VTM viert 25 jaar 'De Kotmadam' met nieuw seizoen (FOTO'S)

dinsdag 9 augustus 2016

Vanaf september komt het 22ste seizoen van de populaire Vlaamse reeks 'De Kotmadam' op het VTM-scherm. Na de zomerse herhalingen verwent VTM de trouwe kijkers. En dat heeft ook een speciale reden. Eind dit jaar is het exact 25 jaar geleden dat Vlaanderen kennis maakte met Jeanne en Jef.

Op 30 december 1991 zag de succesvolle reeks het levenslicht. Producent René Vlaeyen ging er toen van uit dat er rond het thema van een kotmadam wellicht een drietal reeksen in de lucht hingen. In die optiek had hij ook afspraken gemaakt met de acteurs en schrijvers.

De kijkcijfers van het eerste seizoen bewezen echter onmiddellijk dat ‘De Kotmadam’ een schot in de roos was. Vlaeyen had er toen echt niet aan gedacht dat de serie na 25 jaar nog zo springlevend zou zijn.
 
De zomer van 2016 begon met herhalingen van afleveringen die net geen 25 jaar oud zijn, maar het succes bewijst dat er geen sleet zit op de langstlopende sitcom van Vlaanderen.

In het nieuwe seizoen verhuren Jeanne en Jef nog altijd aan Lukas (Stoffel Bollu), Martha (Helle Vanderheyden), Viktor (Frederik Huys) en Ines (Anouck Luyten). In een aantal afleveringen duiken ook nog ex-studenten op. Verder zijn er opnieuw terugkerende rollen gespeeld door Herman Verbruggen, Ivan Pecnik, Fred Van Kuyck, Machteld Ramoudt en Ron Cornet. Gastrollen zijn er dit seizoen voor onder meer Greet Rouffaer, Leen Dendievel, Rik Verheye, Anthony Arandia en Marijn Devalck.

Nog aardig om te weten: tot nu toe zijn maar liefst 307 verschillende afleveringen van ‘De Kotmadam uitgezonden. Seizoen 22 wordt binnenkort uitgezonden en seizoen 23 is al ingeblikt.

VTM koos uiteraard voor studentenstad Leuven om Jeanne en Jef in de bloemetjes te zetten. Aan het standbeeld van de kotmadam op de Oude Markt, het standbeeld dat trouwens ook in de generiek van de serie zit, verzamelde gisteren de cast.

En tot slot, Jeanne heeft ook ‘last’ van eeuwige studenten. Viktor Kindermans, gespeeld door Frederik Huys is de student die het langst een kamer huurt bij Jeanne en Jef, hij zit ondertussen al acht jaar op kot bij zijn ‘Kotmadam’.


Foto's bekijken? Dat kan op de Facebookpagina van TVvisie!

‘De Kotmadam’, vanaf september seizoen 22 op VTM.

Foto's: TVvisie - © Roger Mortelmans 2016

 

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
VTM

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers