Danny Ghosen's 'Narcostaat' vanaf maandag op NPO 3

zondag 17 november 2019
Foto: © NTR 2019

In de 4-delige serie 'Narcostaat' onderzoekt Danny Ghosen de wereld van de Nederlandse drugscriminaliteit. In de drugsindustrie gaan tientallen miljarden om, er vallen doden, ambtenaren worden omgekocht, drugsafval wordt gedumpt én er wordt gretig afgenomen door steeds meer gebruikers.

Wie zijn de mensen achter de krantenkoppen en nieuwsberichten? In deze serie komen ze aan het woord. Mensen uit de boven- én uit de onderwereld. Anonieme criminelen - die normaal de schaduw opzoeken - praten nu vrijuit. Danny spreekt de agenten die op hen jagen of experts die veel weten van de illegale wereld. En hij praat met slachtoffers van het groeiende drugsgeweld.


Een boeiend en urgent verslag van de dreigende situatie waarin Nederland terecht is gekomen.

Nederland is een grote speler in de internationale drugswereld. We produceren en verhandelen grote hoeveelheden drugs en zijn een ideaal land voor maffiabazen. Lage straffen, goede infrastructuur. Ons land dreigt in de greep van zware criminelen te komen, een narcostaat ligt op de loer. De extreem winstgevende illegale industrie zorgt voor harde strijd tussen rivaliserende bendes. Met steeds meer doden tot gevolg.

Duizenden mensen die iedere dag bezig zijn met drugshandel/productie, duizenden die zich bezig houden met opsporing én een steeds groter wordende groep mensen die recreatief illegale drugs gebruiken. Hoe verhouden die werelden zich?

Danny Ghosen geeft de mensen uit de drugsindustrie een gezicht, zowel uit de boven- als de onderwereld. Ze vertellen hem wat hen drijft, wat hun dilemma’s zijn en wat hun toekomstverwachting is. Hij trekt op met dealers, praat met gebruikers, portretteert agenten en rechercheurs, interviewt crimejournalisten en burgemeesters. Zo ontstaat in vier afleveringen een gedetailleerd en menselijk beeld van een verboden wereld die groter en groter wordt.

'Narcostaat', vanaf 18 november bij de NTR op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers