Volgende week laatste Flikkendag

zondag 21 september 2008

De acteurs namen al eerder afscheid van de Eén-serie 'Flikken'. Het grote publiek kan daar nog even mee wachten. In het voorjaar van 2009 wordt de tiende en laatste reeks op tv uitgezonden en volgende zondag, 28 september, staat Gent voor een laatste keer op zijn kop voor de allerlaatste Flikkendag. De jubilieumeditie werd dinsdag voorgesteld in het stadhuis aan de Botermarkt.

Lange witte limouines, een rode loper, de hyperkinetische belleman van de stad en nadarhekken waarachter mensen zich verdrongen om een glimp van hun favoriete BV op te vangen. Bijna onwezelijk én on-Vlaams was het, dinsdag in Gent. Maar wel een levend bewijs dat televisie mensen enorm kan bewegen.

'Flikken' is nog altijd ongemeen populair. Dat hoorde je ook bij de mensen die geduldig stonden te wachten op de eerste limousine die aan de rode loper stopte. Misschien is Eén dan toch te vroeg gestopt met 'Flikken'? 'We kijken er naar uit om binnenkort een nieuwe langdurige relatie met de stad Gent op te bouwen.', zei Jean-Philippe De Tender, netmanager van Eén, later op de avond. Heel Gent en omstreken kijkt hier vast en zeker nu al naar uit. Maar dat zijn zorgen voor later.

Zondag 28 september is het in Gent nog één keer al 'Flikken' wat de klok slaat. De burgemeester van Gent, Daniël Termont, kon al verklappen dat de acteursparade door de stad erg spectaculair belooft te worden. Verder zijn er demonstraties van de verschillende hulpdiensten, een mega-handtekeningensessie én natuurlijk optredens en muziek. Maar voor velen wordt het ook (weer) uitkijken naar de reddingshelikopter Seaking die laag over de stad zal vliegen.

Flikken4Specials
Ondertussen groeide ook Flikken4Specials uit tot een groot succes. Deze speciale dag voor mensen met een functiebeperking is dit jaar aan zijn vijfde editie toe. In 2003 vond voor de eerste keer Flikken4Specials plaats. Steeds opnieuw werden de bezoekers verrast met tal van activiteiten en muzikale optredens, speciaal op maat van deze specials. Het Emile Braunplein leent zich uitstekend voor dit schitterende feest.

Flikken4Specials, dat is vooral veel muziek. Er zijn optredens voorzien van Kurt Burgelman (BiezeBaaze), Matt & Yuri (Eurosong for Kids) en Isabelle A en Gorki. Het zijn echter maar enkele van de namen die dit evenement tot een heel speciale gebeurtenis zullen maken.

Het wordt uitkijken naar 28 september, zoveel is zeker! Meer informatie over de tiende en laatste Flikkendag in het centrum van Gent vind je op http://www.flikkendag.be/.

DOSSIER: Flikken 10

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers