RKK raakt je ziel in het nieuwe seizoen

woensdag 7 september 2011

Omroep RKK start dit najaar met een nieuwe slogan en daarbij horende huisstijl. Leo Fijen, hoofd RKK, legt uit waarom. 'Om Nederland nog beter te laten zien wie we zijn: een omroep die het verschil maakt en kleur bekent door vier woorden centraal te stellen: katholiek, kerkelijk, evangeliserend en inspirerend. We doen dat vanuit de menselijke invalshoek en laten mensen in hun waarde.'

'We geven stem aan gelovigen, noemen God bij naam, maar laten zien dat het geloof ook buiten de kerk betekenis heeft.  Onze programma’s en projecten inspireren je, gelovig of niet-gelovig, man of vrouw, kind of volwassene. RKK raakt je ziel', aldus hoofdredacteur Leo Fijen.

Leo Fijen, hoofd RKK: 'Die ziel verwijst naar de diepste stem in onszelf en naar een werkelijkheid die boven ons uitstijgt. Dat gebeurt allemaal wanneer religie centraal staat. RKK doet dat in programma’s voor de eigen achterban en ook voor zoekers. Op Nederland 1 en Nederland 3 bereikt RKK een miljoenenpubliek, op Radio 4 een groot gehoor van 100.000 luisteraars. En op Radio 5 en Nederland 2 is RKK er voor de eigen achterban. In het nieuwe seizoen dragen wij deze slogan uit voor en na onze televisie- en radioprogramma’s. Telkens weer laten we zien hoe we je ziel willen raken.'

De nieuwe huisstijl is ontwikkeld door Pankra, Frank en Vrij-Media en Mannes Beeldkracht. De vormgeving bestaat uit een nieuw logo met daarbij behorend roosvenster dat altijd transparant in de achtergrond wordt gebruikt.

Nieuwe website RKK.nl
RKK.nl is de website met nieuws over die programma’s en met nieuws uit en rond die programma’s. Behalve die programma’s  heeft ook de website een nieuwe vormgeving. Die is in alle opzichten nieuw, wat betreft opzet en wat betreft inhoud. Programma’s staan voorop, nieuws is een afgeleide daarvan,  dat wordt ook zichtbaar op deze website. Nieuws van de kerkprovincie staat voortaan op de website van die katholieke kerk. Die duidelijkheid is er nu ook. Twee onderscheiden websites: RKK.nl van de omroep en RKKerk.nl van de kerkprovincie.

Programmering RKK Najaar 2011

'Kruispunt TV'
Vanaf 11 september brengen we weer  inspirerende levensbeschouwelijke verhalen. 'Kruispunt TV' laat zien waar het in het leven om draait. Wilfred Kemp, presentator van 'Kruispunt TV': ''Kruispunt TV' is een uniek programma met een eigen gezicht. We bekijken het nieuws en de wereld met aandacht voor katholieke (kerkelijke) waarden als barmhartigheid, compassie en rechtvaardigheid. We maken bijzondere verhalen die staan voor ontwikkelingen in de samenleving. Die houvast  en inspiratie willen bieden in een steeds complexere wereld. Juist door deze verhalen en de katholieke invalshoek daarbij maken we het verschil, bij kijkers, maar ook over de landsgrenzen. Zo werden we vorig jaar genomineerd voor een Emmy Award.'

11 september – 'Tijd tikt voor Tim'
Een indrukwekkend verhaal over Tim, zoontje van de Volendamse Annemarie en Jaap. Beiden overleefden de Nieuwjaarsbrand in café ’t Hemeltje. In 2009 werd hun zoontje Tim geboren. Helaas is Tim ziek, ongeneeslijk ziek. Hij heeft een energiestofwisselingsziekte. De prognose van de twee-jarige Tim is ronduit slecht. 'Kruispunt TV' volgt de ouders Jaap en Annemarie uit Volendam, die niet bij de pakken neerzitten maar strijden voor het leven van hun jonge zoon.

'Kruispunt TV', vanaf zondag 11 september wekelijks om 23.00 uur op Nederland 2.

'Eeuwigh gaat voor Oogenblick'
Komend seizoen komt RKK met de terugkeer van het bijna legendarische programma 'Eeuwigh gaat voor Oogenblick'. Twintig jaar geleden maakte Antoine Bodar indruk met een uniek praatprogramma waarin hij in een verstilde sfeer sprak met toonaangevende mensen uit Nederland en Vlaanderen. Altijd was hij op zoek naar de Eeuwige dimensie in het leven van mensen.

Presentator Antoine Bodar is rooms-katholiek priester, kunsthistoricus en auteur van diverse theologische boeken. Hij is de bekendste priester van Nederland, die voor niemand bang is. In praatprogramma’s, met een eigen glossy, als bijzonder hoogleraar en als radiomaker maakte hij de afgelopen decennia indruk. Dat gaat ongetwijfeld ook gebeuren in 'Eeuwigh gaat voor Oogenblick'.

'Eeuwigh gaat voor Oogenblick', vanaf december op Nederland 2.

'Eilandgevoel van Schiermonnikoog'
'Het Eilandgevoel van Schiermonnikoog', een zesdelige serie over de kracht van het eilandgevoel op Schiermonnikoog. Presentator Leo Fijen gaat op zoek naar verhalen van eilandgasten. Mensen komen hier tot rust of vieren het leven. Met het achterlaten van de auto op de wal laten ze vaak ook de hectiek van het dagelijks leven achter zich. Wat nemen ze mee, wat is hun verhaal?  Ontroerende levensverhalen vanaf het kleinste Waddeneiland, over liefde, verdriet , geloof en geluk. Kortom: over de diepste zin van het leven.

'Het eilandgevoel van Schiermonnikoog', vanaf woensdag 9 november om 19.55 uur bij het RKK op Nederland 2.DOSSIER: Najaar 2011: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:25
  Homo universalis
  21:15
  Is er een dokter in de zaal?
 • 20:40
  Line of duty
  21:40
  Wim Helsen: Er wordt naar u geluisterd
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 20:30
  LEGO MASTERS
  22:05
  Niet schieten
 • 19:00
  Belgian Darts Open 2022
  23:00
  The Devil's Own
 • 20:35
  Spy
  22:50
  Superbad
 • 20:55
  Zware jongens - Police Interceptors
  00:35
  Superstaar
 • 20:45
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:35
  Littlest Pet Shop: A World of Our Own
 • 20:45
  The Golden Girls
  22:15
  De Pfaffs
 • 20:25
  Interstellar
  23:50
  Klopjacht
 • 20:35
  Tag
  22:35
  Naked Attraction
 • 20:40
  NCIS
  00:20
  CSI: Miami
 • 20:35
  New Amsterdam (2018)
  21:35
  Au pairs
 • 20:40
  De smaaktoerist
  21:15
  The art of making cocktails
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 21:00
  Zing Mee Met Je TV ? In Diksmuide
  22:00
  Een Uur Sorry Music
 • 21:06
  Tuintip - planten bewateren
  21:15
  Vlak tegelen met nivelleersysteem
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 20:45
  The Paddock
  21:50
  Premier League World
 • 21:05
  Silent Witness
  22:05
  Midsomer murders
 • 20:55
  Hawaii Five-0
  22:50
  Nancy Drew
 • 20:29
  Ik vertrek XL
  21:27
  Matthijs gaat door
 • 20:46
  Langs de kust
  21:30
  Nieuwsuur
 • 20:26
  Forhøret
  22:12
  Kom hier dat ik u kus