Nieuw Net5 Powered by LINDA. programma 'For One Night Only: he-le-maal naakt'

dinsdag 1 oktober 2019
Foto: Net5 - © Talpa Network/Cornelie Tollens 2019

Simon Keizer, Viggo Waas, Jasper Demollin en Thijs Rmer gaan uit de kleren in: 'For One Night Only: he-le-maal naakt'.

Met het éénmalige tv-programma 'For One Night Only: he-le-maal naakt', vragen acht bekende Nederlandse mannen aandacht voor prostaat- en teelbalkanker. Één van de meest voorkomende kankersoorten bij mannen. In de uitzending op donderdag 14 november bij Net5 zullen cabaretier Viggo Waas (57), acteur en producent Thijs Römer (41), acteur en presentator Jasper Demollin (28) en zanger Simon Keizer (35) een iconische dansact (gebaseerd op The Full Monty) opvoeren, om zich vervolgens helemaal bloot te geven. Op dinsdag 8 oktober worden vier andere mannen die aan dit project meedoen bekendgemaakt.


Bewustwording prostaat-en teelbalkanker
De acht dappere mannen willen het taboe doorbreken en ervoor zorgen dat deze ziekte meer bespreekbaar wordt. Dat mannen die dit treft zich er niet voor schamen. Het is van groot belang dat iedereen zich ervan bewust wordt dat prostaat- en teelbalkanker de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen zijn. Als het in een vroeg stadium wordt geconstateerd, is het vaak goed te behandelen. NET5 en LINDA. willen ook alle vrouwen in Nederland aansporen erover te praten met hun partner, signalen serieus te nemen en zo nodig zelf te checken op teelbalkanker of te laten controleren door een arts op prostaatkanker. De aanloop naar het programma wordt daarom ook ondersteund met de hashtag #checkzijnzaakje.

De acht deelnemende mannen vertellen in het programma wat hun persoonlijke motivatie is om hier aan mee te doen. Waar Viggo direct  de daad bij het woord voegt, door zich te laten testen in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

Linda.nl
Op LINDA.nl worden vrouwen opgeroepen hun man aan te moedigen bij klachten of twijfel naar een arts te gaan. Ook wordt er aandacht besteed aan feiten en fabels rondom prostaat- en teelbalkanker. Een aantal van de bekende mannen vertellen waarom ze het belangrijk vinden dit project te steunen, aan hun vrouwen wordt gevraagd wat zij van de dappere deelname vinden.

Het oorspronkelijke idee is afkomstig uit Engeland waar met groot succes al drie keer 'The Real Full Monty' is georganiseerd, waarbij een aantal bekende Engelse mannen volledig naakt gingen om aandacht te vragen voor prostaatkanker.

Uitzending: donderdag 14 november om 20.30 uur bij Net5.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wat als beide partners transgender zijn? En wat als ze een kind willen? We volgen Hannah en Jake Graf tijdens hun eerste ontmoeting met een draagmoeder en tijdens hun pogingen om bij de geboorte van hun baby te kunnen zijn, midden in de lockdown. Ze getuigen ook over hun ervaringen tijdens hun transitie en over de tegenkanting die ze ondervonden, volop dromend over hun toekomst als ouders.

'Our Baby: A Modern Miracle', om 21.35 uur op En.

Dossiers