VRT werkt aan opvolger voor 'Flikken'

woensdag 20 februari 2008

De VRT investeert de komende tijd fors in nieuwe fictie. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een opvolger voor de populaire policier 'Flikken'. Het zou om een dramaserie gaan, waarin de georganiseerde misdaad centraal staat.

H


et wordt geen Vlaamse versie van 'The Sopranos', maar een echte politieserie. Het idee komt van producer Ludo Busschots en de chef van interne productiehuis fictie, Stef Wouters. De nieuwe serie komt in de plaats van 'Flikken'. Het laatste seizoen van deze populaire serie komt in 2009 op de buis. De nieuwe, nog naamloze, serie komt dus ten vroegste in 2010 op tv.

Stef Wouters: 'We willen een nieuwe policier, maar anders dan de anderen'. We zullen het werk kunnen meevolgen van de cel voor de bestrijding van de georganiseerde misdaad. Hiermee wil het zich onderscheiden van 'Witse'. Momenteel zit de nieuwe serie in de scenariofase en ook de acteurs zijn nog niet bekend. De serie zal volledig in eigen huis geproduceerd worden.

Verder onderhandelt MMG, het productiehuis van 'Flikken', met de VRT over de herbewerking van de 'Monstertrilogie' van Tom Lanoye. Hier zou een speelfilm en een tiendelige tv-serie van komen. De scenario's, geschreven door Rik D'Hiet, liggen al bij de En-directie. De beslissing moet nog genomen worden, maar de woordvoerster van de VRT zegt dat de directie hierover gunstig gezind is.

Er wordt zeker niet bespaard op de fictie, dat is duidelijk. Er werd echter anders gedacht na een aantal uitspraken van VRT-directeur Dirk Wauters in het Vlaams Parlement. Maar Diane Waumans, de woordvoerster van VRT, verduidelijkt: 'Dirk Wauters heeft toen alleen gezegd dat de VRT eerst de programma's zou uitzenden die nog op de plank lagen. Er was de voorbije jaren nu eenmaal een grote voorraad opgebouwd. Maar de gedelegeerd bestuurder heeft er ook meteen aan toegevoegd dat de omroep zou blijven investeren in de ontwikkeling van scenario's, om zo de continuteit van het fictieaanbod te verzekeren.'

Momenteel zijn ze in volle voorbereiding om 'De Keyser Van De Smaak' te produceren. Deze familie-epos over drie generaties jeneverstokers zou in 2009 uitgezonden worden. En deze zomer gaat ook 'Oud Belgi' in opname. Dit is een zesdelige reeks over de teloorgang van het Antwerpse revuetheater Ancienne Belgique, geschreven door Peter Van den Begin.

Tot slot denkt En ook aan een opvolger voor 'Kinderen Van Dewindt', de dramaserie over een Antwerpse ondernemersfamilie. Deze wordt op het einde van dit seizoen stopgezet. 'We willen ook in midweekfictie blijven investeren', aldus nog Diane Waumans. Verdere details wou ze evenwel niet kwijt.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Flikken 10

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De laatste dagen van WOII. De 19-jarige korporaal Willi Herold vindt een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse luchtmacht. Vermomd als Hauptmann Herold verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren.

'Cinema Canvas - Der Hauptmann', film uit 2017 met oa. Max Hubacher, om 21.25 uur op Canvas.

Dossiers