'Zero Privacy' blijft hoofdzaak van 'Big Brother'

donderdag 22 februari 2007

De 'Big Brother'-bewoners zullen hun intrek nemen in het 'glazen' huis dat vorig jaar gebouwd werd en toen voor het eerst in gebruik genomen werd. Dat het huis nergens enige vorm van privacy biedt door de vele glazen wanden en open ruimtes, werd vorig jaar al overduidelijk.

Z


ero Privacy... voor elkaar én voor de buitenwereld. De inrichting blijft sober, helemaal volgens het back to basics-principe. Comfort of luxe is er niet. Tenzij in de loft, maar het privilege om daarin te vertoeven is niet voor alle bewoners weggelegd...

Het huis krijgt momenteel een grondige opfrisbeurt en zal er dus op 8 maart enigszins anders uitzien. Voor de interieurinrichting wordt opnieuw een beroep gedaan op Erik Vernieuwe. Rondom het hele huis is er een cameragang, zelfs rond de overdekte tuin. 60 microfoons registreren elk geluid en 36 camera's elke beweging. Dat zijn 2 camera's meer dan vorig jaar en bovendien kregen een aantal camera's een nieuwe plaats toegewezen...

Het huis telt ook een nieuwe ruimte: de supermarkt. Tijdens vorige seizoenen moesten de bewoners hun boodschappenlijst doorgeven aan 'Big Brother'. Nu moeten ze zelf gaan shoppen... Niet in de buitenwereld natuurlijk, maar in een kleine supermarkt die ondergebracht is in het Huis. De extra kamer op het gelijkvloers aan de ingangsdeur werd dubbel zo groot gemaakt en werd omgebouwd tot een shop waar de bewoners éénmaal per week hun boodschappen kunnen doen. De toegang tot de supermarkt wordt afgesloten met een metalen hek met kijkgaten en gaat pas open als de weekopdracht geslaagd is.

DOSSIER: Big Brother 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers