Dit zijn de winnaars van de derde kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2020

woensdag 27 mei 2020

De derde kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2020 zit erop. De vijf programma's waarop het meest werd gestemd, zijn bekend. Welke titels maken er in oktober ook kans op de felbegeerde 55e Gouden Televizier-Ring?

Het publiek kon de afgelopen twee weken stemmen op meer dan honderd Nederlandse programma’s die in de maanden februari, maart en april 2020 zijn uitgezonden. Na een spannende strijd gingen de meeste stemmen naar een mooie combinatie van bestaande en spiksplinternieuwe titels.


Dit is de eindstand (op alfabetische volgorde):

'100 Dagen voor de Klas' (VPRO)
'Dream School' (NTR)
'Lego Masters' (RTL4)
'Oogappels' (BNNVARA)
'Topdokters' (RTL4)

Longlist
De vijf titels worden nu bijgeschreven op de longlist voor de uiteindelijke Gouden Televizier-Ring verkiezing. De winnaars van de vorige twee kwalificatierondes staan daar al op. Dat zijn 'Beste Zangers', 'Even Tot Hier', 'Expeditie Robinson', 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen', 'The Masked singer', '100 Jaar Jong', 'Als de Brandweer', 'Bureau Burgwallen', 'Dienders' en 'Over Mijn Lijk'.

Kwalificatierondes
In totaal zijn er vier voorrondes waarbij telkens vijf programma’s doorgaan naar de volgende ronde. Daarna geeft de redactie van Televizier nog vijf wildcards weg zodat in totaal 25 programma’s kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2020.

De prijs wordt uitgereikt op het Gouden Televizier-Ring Gala later dit jaar. De exacte datum van het gala wordt op een later moment bekend gemaakt.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers