'Valley of the Boom' 27 januari in premiere op National Geographic

zaterdag 26 januari 2019

National Geographic duikt in de beginperiode van het moderne internet met de zesdelige serie 'Valley of the Boom'. De serie vertelt de verhalen van de internetpioniers die met roemruchte startups in de jaren '90 het internet uitvonden zoals we dat nu kennen.

'Valley of the Boom' herbeleeft het turbulente bestaan van drie roemruchte techbedrijven, die elk op hun eigen manier het internet vormden zoals we het nu kennen. Nog voor Google wist Netscape de wereld te veroveren met een internetbrowser. Een groep studenten begon nog voor Facebook met het snelgroeiende sociale medium TheGlobe.com. En voor YouTube wist een door de FBI gezochte crimineel zich met kunst en vliegwerk omhoog te werken in Silicon Valley met videostreamingdienst Pixelon.


'Valley of the Boom' is een humoristische dramaserie, waarin het acteerwerk van onder andere Bradley Whitford ('Get Out', 'The West Wing'), Lamorne Morris ('New Girl') en Steve Zahn ('War for the Planet of the Apes') wordt aangevuld met korte interviewfragmenten met de échte personen uit die tijd. De serie is geproduceerd door Arianna Huffington (oprichter The Huffington Post) en Matthew Carnahan ('House of Lies').

www.week
De zes afleveringen van 'Valley of the Boom' worden van 27 januari tot en met 3 februari uitgezonden in de www.week op National Geographic. Tijdens de www.week gaat National Geographic op tv en online op een 'trip down memory lane' waarin de beginfase van het internet wordt herbeleefd. Ook wordt vooruitgekeken naar de digitale toekomst.

Entertainment met een doel
National Geographic heeft als missie om entertainment met een doel te bieden aan wereldwijd 487 miljoen televisiekijkers, 54 miljoen lezers van het magazine en 416 miljoen volgers op sociale media. Meer dan een kwart van de opbrengst van National Geographic komt ten goede aan de Society, waarmee National Geographic Explorers ondersteunt om onze kennis van de wereld te vergroten en te verspreiden.

'Valley of the Boom', zondag 27 januari t/m vrijdag 1 februari dagelijks om 21.00 uur op National Geographic.

Persbericht National Geographic
Meer artikels over National Geographic Channel

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op En.

Dossiers