ProSiebenSat.1 overweegt verkoop SBS-zenders in Vlaanderen en Nederland

zaterdag 11 december 2010

Het hing al langer in de lucht, maar afgelopen zaterdag bevestigde topman Thomas Ebeling de mogelijke verkoop van de SBS-zenders. In Vlaanderen gaat het over VT4 en VIJFtv, in Nederland komen SBS 6, NET 5 en Veronica mogelijk in de etalage te staan.

In een interview met de Duitse krant 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' bevestigt Thomas Ebeling dat ProSieben zijn buitenlandse activiteiten gaat herbekijken. Na de fusie met de SBS-groep verzamelde ProSiebenSat.1 niet enkel een pak buitenlandse zenders, maar gaat het ook gebukt onder een forse schuldenlast.


Daar wil men nu verandering in brengen. In Nederland wil men SBS Broadcasting niet volledig afstoten, maar zal men de groep verkopen in verschillende delen. Zo is het mogelijk dat SBS 6, NET 5 of Veronica apart van eigenaar wisselen. In Vlaanderen gaat men op zoek gaan voor een koper voor VT4 en VIJFtv.

Daarnaast gooit men waarschijnlijk ook de zenders in Finland, Denemarken en Scandinavië in de verkoop. Alleen de zenders in Oost-Europa blijven gespaard. Eerder saneerde ProSiebenSat.1 ook al zijn Duitse zenders.

ProSiebenSat.1is na RTL Group het grootste mediaconcern in Europa. Momenteel telt het bedrijf nog 30 tv-zenders en 18 radiozenders in 14 verschillende landen. De sanering van de buitenlandse zenders is op dit moment nog in een eerste fase. Zakenbank JPMorgan heeft opdracht gekregen om alle strategische opties te onderzoeken.

Bron: FB


Lees ook:
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers