VRT-topman aanvaardt nieuw VRT-decreet

zaterdag 13 mei 2006

Het zat er de afgelopen week bovenarms op tussen VRT-topman Tony Mary en mediaminister Geert Bourgeois. Na het goedkeuren van het nieuwe VRT-decreet eiste de minister dat Mary volledig akkoord ging met de inhoud ervan. Het was erop of eronder, aanvaarden of opstappen! Na overleg blijken de plooien nu toch gladgestreken.

Tony

Mary had het spel hard gespeeld de voorbije weken. Uiteindelijk zette mediaminister Bourgeois de VRT-topman het mes op de keel en eiste hij dat hij het nieuwe decreet zou aanvaarden. Mary had schriftelijke garanties gevraagd zodat bepaalde aspecten van het nieuwe decreet niet zou worden uitgevoerd.

Na gesprek tussen de twee partijen heeft Mary water bij de wijn gedaan en volstaat de toezegging van Bourgeois dat het management 'de operationele leiding' over de VRT behoudt.

Bron: HLN

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers