VMMa stelt stadsbestuur Aalst in gebreke

vrijdag 11 juni 2010

De Vlaamse Media Maatschappij, VMMa, stelt het stadsbestuur van Aalst in gebreke. Het stadsbestuur weigert namelijk de overeenkomst die er is met VMMa om het vtm-programma 'Mijn Restaurant!' financieel te ondersteunen, na te komen. Met alle steden die meedoen aan 'Mijn Restaurant!' is er eenzelfde overeenkomst afgesloten. Het gaat om een bijdrage van 25.000 euro voor de steden die er als tweede en derde uitgaan tijdens het programma.

Als de stad de finale haalt, komt daar nog eens 25.000 euro bij. In alle steden werd die overeenkomst correct nageleefd. Behalve in Aalst, waar één van de drie politieke partijen in de meerderheid, met name SP.A, het dossier blokkeert.


Peter Quaghebeur, algemeen directeur van VMMa: 'Tot gisterenavond hebben we geduld gehad, maar het stadsbestuur blijkt nog altijd niet op één lijn te zitten. We hebben overleg lang een kans gegeven, maar nu moeten we juridische stappen ondernemen en stellen we het stadsbestuur in gebreke. Dat een overheid in dit land het zich blijkbaar kan permitteren om een overeenkomst naast zich neer te leggen, baart ons zorgen. We betreuren het ten zeerste dat een positief verhaal zo’n negatieve nasleep krijgt.'


Lees ook:
Karel en Ken (Aalst) winnen 'Mijn Restaurant' - editie 2010!

DOSSIER: Mijn Restaurant! 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers