Creatief concept Eurovisie Songfestival 2020 ontwikkeld met ruim 100 Nederlanders

donderdag 5 september 2019
Foto: © NPO 2019

Na 40 jaar organiseert Nederland in 2020 weer het Eurovisie Songfestival. Deze 65ste editie moet een evenement worden waarin Nederland zich herkent en dat Europa verrast, vond de Songfestival-organisatie.

'We wilden het concept voor dit Eurovisie Songfestival niet in een vergaderzaaltje in Hilversum bedenken. Juist omdat we met dit evenement Nederland internationaal in de schijnwerpers zetten, besloten we al in een vroeg stadium om eerst eens heel goed te gaan luisteren', aldus Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020.


'We willen dat het Eurovisie Songfestival een evenement wordt waarin Nederland zich herkent en dat Europa positief verrast', vertelt Sietse Bakker. 'Nederlanders zijn creatief, zeker op het gebied van televisie maken en evenementen organiseren. We hebben ervoor gekozen die creativiteit aan te spreken om het evenement in 2020 naar een hoger plan te tillen. Niet per se groter, wel beter.'

Een groep van bekende en onbekende Nederlanders  - de 'Magic 100' - werd gevraagd mee te denken hoe het Eurovisie Songfestival beter kan en anders zou moeten: leuker om te kijken, aantrekkelijk voor een bredere doelgroep, hoe kijkers voor en tijdens de shows actiever te betrekken en iets positiefs achter te laten. Kijkers werd door middel van straatinterviews gevraagd wat zij van het aankomende songfestival verwachten en er werden telefonische interviews gehouden met sleutelfiguren uit de Nederlandse muziek, cultuur, politiek, mode en media. Een diverse groep van tientallen experts werd in workshops gevraagd om oplossingen te vinden voor concrete uitdagingen.

Ook werd deze week een workshop in Rotterdam georganiseerd met experts en betrokkenen, om de kersverse gaststad in de gelegenheid te stellen hun visie op het Eurovisie Songfestival in hun stad te delen met de organisatie. Uiteindelijk werd met ruim 170 mensen gesproken.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het creatieve concept van het Eurovisie Songfestival 2020. Voor de ontwikkeling van een bijpassende huisstijl is een uiteenlopende selectie van Nederlandse creatieve bureaus uitgenodigd. Later deze maand zal het team vanuit de NPO, NOS en AVROTROS het concept ter goedkeuring voorleggen aan de EBU (European Broadcasting Union).

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Montana, 1913. Kolonel William Ludlow verlaat het leger omdat hij de wreedheden tegen de indianen niet langer kan aanzien. Hij vestigt zich in een afgelegen ranch waar hij zijn drie zonen alleen opvoedt, ver weg van het oorlogsgeweld. Alfred, de oudste, is plichtsbewust en gesloten. Samuel, de benjamin en lieveling van de familie, is een geboren idealist. Tristan, de middelste broer, is rebels en net als zijn vader gefascineerd door de indianen. Na zijn studies komt Samuel zijn verloofde Susannah voorstellen. De plotse aanwezigheid van een vrouw zorgt ervoor dat de vier mannen zich uitsloven om haar te leren paardrijden en omgaan met een geweer. Alfred wordt verliefd op Susannah, maar ze lijkt meer oog te hebben voor Tristan, waardoor de band tussen de broers op de helling komt...

'Legends Of The Fall', film uit 1994 met oa. Brad Pitt en Anthony Hopkins, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers