Wat staat er dit najaar op het programma bij VIER?

donderdag 22 augustus 2019

Al sinds januari zijn Gert Verhulst, James Cooke hun lichaam en geest intensief aan het trainen om verschillende spectaculaire en aartsmoeilijke opdrachten tot een goed einde te brengen in 'De Battle'.

In deze unieke en grootse studioshow - mét livepubliek – wordt het duo volledig uit hun comfortzone gehaald. Bekende Vlamingen en bekende Nederlanders zorgen voor de uitdagingen, Gert en James zorgen voor de uitvoering ervan. Van acrobatische stunts met een trapeze op extreme hoogtes tot next level hersentraining. Ze doen het allemaal. Ze gaan de spannende strijd aan met hun Nederlandse collega’s Katja Schuurman en Najib Amhali, met de uitdaging en vooral met zichzelf. Wat is de kans dat ze ook effectief slagen in hun opdrachten?


De presentator van de splinternieuwe VIER-show is niemand minder dan MNM-dj en 'De Slimste Mens Ter Wereld' Peter Van de Veire. Peter zal de studioshow van begin tot einde in goede banen leiden en ervoor zorgen dat alles eerlijk verloopt tijdens het uitvoeren van de opdrachten. En dat allemaal in een uitverkocht Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

'Ooit Vrij'
Elke dag lees je in de kranten verhalen over gevangenisstraffen. Hoeveel jaar cel iemand riskeert. Hoe snel iemand weer kan vrijkomen. Hoe een penitentiair verlof soms helemaal misloopt. En vooral: wie er in hemelsnaam heeft beslist dat die bepaalde gedetineerde de vier muren van de gevangenis heeft mogen verlaten. Het antwoord op die vragen krijg je in het nieuwe Woestijnvis-programma 'Ooit Vrij'.

'Help, mijn borsten staan online'
Evi Hanssen neemt je mee naar de donkerste kant van het internet, waar je pikante selfie plots niet meer privé is, waar de lieve jongen die met je dochter aan het chatten is plots een man van 57 jaar blijkt te zijn en waar die ene gênante foto het perfecte middel blijkt te zijn om je voor een paar honderd of duizend euro af te persen. Welkom in het nieuwe wilde westen, de wondere wereld van sexting, grooming, catfish en sextortion. Vier fenomenen, vier afleveringen, het internet zoals je het liever nìet wil leren kennen.

Een naaktfoto versturen lijkt in eerste instantie onschuldig maar de gevolgen zijn vaak verwoestend. Is het mogelijk de naaktbeelden ooit te laten verdwijnen of zullen deze je de rest van je leven achtervolgen? Evi praat met slachtoffers en experten en beantwoordt alle vragen. Evi gaat ook de confrontatie met de daders niet uit de weg. Help, mijn borsten staan online wil het taboe rond deze thema’s doorbreken, want vooral schaamte overheerst bij de slachtoffers, terwijl het echt iedereen kan overkomen.

'Forever Young'
In 'Forever Young' gaat Frances Lefebure ('Hotel Römantiek', 'Make Belgium Great Again') samen met de kijker mee op de laatste reis van een verloren zoon, dochter, broer of zus. Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ze worden enkel nog een naam op de voorpagina van de krant, met hun leeftijd tussen haakjes, maar zelden lees je wie ze écht waren. Wat ze betekenden voor hun familie en vrienden. Wat die reis deed met hen en wat het leven voor hen de moeite waard maakte. Hun familie blijft met even grote vragen achter: wat is er gebeurd tijdens die laatste dagen? En vooral: was hun zoon, dochter, broer of zus gelukkig op dat fatale moment?

Frances reist die jongeren achterna. Samen met broers, zussen, ouders of beste vrienden maakt Frances die laatste reis opnieuw, en onderweg houden ze de warme herinneringen aan aan dat veel te korte leven springlevend. Pakkende portretten over jonge helden die zoveel meer waren dan ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’.

'Forever Young' is een adaptatie van Break Free (VARA/BNN/SkyhighTV). In Nederland won de documentairereeks verschillende prijzen.

'Het Parket'
Voor de eerste keer in zijn bestaan opent Het Parket alle deuren om zo een inkijk te geven in zijn werking: van de winkeldief die op de rooster wordt gelegd door de parketmagistraat, over de openbare aanklager die zich minutieus voorbereidt op een assisenzaak tegen een moordenaar, tot de magistrate die ter plaatse komt voor een afstapping bij een moordzaak,… Eén jaar lang volgen de cameraploegen alle activiteit voor en achter de schermen van 80 magistraten en 200 medewerkers, verspreid over drie afdelingen in Gent, Oudenaarde en Dendermonde.

Het Nieuwshuis ontwart in deze docureeks het schier eindeloze kluwen achter de schermen van het openbaar ministerie: jeugd- en familiezaken, dagdagelijkse straatcriminaliteit, moordzaken, economische en financiële fraude, slachtofferonthaal,…

Het parket, alias het openbaar ministerie, alias de hoogste hoeder van de openbare orde in dit land. Binnenkort op VIER.

'Over De Oceaan'
De komende maanden start Woestijnvis met de opnames van een gloednieuw prestigieus avontuurlijk programma voor VIER. In 'Over de Oceaan' steken zes bekende Vlamingen zonder enige zeilervaring met een zeilboot de Atlantische Oceaan over. Onder het toeziend oog van een ervaren kapitein, maar zonder enige ondersteuning van buitenaf, zonder assistentieschip in de buurt en ver weg van het vasteland zullen ze meer dan 5000 kilometer non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, de wind beslist alles. Uit welk hout zijn de onervaren zeilers gesneden?  Wat leren ze over zichzelf in volledige afzondering? En hoe voelt het om de confrontatie op te zoeken met de ruwheid van moeder natuur? 

'Callboys' (seizoen 2)
Callboys Wesley Biets (Stef Aerts), Randy Paret (Bart Hollanders), Devon Macharis (Matteo Simoni) en Jay Vleugels (Rik Verheye) namen ons vorig seizoen mee naar een wereld van oversized dildo's en nog oversizedere ego's. Verblind door weinig zelfkennis en een overdosis testosteron werkte het gigolocollectief zich reddeloos in de schulden. De onzekerheid, ijdelheid en gekrenkte trots leidden uiteindelijk tot de tragische dood van Jay Vleugels.

Nu zijn de boys back. Back in business. En alles is veranderd. Want de Callboys willen naar het volgende level. Devon, Randy, Wesley en Jeremy – de identiteke tweelingbroer van wijlen Jay- Vleugels zijn in 2019 vastbesloten om de escortsector plat te spelen. Of hoe de M van Mij de W van Wij wordt. Met een nieuw élan slagen de jongens erin om overeind te krabbelen, waarbij ze meer aan moed dan aan wijsheid winnen. Vol enthousiasme over hun nieuwe start vergeten ze de brokken die ze eerder hebben gemaakt.

'Callboys' is een reeks van Jan Eelen, die met 'In De Gloria', 'Het Eiland' en 'De Ronde' een unieke standaard heeft gezet binnen het Vlaamse comedy-drama. Zijn personages zijn even grotesk als herkenbaar, en wat hij hen aandoet zou misantroop zijn, als het niet zo grappig en diepmenselijk was.

'De Rechtbank' (seizoen 9)
Een vader steekt zijn zoon neer en zegt zich niets meer te herinneren. Of je investeert met drie in een muziekstudio, maar krijgt dan ruzie. Op klaarlichte dag wordt iemand zeven keer beschoten voor de ogen van een bus schoolkinderen. Wat als je zoon zo agressief was dat je hem pas tot rede kan brengen in de rechtbank?  Wat doe je als rechter als een vrouw plots haar hele verhaal van partnergeweld wijzigt? Of je moeder heeft geheugenproblemen en iemand heeft haar bankkaart gebruikt ... Met dit en nog zoveel meer worden zes nieuwe en 4 bekende rechters vanaf maandag 26 augustus geconfronteerd in het negende seizoen van 'De Rechtbank'.

Bekende rechters Geert Vandaele (politierechtbank Veurne), Ariane Braccio (correctionele rechtbank Tongeren), Lionel Dessart (politierechter Luik) en onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe zijn terug op post. En 6 nieuwe gezichten zetten de deuren van hun rechtszaal open: vrederechters Annemie Robbijns (Jette), Dieter Vanoutrive (Gent) en Koenraad De Greve (Gent), correctionele rechters Anne Debrule (Luik) en Pieter-Jan Steverlinck (Hasselt & Tongeren) en onderzoeksrechter Lionel Kaëns (Charleroi).

'Bake Off Vlaanderen' (seizoen 3)
Geboren met een baksteen in de maag, maar grootgebracht met taarten en gebak. Voor de Vlaming is ook 'Bake Off Vlaanderen' ondertussen een traditie geworden om duimen en vingers bij af te likken. De iconische witte 'Bake Off'-tent strijkt voor de derde keer neer in Vlaanderen. Tien gepassioneerde thuisbakkers nemen het acht weken lang tegen elkaar op in de strijd om de titel van meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen. Wim Opbrouck zorgt als gastheer opnieuw voor de kers op de taart, hofleverancier-patissier Herman Van Dender en culinair auteur en food historica Regula Ysewijn zijn weer van de partij als jury.

De kerstperiode is daarnaast dé periode bij uitstek voor gebakjes en zoetigheden, dus is er ook een kerstspecial waarin BV’s hun bakkunsten mogen showen aan het grote publiek.

'Huizenjagers' (seizoen 5)
In de vooravond bouwt VIER een mooie traditie op met 'Huizenjagers' en tradities zijn er om in ere te houden. De huizenmarkt is nog lang niet verzadigd, dus steken de makelaars in het nieuwe, vijfde seizoen van 'Huizenjagers' opnieuw de handen uit de mouwen om het geschikte pand te vinden. 10 weken lang – van maandag tot donderdag – hebben ze maar één doel voor ogen: de trofee van beste makelaar in de wacht slepen. Maar wie krijgt uiteindelijk het meeste punten van de kandidaat-kopers? Elke misstap, blunder, straffe zet of sterke verkoopstechniek wordt grondig onder de loep genomen.

En de kandidaat-kopers zijn niet de eerste de besten: dj Pat Krimson en Loredana willen een huis met een hoek af en liefst zonder trappen, profvoetballer Maxime Biset heeft zijn zinnen gezet op een herenhuis, plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs zoekt het ideale pand voor een nieuwe kliniek en retraitecentrum en schlagerkoning Steve Tielens wil een woonst met polonaisemogelijkheden.

Dit seizoen trekt 'Huizenjagers' naar Midden-Limburg, Antwerpen, Rivierenland, de Antwerpse rand, Brugge, de Leiestreek, Gent, de Kempen en de Kust. Ook de Miljoenenweek is terug, waarin de 'Huizenjagers' jagen op de meest exclusieve gebouwen, huizen en villa’s met een prijskaartje van minstens 1 miljoen euro.

'De Slimste Mens ter Wereld' (seizoen 17)
Quizzen zit in ons bloed. Daarom komt de best bekeken quiz van Vlaanderen terug dit najaar. Een dagelijks doch immer spannend gevecht tussen drie prominenten in een arena van weten, wagen en winnen. Dagelijks de tranen van en voor een gesneuveld soldaat. Dagelijks de bloeddorst van de nieuwkomer in het veld. Want  de laatste overlevende mag zich een jaar lang ‘de slimste mens ter wereld’ noemen. Opperquizmaster Erik Van Looy maakt zich alvast op voor het zeventiende seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld'. Natalia, Jeroen Meus, Philippe Geubels en Bart Schols wagen zich al zeker op het slagveld.

'Gert Late Night' (seizoen 6)
Met zijn vijf seizoenen en 128 afleveringen is Gert Late Night de referentie voor een spraakmakende talkshow. Gert Late Night wordt dit najaar 'Hert Vree Loate'.  Want de eerste twee weken legt de machtige Evanna aan aan de Oosteroever in Oostende. De stad aan zee ontvangt, met haar uitmuntende gastvrijheid, Gert en James in hun territoriale wateren voor een prachtige nazomerse start. Aan het strand van Oostende zullen onder andere Tourist LeMC, Pascale Naessens, Kevin Janssens, Christoff en Ann Swartenbroeckx het mooie weer maken. Maar Mas is more! Want na deze maritieme romance zet de Evanna koers naar haar thuishaven voor een geweldige doorstart met actuele doch persoonlijke gesprekken en af en toe wat authentiek Antwerps overdrijven.

'Zo Man Zo Vrouw' (seizoen 12)
Gert en James zorgden voor een nieuwe talkshowwind en Jani zet zich al 11 seizoenen in voor een modebewuster klimaat. In het nieuwe, twaalfde seizoen van 'Zo Man Zo Vrouw' haalt Jani het grof geschut boven. Met een sloophamer in de ene hand en een vuilniszak in de andere rekent hij af met foute kleerkasten, modeblunders en lelijke prints. Leggings zijn voor hem geen broeken, crocs zijn een doorn in zijn oog en fleece is zowat zijn ergste nachtmerrie, maar na elf seizoenen hebben 5 Vlaamse koppels de boodschap nog steeds niet begrepen en roepen ze de hulp in van de stijlgoeroe voor een volledige en vooral broodnodige make-over.

Ook Erik Van Looy en Barbara Sarafian openen met een bang hartje de deuren van hun kleerkast en trappen het nieuwe seizoen af. De ene kennen we van zijn saaie blauwe kostuums. De andere ondergaat als actrice een veelvoud aan metamorfoses. En wat blijkt: ze komt er steeds bijzonder goed mee weg. Voor Barbara mag het al eens opvallen met fluo en glitter. Erik beweegt zich liefst zo onopvallend mogelijk over straat, inclusief pet en T-shirt uit de vorige eeuw. Een clash van uitersten, behalve wat charisma betreft. Daar scheren ze beiden hoge toppen. En na de make-over van Jani is zelfs the sky geen limit meer voor deze twee toppers.

'Dancing With The Stars' (seizoen 2)
Aan stijl geen gebrek in 'Dancing With The Stars', maar wie wordt de opvolger van James Cooke? Ook nu gaat VIER op zoek naar de best dansende BV in het tweede seizoen van 'Dancing With The Stars'. In deze uitdagende show gaan een resem bekende gezichten het dansavontuur van hun leven aan. Welk koppel waagt zich het verst, durft alles los te gooien en danst zich naar de volgende ronde? Of de BV’s nu hun beste moves uit freestyle, modern of jazz demonstreren, de jury verwacht niets minder dan het niveau van een professionele videoclip. De jury en de kijkers thuis beslissen uiteindelijk wie hen het meest heeft kunnen verleiden.

Ondertussen zijn er al enkele dansers bekend: Jani ruilt zijn plek als presentator naast Gert Verhulst in om te shinen op de dansvloer, schlagerzanger Christoff waagt zich aan de uitdaging en ook Julie Vermeire, de dochter van Jacques, zet alles op alles in het nieuwe seizoen. 'Dancing With The Stars' wordt dit najaar gehost door Gert Verhulst en Kat Kerkhofs.

'Sports Late Night'
Discoballen kleuren de dansvloer van 'Dancing With The Stars', maar in het weekend zijn het de voetballen die scoren. Op vrijdag, zaterdag en zondag staan de samenvattingen en analyses van de wedstrijden uit de Jupiler Pro League centraal in 'Sports Late Night'. Op vrijdag en zaterdag overlopen Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys alle matchen, doelpunten en betwistbare fases van de dag. Op zondag is het programma dé afsluiter van een weekend vol voetbal met uitgebreide analyses van de wedstrijden van de dag en het voorbije sportweekend samen met de nieuwe voetbalexpert en analist Hein Vanhaezebrouck en vaste waarden van de kern Geert De Vlieger en Bob Peeters. Samen ontvangen ze verschillende bekende voetbalgasten. 'Sports Late Night' volgt ook de Belgen in het buitenland op de voet en zorgt voor een overzicht met alle hoogtepunten van wedstrijden uit de Engelse, Spaanse, Duitse en Italiaanse competitie. Wat doet Kompany met zijn Anderlecht? Maakt Club Brugge zijn nationale en internationale ambities waar? En hoe ziet de toekomst van KV Mechelen eruit?

Champions League
VIER brengt ook internationaal voetbal van de bovenste plank in de UEFA Champions League. De wedstrijden van de play-offs en de groepsfase van het kampioenenbal zijn in het najaar telkens op dinsdag live te volgen op de zender, met telkens ook de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden van die dag. Club Brugge is op dit moment nog in de running voor een groepsfaseticket.

'25 Jaar Friends'
'Friends' blaast 25 kaarsjes uit en VIER viert mee: in september trakteert VIER elke dag op een dubbele portie van de iconische reeks. Dat betekent elke dag twee afleveringen lang meeleven met de fratsen van Rachel, Phoebe, Monica, Ross, Chandler en Joey. En dus ook nog één keertje beleven hoe Rachel en Ross een pauze namen, meezingen met Phoebe tijdens Smelly Cat en natuurlijk verleiden samen met Joey’s standaardzin: 'how you doin’?'.

'Auwch_' (seizoen 3)
Ook 'Auwch_' is terug van weggeweest. In het derde seizoen gaat Jan Verheyen dood. Collega’s-Kampioenen Jaak Van Assche, Tuur De Weert en Marijn De Valck krijgen een deel van zijn erfenis, Wesley Sonck heeft uiterst kostbare voeten, Hilde De Baerdemaker is geestesziek, Axel Daeseleire doet auditie voor de rol van Marcus Burnett in 'Bad Boys 3' en Ben Segers wordt wakker naast een jonge griet na een dronken nacht: dat kan alleen maar 'Auwch_'  zijn, met een derde seizoen ongegeneerde en politiek incorrecte humor.

'wtFOCK'
Vorig jaar startte VIER samen met Telenet de eerste online soap voor jongeren op: 'wtFOCK'. Verliefdheid, vriendschap, nijd en de groeipijnen, taboes en onzekerheden van het tiener zijn spelen dit najaar opnieuw de hoofdrol in het vervolg van de meest succesvolle online reeks van Vlaanderen.


DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:20
    Thuis
    00:55
    VRT NWS laat
  • 23:00
    Smog Town
    07:30
    Ketnet Junior
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:10
    The Good Doctor
    01:10
    Geen uitzending
  • 00:30
    Police: Hour Of Duty
    01:30
    Geen uitzending
  • 23:25
    BlacKkKlansman
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 00:20
    Godfather of Harlem
    01:15
    Stargate SG-1
  • 00:10
    Offspring
    07:35
    Strong Medicine
  • 00:15
    The Golden Girls
    00:55
    Geen uitzending
  • 23:15
    Stukken van mensen
    01:40
    Big Brother
  • 00:15
    Friends
    01:25
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:25
    Scorpion
    01:25
    Undercover Boss
  • 23:15
    Love Island
    01:25
    Geen uitzending
  • 23:45
    FBI
    01:30
    Geen uitzending
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    01:30
    Herhalingslus
  • 00:32
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 23:50
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 23:55
    The Paddock
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:10
    Silent Witness
    01:20
    Murdoch Mysteries
  • 00:06
    NOS Journaal
    01:10
    Op1
  • 00:00
    De Nachtzoen
    01:06
    Ongehoord Nieuws
  • 23:51
    Kamp Van Koningsbrugge
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach