Nieuwe trailer voor Netflix-serie 'Our Planet'

woensdag 20 maart 2019
Foto: © Coopr/Netflix 2018

Netflix neemt kijkers mee naar de bijzondere mooie plek die wij thuis mogen noemen met de extended trailer van de baanbrekende Netflix Original documentaireserie 'Our Planet', die vanaf 5 april wereldwijd te zien is.

De achtdelige serie, van de makers van 'Planet Earth', bevat nog niet eerder vertoonde beelden van dieren in het wild en hun leefgebieden, en onthult tevens waarom de natuur voor ons allemaal zo belangrijk is en welke stappen moeten worden genomen om het te behouden. Netflix lanceert tegelijkertijd met de serie de unieke behind-the-scenes.Naast Sir David Attenborough zijn er voor de serie lokale voice-overs in tien talen, waaronder Spaanstalige voice-overs Penélope Cruz voor Spanje en Salma Hayek voor Latijns-Amerika.

'Deel uitmaken van Netflix's 'Our Planet' is een ongelooflijke eer. De serie is spectaculair mooi en de boodschap over het behoud kan niet actueler of belangrijker zijn', aldus Penélope Cruz. 'Ik voel me heel dicht bij alles waar onze planeet voor staat en ik ben er trots op zo'n belangrijk project naar mijn thuisland en mijn publiek over de hele wereld te brengen.'

''Our Planet' overstijgt grenzen om een inspirerende boodschap van verwondering, respect en zorg voor onze natuurlijke wereld te leveren', zegt Salma Hayek. 'Ik voel me vereerd om samen met Netflix de serie naar mijn geboorteland Mexico te brengen, en naar een Spaanstalig publiek in heel Latijns-Amerika en de rest van de wereld.'

Het ambitieuze vierjarige project is gefilmd in 50 landen, met meer dan 600 bemanningsleden, en overziet alle continenten van de wereld. Ook richt het zich op de opmerkelijke diversiteit van habitats over de hele wereld, van de afgelegen Arctische wildernis en mysterieuze diepe oceanen tot de enorme landschappen van Afrika en diverse oerwouden van Zuid-Amerika.

In de eerste aflevering, 'One Planet', reizen kijkers van het Braziliaanse regenwoud naar de Noorse Spitsbergen-archipel, ontdekken ze hoe elk fragiel leefgebied met elkaar verbonden is en waarom ze allemaal essentieel zijn voor het leven op deze planeet.

Latere afleveringen gaan over de belangrijkste biomen van de aarde, of habitats: de ijskoude bevroren werelden, oerwouden, kustzeeën, woestijnen en graslanden, volle zeeën, zoetwatergebieden en bossen. Dankzij een groot team, bestaande uit een aantal van 's werelds beste wildlife cinematografen, onderzoekers en wetenschappers, en de nieuwste 4K-cameratechnologie, biedt elke aflevering verschillende verbluffende sequenties die nog nooit eerder zijn gefilmd.

Ongekend qua omvang en ambitie, zal onze planeet een wereldwijd publiek van alle leeftijden vermaken en boeien. Wat nog belangrijker is, is dat de serie een belangrijk gesprek begint over onze planeet op een cruciaal moment waar de wereld tot actie over moet gaan. Kijkers kunnen genieten van de gevarieerde landschappen en waardevolle en zeldzame dieren in het wild, maar ze ontdekken ook welke stappen moeten worden ondernomen om de natuur te beschermen. 'Overal ter wereld worden cruciale verbindingen verstoord', merkt Attenborough op. 'Wat we de komende 20 jaar doen, bepaalt de toekomst voor al het leven op aarde.'

'Our Planet' wordt geproduceerd door Silverback Films, Ltd. Producenten zijn Alastair Fothergill en Keith Scholey.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers