele verkiezingsstrijd?

'Editie NL': live verslag verkiezingsnacht in Nederland
Hoe beleeft Nederland de verkiezingsnacht? Het team van 'Editie NL' reist dinsdagnacht het hele land door en doet vanaf 24.00 uur op Facebook, Snapchat en Instagram live verslag van alle verkiezingsfeestjes.

De beurs en Amerika: focus op the day after bij RTL Z
RTL Z gaat na de extra uitzending 'Amerika kiest' rond 9.00 uur door met extra live uitzendingen. In de  studio schuift Amerikanist en hoogleraar Ruth Oldenziel  aan en commentator Durk Veenstra volgt de ontwikkeling op de beurs: welke invloed heeft de nieuw verkozen president op de financiële markten? Verder komen de marktduiders van de verschillende banken aan het woord.

Vanaf 15.00 uur gaat RTL Z door naar 'the day after'. Hoe ontwaakt het Amerika van de nieuwe president? Met de openingen en opmerkelijkste beelden van de Amerikaanse nieuwszenders, Erik Mouthaan vanuit New York, Durk Veenstra op de beurs en in de studio Dieuwertje Kuijpers, expert op het gebied van geopolitiek.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Big Brother' (foto: RTL 5 - © RTL 2021)

In de wekelijkse liveshow komen we elke donderdagavond te weten welke bewoner het 'Big Brother'-huis moet verlaten en hoe dat vertrek nazindert bij de andere bewoners. Verder blikken Geraldine Kemper en Peter Van de Veire terug op de afgelopen week in het 'Big Brother'-huis. Hoe is het de bewoners vergaan? Welke ontwikkelingen moeten nog eens extra bekeken en besproken worden? Dit doen zij o.a. met bekende gasten en de volgende experts: Lotte Vanwezemael (psycholoog en seksuoloog), Kas Stuyf (psycholoog) en Diederik Broekhuizen (socialmedia-expert).

'Big Brother Live', om 22.30 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:10
  Thuis
  20:35
  1 Jaar Gratis
 • 20:00
  Terzake
  20:35
  Sporza: Europa League
 • 19:55
  Sporza: Europa League
  20:45
  Het journaal met VGT
 • 20:05
  Familie
  20:40
  Game of Talents
 • 19:50
  US Kitchen Nightmares
  20:45
  Spoed Londen
 • 19:45
  S.W.A.T.
  20:40
  The Talented Mr. Ripley
 • 20:10
  Flodder
  20:40
  Lara Croft: Tomb Raider
 • 20:15
  TV krant VTMKIDS
  05:40
  Brandweerman Sam
 • 20:15
  America's Funniest Home Video's
 • 19:50
  Dag dokter
  20:30
  De Bachelorette
 • 19:50
  Shopping Queens
  20:35
  Bride Wars
 • 19:40
  Highway Thru Hell Canada
  20:35
  NCIS: Los Angeles
 • 19:50
  Het Weekmenu - reeks 2
  20:40
  KLAAR IN 20 minuten
 • 20:00
  Z-Nieuws
  20:25
  Z-Extra Vivium Digital Awards
 • 20:00
  In levende lijve
  21:00
  Zeg Dat Het Niet Waar Is
 • 20:12
  Salontafel
  20:36
  De tip
 • 20:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 20:00
  NOS Journaal
  20:35
  Nieuwe boeren
 • 19:55
  Per seconde wijzer
  20:25
  Zembla
 • 19:25
  First dates
  20:25
  Keuringsdienst van Waarde