10 winnaars thuiscompetitie 'Project Rembrandt'

donderdag 21 maart 2019

Uit een recordaantal inzendingen bij de thuiscompetitie van 'Project Rembrandt' zijn vandaag 10 winnaars geselecteerd. Annechien Steenhuizen zal deze 10 werken bekijken tijdens de finale uitzending van 'Project Rembrandt' op 7 april.

Daarnaast vormen deze 10 winnaars de publieksjury tijdens de finale.


Maar liefst 1597 werken werden ingestuurd door (amateur)kunstschilders thuis voor de online competitie van 'Project Rembrandt'. Jong en oud ging aan de slag met de opdracht een portret te schilderen van presentatrice Annechien Steenhuizen, die hier begin maart live voor poseerde. Bekijk de 10 winnende werken op projectrembrandt.nl.

In het TV programma 'Project Rembrandt' wordt op zoek gegaan naar de beste amateurkunstschilder van Nederland. 50 amateurschilders gingen in aflevering 1 met elkaar de strijd aan, van wie er nu nog slechts 5 over zijn. Op 31 maart wordt de halve finale uitgezonden, waarin de schilders niemand minder dan Louis van Gaal zullen portretteren.

Op 7 april wordt de finale uitgezonden, waarin de overgebleven kandidaten strijden om de eretitel. Voor de technische opdracht brengen de kandidaten 24 uur aaneengesloten door in het Rijksmuseum. Daarnaast presenteren de schilders op de eregalerij van het Rijksmuseum hét schilderij waarmee ze juryleden Lita en Pieter uiteindelijk moeten overtuigen; hun eigen meesterwerk waar ze de afgelopen periode thuis aan hebben mogen werken. Zoals hierboven vermeld bestaat de publiekjury tijdens de finale o.a. uit de 10 winnaars van de thuiscompetitie.
Wie van de finalisten maakt de meeste indruk op de jury en mag zichzelf de beste amateurkunstschilder van Nederland noemen?

Hou www.projectrembrandt.nl of de Facebook pagina in de gaten voor updates over het programma.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers