Beau geeft daklozen een huis in 'De Sleutel'

maandag 14 oktober 2019
Foto: RTL 4 - © RTL 2019

In navolging van 'Het Rotterdam Project' komt presentator Beau van Erven Dorens binnenkort met 'De Sleutel'. Vanaf 15 oktober is te zien hoe Beau vijf daklozen uit verschillende steden in Nederland bijstaat, dit keer zonder geld, maar met een sleutel van een woning.

Net als in 'Het Rotterdam Project' krijgen de hoofdrolspelers hulp van Beau en een team van experts.


Dit jaar liet het CBS weten dat het aantal daklozen de afgelopen tien jaar verdubbeld is. Reden genoeg voor Beau om de hulp voor daklozen door te zetten. 'De Sleutel' gaat een stapje verder dan het Rotterdam Project. Het programma laat zien hoe mensen leven, in een opvang, onder een brug, zonder thuis, wat betekent dat ze geen uitkering kunnen aanvragen. Beau volgt de vijf dappere mensen: Rigo (48), Cassandra (21), Sunil (42), Nick (25) en Sjaak (54) in een van de meest kwetsbare periodes uit hun leven. De focus ligt hierbij op de kracht van mensen zelf, de wil en de moed die nodig is om hun leven om te gooien. De verhalen spelen zich af in Zwolle, Alkmaar, Almere, Tilburg en Utrecht.

'De Sleutel'
In Beau's vorige projecten gaf hij daklozen een steuntje in de rug met een geldbedrag. Dit keer komt hij met een sleutel van een huis. Beau: 'Als je dakloos bent heb je nooit rust. Je bent de hele dag bezig met eten en een slaapplek. Altijd moe. Altijd schaamte. Gevaar ligt overal op de loer. Met een dak boven je hoofd kun je een nieuw leven beginnen. Het klinkt simpel, maar dat is het niet. Het schept ook verplichtingen en geeft verantwoordelijkheid. Hoe pak je je leven op en hoe zorg je dat je niet weer in de problemen raakt? Het is een heel mooi en boeiend experiment.'

Update 'Het Rotterdam Project'
Vorig jaar stond Beau vijf Rotterdammers bij en op dit moment gaat het goed met de mensen uit de havenstad. Yvar werkt nog steeds als glazenwasser en heeft het naar zijn zin in zijn huis. Hilde werkt, studeert en vermaakt zich met cursussen. Stephany richt zich volledig op de opvoeding haar prachtige zoontje Diviano. Soufyan is nog druk bezig met zijn opleiding aan de kappersacademie en Patrick blijft verbazen: Hij is nog steeds clean en heeft diverse foto exposities gehad en geeft inspirerende lezingen over zijn leven.

'De Sleutel' wordt geproduceerd door Kale Jakhals Producties.

'De Sleutel', vanaf dinsdag 15 oktober om 21.30 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

In deze special blikt Eén terug op de Ronde van Vlaanderen van 2019. Ploegwagens, jury-wagens en moto's, de regie en de techniek, de persverantwoordelijken Guy en Willy, ex-coureur Léon van Bon... Samen met alle commentatoren vertellen zij het verhaal van 'De Ronde 103'. We volgen de koers door de ogen van de vader van Iljo Keisse, die in zijn afgeladen café 'De Karper' samen met de klanten naar de koers kijkt. Adri van der Poel, vader van Mathieu, volgt de koers als waterdrager. Hij ziet hoe zijn zoon valt en hoe hij zich heroïsch terugvecht naar de kop. Met tot slot toch teleurstelling wanneer zijn zoon net niet wint. En tenslotte is er de semi-onverwachte winnaar, Alberto Bettiol, die door een slim plan van zijn ploeg en met de hulp van een sterke Sep Vanmarcke de koers wint.

'De Ronde 103', om 21.30 uur op Eén.

Dossiers