Vtm schrapt Mobistar-stemmen uit finale 'Mijn Restaurant!'

dinsdag 2 juni 2009

Vtm en Paratel hebben een oplossing gevonden voor het sms-probleem rond de televoting van 'Mijn Restaurant!'. Alle berichten die zondagnacht 2 uur tot maandagavond 20 uur verstuurd zijn via Mobistar, worden geannuleerd. Gisteren bevestigde vtm dat door een technisch probleem bij gsm-operator Mobistar heel wat mensen uit de regio Sint-Truiden en Tienen niet konden sms'en. Wie tijdens die periode wel een sms kon sturen, krijgt zijn geld terug.

K


ortrijk of Sint-Truiden? Claudio & GaŽlle of Tom & Ann? Voor beide duo's staat er vanavond veel op het spel. Slechts ťťn duo mag zijn restaurant open houden. De technische problemen bij Mobistar waren afgelopen weekend dan ook een streep door de rekening van Ann en Tom. Vtm bevestigde gisteren het probleem en ging op zoek naar een oplossing om beide finalisten dezelfde kansen te geven.

Na overleg met Mobistar en Paratel heeft vtm nu beslist om alle Mobistar-sms'jes, verstuurd op maandag tussen 2 uur 's nachts en 20 uur 's avonds, te schrappen. Dit betekent dat ook de stemmen voor Kortrijk uit de wedstrijd gehaald worden. Fans die tussen dat moment gestemd hebben, krijgen hun geld dan ook terug.

Onderzoek wees immers uit dat de technische panne het gevolg was van een technische interventie op het netwerk van Mobistar. Het probleem heeft zich trouwens niet beperkt tot de regio Tienen en Sint-Truiden, maar heeft ook andere Mobistargebruikers in andere regio's in Vlaanderen verhinderd om geldig te stemmen. De onderbreking duurde van zondagnacht 2u tot maandagavond 20u. Deze overmacht is een technische realiteit waar elke telecomoperator af en toe mee te kampen heeft. Voor de stemmers van 'Mijn Restaurant' is dit op een wat ongelukkig moment gebeurd.

Daarom heeft Paratel, in overleg met de directie van vtm en onder strikt deurwaarderstoezicht, beslist om alle Mobistarstemmen, uitgebracht tijdens de technische panne te neutraliseren. Zo wordt de overmacht in de feiten uitgebreid voor het ganse Vlaamse Mobistarnetwerk en dus geneutraliseerd voor beide duo's. Zo blijft de strijd voor iedereen gelijk.

An en Tom, Claudio en GaŽlle lanceren daarom voor alle Mobistarabonnees, die hebben gestemd tijdens de panne, een sportieve oproep om hun stem te herbevestigen. Mobistar garandeert met nadruk dat de stemmen die wel binnenkwamen tijdens de panne niet zullen worden aangerekend. Alle reden dus om snel de stem opnieuw uit te brengen, want de buit is nog niet binnen, de wedstrijd is nog niet gespeeld.

Vanavond valt het verdict in een spetterend liveshow op vtm. Wie zijn restaurant nog wil steunen, kan nog steeds een sms'je sturen: SMS Kortrijk of Sint-Truiden naar 6677 (0,75 euro/stem).

In 'Het Nieuws' toonde beide duo's begrip voor de situatie. 'Wij gaan er gewoon voor', klonk het in Sint-Truiden. En ook Claudio en GaŽlle blijven reageerden positief: 'We gaan er alles aan doen om te winnen'.

Bron: Persbericht vtm & Het Nieuws

Wie wint volgens jou de finale van 'Mijn Restaurant!'?
Sint-Truiden of Kortrijk?
Stem NU in de ultieme poll!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Claudio dreigt met juridische stappen na sms-probleem
Sms-probleem Sint-Truiden van de baan, vtm onderzoekt de zaak
Sms-probleem zorgt voor paniek in Sint-Truiden
Dinsdagavond is 'Mijn Restaurant!'-avond bij vtm: wie wint de finale?
'Bigarreaux in Sint-Truiden wint finale Mijn Restaurant!'
Herbeleef 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers