Netflix onthult eerste beelden nieuwe, natuurhistorische serie 'Our Planet'

dinsdag 13 november 2018
Foto: © Coopr/Netflix 2018

Netflix geeft de teaser en eerste beelden vrij van de nieuwe, originele documentaireserie 'Our Planet', die 5 april 2019 in premiere zal gaan bij de streamingdienst.

De serie is geproduceerd in samenwerking met Silverback Films en regisseur Alastair Fothergill, de maker van de veelgeprezen originele serie 'Planet Earth' en 'Blue Planet', en het WWF, de wereldwijd opererende organisatie voor natuurbehoud.

De achtdelige serie toont de meest waardevolle soorten en kwetsbare leefgebieden van de planeet en onthult verbazingwekkende bezienswaardigheden op aarde, dankzij de nieuwste 4K-cameratechnologie.

Het ambitieuze vierjarige project is gefilmd in 50 landen over alle continenten van de wereld, met meer dan 600 crewleden die meer dan 3500 dagen filmden. De serie richt zich op de diversiteit van de leefgebieden in de wereld - van de afgelegen Arctische wildernis en mysterieuze diepe oceanen tot het uitgestrekte landschap van Afrika en diverse oerwouden van Zuid-Amerika.

De wereldberoemde naturalist Sir David Attenborough zal de voice-over inspreken in Engelstalige landen. Lokale voice-overs worden in 2019 aangekondigd.

Bekijk hier de teaser van 'Our Planet':


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Jos De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers