Danny Ghosen's 'Narcostaat' vanaf maandag op NPO 3

zondag 17 november 2019
Foto: © NTR 2019

In de 4-delige serie 'Narcostaat' onderzoekt Danny Ghosen de wereld van de Nederlandse drugscriminaliteit. In de drugsindustrie gaan tientallen miljarden om, er vallen doden, ambtenaren worden omgekocht, drugsafval wordt gedumpt én er wordt gretig afgenomen door steeds meer gebruikers.

Wie zijn de mensen achter de krantenkoppen en nieuwsberichten? In deze serie komen ze aan het woord. Mensen uit de boven- én uit de onderwereld. Anonieme criminelen - die normaal de schaduw opzoeken - praten nu vrijuit. Danny spreekt de agenten die op hen jagen of experts die veel weten van de illegale wereld. En hij praat met slachtoffers van het groeiende drugsgeweld.


Een boeiend en urgent verslag van de dreigende situatie waarin Nederland terecht is gekomen.

Nederland is een grote speler in de internationale drugswereld. We produceren en verhandelen grote hoeveelheden drugs en zijn een ideaal land voor maffiabazen. Lage straffen, goede infrastructuur. Ons land dreigt in de greep van zware criminelen te komen, een narcostaat ligt op de loer. De extreem winstgevende illegale industrie zorgt voor harde strijd tussen rivaliserende bendes. Met steeds meer doden tot gevolg.

Duizenden mensen die iedere dag bezig zijn met drugshandel/productie, duizenden die zich bezig houden met opsporing én een steeds groter wordende groep mensen die recreatief illegale drugs gebruiken. Hoe verhouden die werelden zich?

Danny Ghosen geeft de mensen uit de drugsindustrie een gezicht, zowel uit de boven- als de onderwereld. Ze vertellen hem wat hen drijft, wat hun dilemma’s zijn en wat hun toekomstverwachting is. Hij trekt op met dealers, praat met gebruikers, portretteert agenten en rechercheurs, interviewt crimejournalisten en burgemeesters. Zo ontstaat in vier afleveringen een gedetailleerd en menselijk beeld van een verboden wereld die groter en groter wordt.

'Narcostaat', vanaf 18 november bij de NTR op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De marginale familie Flodder woont al jaren op een gifbelt, maar kan dankzij de tussenkomst van sociaal werker Sjakie verhuizen naar een leegstaande villa in een residentiële wijk. De drie zonen hebben heel wat op hun kerfstok en dochter Kees neemt het niet zo nauw met de goede zeden. Het zal ma Flodder worst wezen, zolang ze maar illegaal jenever kan stoken in haar kelder. Kees brengt het hoofd van de buurman op hol, terwijl Johnny een verhouding begint met een buurtbewoonster. Haar echtgenoot, een keiharde commandant van een tankbataljon, laat het hier niet bij en begint zijn eigen oorlog tegen de nietsvermoedende Flodders...

'Flodder', om 20.35 uur op Q2.

Dossiers