Vrijdag start 2de reeks 'Sterren op de Dansvloer'

donderdag 18 januari 2007

Het showprogramma 'Sterren op de Dansvloer' was een absolute televisiehit in het voorjaar van 2006. De klassevolle mix van old-school glamour, fantastische outfits, aanstekelijke live-muziek en de dansprestaties van onze Bekende Vlamingen zorgde voor pure swingende fun op het VTM-scherm en hield acht weken lang meer dan 1.200.000 kijkers in de ban en haalde hiermee een gemiddeld marktaandeel van 48% (VVA 18-54).

D


e presentatoren Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire nodigen de kijkers vanaf 19 januari 2007 dan ook graag uit voor het 2de seizoen van 'Sterren op de Dansvloer'. Dit keer zijn het acteur Herbert Flack, styliste-model Valerie De Booser, televisiekok Piet Huysentruyt, zangeres Sandrine, basketballer Pieter Loridon, presentatrice Marlène de Wouters, presentator-regisseur Mathias Coppens en nieuwsanker Catherine Moerkerke die letterlijk en figuurlijk hun beste beentje voorzetten om elke week nieuwe ballroom- en Latin-passen onder de knie te krijgen en zowel de professionele jury als de kijkers te overdonderen met gratie en sierlijkheid. 

Zouden de BV's de dansvloer in clubs en discotheken al onveilig hebben gemaakt, aan deze 'moves' hebben ze niets in 'Sterren op de Dansvloer'. Allemaal moeten ze hard oefenen en trainen om zich de passen van o.a. de quickstep, tango, samba of Weense wals eigen te maken. 

'Sterren op de Dansvloer' laat het zweet van de BV's zien en toont hun lange en moeilijke weg naar de liveshows. Tijdens het moment suprême worden de dansduo's begeleid door een liveband, die wervelende arrangementen van hedendaagse popnummers brengt en classics die in een modern, swingend jasje werden gestopt. 

De prestaties van de danskoppels worden in de studio beoordeeld door de professionele juryleden Annouschka Balsing, Jan Geerts, Rony Daelmans en Davy Brocatus. Maar het laatste woord is voor de kijkers. Zij, en zij alleen, bepalen week na week welke duo's ze in de volgende aflevering van 'Sterren op de Dansvloer' willen terugzien. En wie uiteindelijk de opvolgers worden van Dina Tersago en Wim Gevaert, de winnaars van vorig jaar.  

DE UITZENDINGEN
'Sterren op de Dansvloer' gaat op vrijdag 19 januari 2007 in première. Uitgezonderd de openingsshow wordt in elke aflevering afscheid genomen van één dansduo. 

  • Show 1: vrij 19 januari 2007: 8 dansparen
  • Show 2: vrij 26 januari 2007: van 8 dansparen naar 7
  • Show 3: vrij 2 februari 2007: van 7 dansparen naar 6
  • Show 4: vrij 9 februari 2007: van 6 dansparen naar 5
  • Show 5: vrij 16 februari 2007: van 5 dansparen naar 4
  • Show 6: vrij 23 februari 2007: van 4 dansparen naar 3
  • Show 7: vrij 2 maart 2007: van 3 dansparen naar 2
  • Show 8: vrij 9 maart 2007: de grote finale 

DE WEBSTEK
Op de webstek van 'Sterren op de Dansvloer' kan de kijker terecht voor o.a. interviews, achtergrondinfo bij de BV's en hun professionele danspartners, de rapporten van de juryleden, danslessen, een fotogalerij, reportages, enz. via de website van VTM.

iWatch
De digitale kijker die de passen van de dansduo's wil inoefenen, kan elke aflevering van 'Sterren op de Dansvloer' opvragen om te herbekijken. iWatch biedt ook in '101 vragen' de leukste momenten van de bekende kandidaten uit het VTM-archief aan. En wegdromen bij de mooiste dansen uit de eerste editie van 'Sterren op de Dansvloer' is eveneens mogelijk bij iWatch.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Het lichaam van een jonge marinesoldaat wordt aangetroffen op de laatste en enige Amerikaanse militaire basis in Cuba. Twee van zijn kameraden worden van moord beschuldigd. Luitenant J.G. Daniel Kaffee, een jonge, talentrijke advocaat, wordt belast met de verdediging van de beschuldigden en wordt hierin bijgestaan door commandant Joanne Calloway. Kaffee en Calloway zetten hun veelbelovende carrière op het spel om de waarheid te achterhalen en krijgen af te rekenen met de bijna mystieke erecode van de marine...

'A Few Good Men', film uit 1992 met oa. Tom Cruise en Demi Moore, om 20.40 uur op VTM 4.

Dossiers