VRT-hoofdredacteur weer de straat op

woensdag 11 maart 2020

De hoofdredacteur van 'Het Journaal' (VRT), Inge Vrancken, stopt ermee en gaat weer werken als reporter. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Sinds januari heeft VRT NWS ook geen hoofdredacteur Digitaal meer. Brecht Decaestecker vertrok naar Het Laatste Nieuws.

Inge Vrancken was drie jaar hoofdredacteur van 'Het Journaal'. Ze volgde Björn Soenens op die naar Amerika vertrok. Vrancken heeft in haar tijd als hoofdredacteur vooral geprobeerd om de zichtbaarheid van verschillende maatschappelijke groepen in 'Het Journaal' te verbeteren. Over de nieuwe stap in haar carrière zegt Vrancken in Het Nieuwsblad: 'Deze job heeft veel energie gevraagd, maar ik ben blij om te zien dat die inspanningen lonen.'


VRT NWS gaat nu op zoek naar twee nieuwe hoofdredacteurs, een voor 'Het Journaal' en een voor het digitale luik van het VRT-nieuwsaanbod.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers