Voorjaar 2010: En lanceert 10 nieuwe programma's!!

dinsdag 8 december 2009

Jean Philip De Tender, de netmanager van Een, heeft dinsdag in Meise de voorjaarsprogrammering van Een voorgesteld. Het eerste VRT-net wil ook in 2010 relevant blijven met een sterk inhoudelijk en kwalitatief aanbod voor een breed, gevarieerd publiek. Tussen 1 januari en 31 mei worden tien nieuwe titels gelanceerd en keren verschillende vertrouwde programma's terug.

In het voorjaar van 2010 brengt Eeìn naast vertrouwde programma’s als 'De Rode Loper', 'Blokken', 'Man Bijt Hond' en 'Thuis' onder meer twee nieuwe fictiereeksen.

Vanaf zondag 3 januari is er zes weken lang 'Oud België', een ontroerend verhaal over de teloorgang van het gelijknamige revuetheater in Antwerpen. De reeks is gebaseerd op de jeugdherinneringen van acteur en tv-persoonlijkheid Peter Van den Begin. Samen met Stany Crets speelt hij een van de hoofdrollen.

Later in het voorjaar wordt 'Oud België' opgevolgd door de zevende reeks van 'Witse', waarin Viv Van Dingenen haar intrede doet als Tine, de nieuwe assistente van de norse commissaris.
Op donderdagavond is er vanaf 7 januari de nieuwe, lichtvoetige reeks 'Goesting' met onder meer Jan Van Looveren, Louis Talpe en Patsy Van der Meeren in de cast. 'Goesting' speelt zich af in en rond een restaurant dat een eerste Michelinster probeert binnen te halen.

'De Kinderpuzzel': nieuw werk van Bart De Pauw


Na afloop van 'De Pappenheimers' in het voorjaar start Eeìn op zondagavond met 'De Kinderpuzzel', het langverwachte nieuwe programma van Bart De Pauw. 'De Kinderpuzzel' is een spannend spel vol actie en avontuur met zeven koppels en 32 kinderen in de hoofdrol. Het uitgangspunt is eenvoudig: de koppels moeten via opdrachten uitvissen welke kinderen bij welk koppel horen en zo de ‘kinderpuzzel’ zien te leggen. De koppels en de kinderen moeten dus voortdurend op hun hoede zijn. 'De Kinderpuzzel' wordt gepresenteerd door Bart De Pauw en Tine Embrechts.

Wallonië en wereldgodsdiensten

Eeìn plant in het voorjaar ook nieuwe docureeksen: 'In Godsnaam', waarin Annemie Struyf ondergedompeld wordt in de grote wereldgodsdiensten en 'Kukeleku', Julien Vrebos’ persoonlijke kroniek van Wallonië. Twee programma’s die Jean Philip De Tender erg belangrijk vindt:

Jean Philip De Tender: 'Ook in 2010 willen we met Eeìn minder evidente programma’s aan een groot publiek blijven tonen. Zowel Annemie Struyf als Julien Vrebos verstaan de kunst om de Eeìn-kijker op een haast magische manier een stuk van de wereld te laten zien. Ieder op hun eigen manier, ieder vanuit hun eigen invalshoek. Maar steeds met respect, zoals het voor een openbare omroep hoort. Hun aanpak verdient waardering.'

Later in het voorjaar start ook nog 'Brandweer', een docureeks over de brandweerkazerne van Gent.

Nieuwe programma’s voor Bart Peeters en Sofie Van Moll

Vorig jaar presenteerden ze samen nog 'De Bedenkers' en komend voorjaar nemen Bart Peeters en Sofie Van Moll elk een stuk van de vrijdagavond op Eeìn voor hun rekening. Bart presenteert vanaf 15 januari 'De Generatieshow', een spelshow waarin vijf generaties bekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen. Het wordt een clash tussen jong en oud, met de populaire cultuur in Vlaanderen door de jaren heen als leidraad.

Als 'De Generatieshow' afgelopen is, neemt Sofie Van Moll de fakkel over met een optimistisch, nieuw studioprogramma waarin ze Vlaanderen een fantastisch weekend wil bezorgen. Sofie krijgt ook nog een copresentator aan haar zijde, maar wie dat wordt, is nog niet bekend.

Na de finale van 'De Slimste Mens Ter Wereld' keert Michiel Devlieger terug met 'De Laatste Show'. Na afloop daarvan plant Eeìn een nieuw laatavondprogramma. De precieze invulling en de presentator wordt de komende weken duidelijk.

'De Chriscollectie': Kamiel Spiessens en Jimmy B terug op Eeìn

Na afloop van het twintigste seizoen van 'FC De Kampioenen' presenteert Eeìn 'De Chriscollectie', een compilatieprogramma waarin de beste momenten uit vijftien jaar typetjes van Chris Van den Durpel aan bod komen. Eeìn kan daarvoor zowel putten uit 'Typisch Chris' van het toenmalige TV1 als uit 'Chris & Co' van collega-zender VT4. Voor de Eeìn-kijkers wordt het een nieuwe of hernieuwde kennismaking met Kamiel Spiessens, Jimmy B, Firmin Crets en vele anderen!

Specials

Eeìn brengt ook in 2010 heel wat evenementen rechtstreeks. De eerste beelden van het nieuwe jaar komen uit het Antwerpse Sportpaleis, waar Clouseau en Natalia samen met de kijkers het nieuwe jaar inluiden. Op nieuwjaarsdag is er traditioneel de eindejaarsconference van Geert Hoste, Geert Hoste beslist.

Veel muziek ook in het voorjaar, met op 6 januari de uitreiking van de 'MIA’s' of 'Music Industry Awards'. Dit jaar zal Marcel Vanthilt de show rond de Vlaamse muziekprijzen presenteren. In het voorjaar neemt Bart Peeters dan weer de nationale show rond het 'Eurovisiesongfestival' voor zijn rekening, waarin Tom Dice zijn song(s) voor Oslo voorstelt. Het 'Eurovisiesongfestival' in Oslo zelf wordt op 25, 27 en 29 mei uitgezonden.

Veel sportevenementen in Sporza op Eeìn ook, met onder meer de Australian Open in het tennis en verschillende voorjaarsklassiekers in het wielrennen. Bijzonder zijn de Olympische Winterspelen in Vancouver, waarvan Eeìn elke voormiddag tussen 12 en 28
februari ruime samenvattingen van de verschillende sportdisciplines brengt, en het 'Gala van de Profvoetballer' in mei.

En op 6 maart worden in Hasselt opnieuw de 'Vlaamse Televisiesterren' uitgereikt. Na de editie 2009 op vtm, is de show volgend jaar opnieuw op Eeìn te zien.

Nieuwe seizoenen van 'Ook Getest Op Mensen' en 'Tomtesterom'

Ook enkele vaste waarden keren in het voorjaar terug op het scherm. 'Ook Getest Op Mensen' met Marcel Vanthilt biedt na een geslaagd eerste seizoen vanaf 13 januari weer elke woensdagavond antwoorden op boeiende vragen over ons lichaam. En later dit voorjaar begint ook 'Tomtesterom' aan een tweede seizoen. Daarin wordt Tom Waes onder meer sumoworstelaar en marathonloper in de Sahara. Het programma verhuist ook van zondag- naar maandagavond.

Kwalitatief aanbod voor een breed publiek

Eeìn wil ook in 2010 een zender zijn die een breed publiek bereikt met programma’s die in het hart van de openbare omroep zitten en dat in verschillende programmagenres: met nieuws en informatie voor iedereen, met programma’s die de Vlaamse identiteit uitdragen en versterken, met cultuur in al zijn vormen en – omdat elke mens nood heeft aan ontspanning – met kwaliteitsvol en respectvol entertainment.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 10:00
  Radio2 op n
  12:00
  Herfstbeelden
 • 07:30
  Ketnet Junior
  12:30
  Herfstbeelden
 • 11:35
  Helden
  12:00
  Shaun het schaap
 • 11:50
  Echte verhalen: De buurtpolitie
  12:25
  Lisa
 • 10:55
  Geen uitzending
  12:30
  A Place In The Sun: Winter Sun
 • 11:25
  Sturm der Liebe
  12:10
  Onderbreking
 • 01:30
  Geen Uitzending
  12:20
  A View to a Kill
 • 11:50
  Trolls: The Beat Goes On!
  12:15
  Hallo K3
 • 11:00
  Joe
  15:20
  Geen uitzending
 • 11:40
  Geen uitzending
  15:00
  Feest van eigen bodem
 • 11:25
  Grey's Anatomy
 • 11:35
  Storage Wars
  12:05
  Pawn Stars
 • 11:15
  The Doctors
  12:10
  The Bake Off UK
 • 11:20
  Over (h)eerlijke groenten
  12:10
  Nuances
 • 08:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 10:00
  Lf !
  12:00
  al-1-maar-hits
 • 11:42
  Tafel uit steigerhout
  11:57
  Kerstdecoratie
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 11:50
  San Titar
  12:00
  Midmid mondial
 • 11:15
  Midsomer murders
  12:05
  Death in Paradise
 • 11:30
  Shark Tank
  12:30
  Storage Wars
 • 11:03
  Even tot hier
  12:00
  NOS Journaal (middag)
 • 11:32
  Regioned
  11:58
  Kook mee met MAX
 • 11:53
  Maya!
  12:05
  Sesamstraat