'De Smaak van JoŽl', aflevering 1: Garen

donderdag 11 juli 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

In 'De Smaak van Joel' ontrafelen we de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'garen'.

We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt Joël met chef-kok Giel Kaagman de perfecte biefstuk. Met dank aan 1 van de lekkerste chemische reacties: de Maillard-reactie. Ook reist hij naar Engeland, naar toprestaurant ST JOHNS. Hier gaat Joël op zoek naar de minder bekende maar zeker net zo lekkere stukken vlees van een koe of varken.


'De Smaak van Joël', vrijdag 12 juli om 21.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met ťťn poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguÔn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers