'De 12' terug met nieuwe thrillerreeks 'De 12 van Schouwendam'

dinsdag 15 januari 2019
Foto: Videoland/RTL 4 - © RTL 2019

Deze maand starten de opnames van het tweede seizoen van de spannende thrillerserie 'De 12'. Na het succesvolle seizoen 'De 12 van Oldenheim' draait het tweede seizoen, getiteld 'De 12 van Schouwendam', om een nieuwe mysterieuze zaak die zich afspeelt in een nieuw dorp: Schouwendam.

De bloedstollende serie, waarbij rollen zijn weggelegd voor onder anderen Gijs Naber, Carine Crutzen en Huub Stapel is dit najaar in zijn geheel te zien bij Videoland en begin 2020 wekelijks bij RTL 4.


De typisch Nederlandse plaats Schouwendam gaat al 25 jaar gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven. Wie is hij en wat heeft hij met de verdwijningen van destijds te maken? Als er vervolgens dodelijke slachtoffers vallen, slaat de paranoia in het dorp volledig toe en zet dat de onderlinge verhouding van alle karakters op scherp.

In 'De 12 van Schouwendam' verdwijnen geen 12 personages, zoals in de eerste reeks, wel is het getal 12 opnieuw sterk verbonden aan de geheimzinnige gebeurtenissen die in het dorp plaatsvinden. Naast Gijs Naber, Carine Crutzen en Huub Stapel zijn Eva Laurenssen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Joop Keesmaat, Maarten Heijmans, Benja Bruijning, Fockeline Ouwerkerk, Meral Polat en Hajo Bruins te zien.

De scripts zijn wederom geschreven door Lex Passchier en Martin van Steijn. Het tweede seizoen wordt geregisseerd door Anne van der Linden en André van Duren. De serie wordt geproduceerd door Gerd Jan van Dalen van EndemolShine Scripted.

Het eerste seizoen van 'De 12 van Oldenheim' is verkocht aan de Verenigde Staten, Japan en Rusland en is volledig te zien bij Videoland.

'De 12 van Schouwendam' dit najaar bij Videoland en begin 2020 bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers