Tom Egbers, Loes Luca en Frank Visser in nieuwe reeks van 'Verborgen Verleden'

dinsdag 13 oktober 2015

De NTR heeft de eerste zes namen bekend gemaakt van de nieuwe reeks van 'Verborgen Verleden'. In dit precies vijf jaar bestaande tv-programma gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis.

Vanaf 9 januari zijn onder meer de zoektochten te zien van sportpresentator Tom Egbers, actrice Loes Luca en 'rijdende rechter' Frank Visser. Ook oud-bokskampioen Lucia Rijker, politiek journalist Dominique van der Heyde en oud-schaatskampioen Mark Tuitert doen dit seizoen mee aan 'Verborgen Verleden'.


De serie, gebaseerd op het wereldwijd bekende Britse format 'Who do you think you are?', brengt de hoofdpersonen naar plaatsen in binnen- en buitenland en leidt altijd weer tot verrassende verhalen, maar ook ontnuchterende onthullingen.

Vaak stuiten de hoofdpersonen - die allemaal zonder voorkennis aan hun zoektocht beginnen -  op niet verwachte voorouders; voorouders die in sommige gevallen zelfs een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons allemaal. 'Verborgen Verleden' bracht in vorige series familiegeschiedenissen aan het licht die teruggingen tot kunstenaars, nationale helden en vorstenhuizen, zelfs tot Willem van Oranje aan toe!

De nieuwe serie is te zien vanaf zaterdag 9 januari 2016, wekelijks om 20.30 uur op NPO 2. De laatste twee hoofdpersonen in deze reeks worden binnenkort bekend.

'Verborgen Verleden' wordt onder eindredactie van de NTR geproduceerd door BlazHoffski in samenwerking met het CBG I Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'GR5' (foto: Eén - © VRT 2020)

De groep is uit elkaar gevallen nu Asim is opgedoken. Wanneer in Spa overnacht wordt bij de neef van Piet, wordt duidelijk dat Lisa's verblijf daar tijdens haar tocht traumatisch verliep. Zo leert een Duitse hiker kennen en vraagt hem om hen te vergezellen tot in Luxemburg. Dat steekt bij Michiel. En dan duikt een concreet spoor van Lisa op.

'GR5', om 20.40 uur op En.

Dossiers