'WAT ALS? 2' wint Emmy Award in de categorie Comedy

dinsdag 25 november 2014

Het tweede seizoen van 'WAT ALS?' ging in februari 2013 bij 2BE in première en gooide aansluitend ook op VTM hoge ogen. Sindsdien wist dit comedy-geesteskind van productiehuis Shelter tal van internationale prijzen in de wacht te slepen.

Na een Gouden Roos, de gouden medaille op het World Media Festival in Hamburg en de Rockie Award op het BANFF World Media Festival in Canada, bleef de internationale waardering voor 'WAT ALS? 2' verder denderen. Het programma werd in oktober genomineerd voor een International Emmy in de categorie Comedy. Vannacht schreven productiehuis Shelter en VTM geschiedenis: Na de winst van een Emmy Award voor 'Benidorm Bastards', rijft Shelter nu een tweede Emmy binnen voor 'WAT ALS? '2.


De nominatie werd verzilverd tijdens de uitreiking van de 42ste International Emmy Awards in het Hilton Hotel in New York. Medegenomineerden in de categorie Comedy waren: 'Please Like Me' (Australië), 'Late Nite News with Loyiso Gola' (Zuid-Afrika) en 'The Major's Wife' (Brazilië).

Tim Van Aelst (Shelter) vanuit New York: 'Deze erkenning bewijst dat de lat in Vlaanderen hoog ligt op comedy-vlak. Ik ben heel dankbaar voor dit parcours. Mijn appreciatie gaat uit naar de cast, de crew, maar ook naar MEDIALAAN en TVBASTARDS. Ik ben apetrots op een steengoed programma dat nu ook internationaal een toperkenning in de wacht mag slepen:een international Emmy is het hoogste goed. Hoe fantastisch is comedy toch! Mensen plezier bezorgen is het leukste dat er is en weten dat het bovendien ook nog een internationaal gesmaakt gegeven is, doet dubbel deugd.'

'WAT ALS?' is het comedy-programma waarin onder andere acteurs als Bruno Vanden Broecke, Ben Segers, Koen De Graeve, Bert Haelvoet, Charlotte Vandermeersch, Günther Lesage, Luc Nuyens, Nico Sturm, Robrecht Vanden Thoren, Ruth Beeckmans en Sara De Bosschere in tal van sketches te zien waren die telkens vertrokken vanuit een 'absurde' 'WAT ALS'-premisse.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers