VRT-topman aanvaardt nieuw VRT-decreet

zaterdag 13 mei 2006

Het zat er de afgelopen week bovenarms op tussen VRT-topman Tony Mary en mediaminister Geert Bourgeois. Na het goedkeuren van het nieuwe VRT-decreet eiste de minister dat Mary volledig akkoord ging met de inhoud ervan. Het was erop of eronder, aanvaarden of opstappen! Na overleg blijken de plooien nu toch gladgestreken.

Tony

Mary had het spel hard gespeeld de voorbije weken. Uiteindelijk zette mediaminister Bourgeois de VRT-topman het mes op de keel en eiste hij dat hij het nieuwe decreet zou aanvaarden. Mary had schriftelijke garanties gevraagd zodat bepaalde aspecten van het nieuwe decreet niet zou worden uitgevoerd.

Na gesprek tussen de twee partijen heeft Mary water bij de wijn gedaan en volstaat de toezegging van Bourgeois dat het management 'de operationele leiding' over de VRT behoudt.

Bron: HLN

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers