VIER zoekt andere datum voor experiment met partijvoorzitters

zaterdag 23 juni 2012

Woestijnvis bereidt voor VIER een special van haar actuashow voor in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Daarvoor wil het alle Vlaamse partijvoorzitters samen in quarantaine steken in de hoop om zo de tongen los te maken en vurige debatten te krijgen. N-VA-voorzitter Bart De Wever twijfelt echter over zijn deelname. Woestijnvis zoekt nu een andere datum.

De Vlaamse partijvoorzitters werden uitgenodigd om op 12 juli  samen te komen, inclusief overnachting. De meeste voorzitters zouden al akkoord zijn gegaan met het aanbod van Woestijnvis, maar De Wever twijfelt. Hij was zelfs verbaasd over de toezegging van zijn collega's. Op 12 juli vindt namelijk een plenaire vergadering plaats in de Senaat. En iedereen die de actualiteit een beetje volgt, weet dat het dezer dagen niet botert tussen De Wever, Wouter Beke (CD&V) en Alexander De Croo van Open VLD.


Woestijnvis, dat het experiment wil gebruiken voor de nieuwe actuashow op VIER, reageerde in eerste instantie geïrriteerd omdat de plannen in De Morgen waren uitgelekt. Maar het productiebedrijf reageert professioneel op de twijfel van De Wever. 'Als een aantal partijvoorzitters zich die dag niet kunnen vrijmaken, kijken we gewoon uit naar een beter moment', lieten ze via een persbericht weten.

En over het voornemen om de partijvoorzitters even af te zonderen van de buitenwereld zeggen ze bij Woestijnvis het volgende: 'We willen de partijvoorzitters samenbrengen voor een opname die iets langer duurt dan een gemiddeld interview. Het is niet de bedoeling om de voorzitters gedurende 24 uur op te sluiten en permanent hun doen en laten te filmen', zo citeert De Morgen presentator Tom Lenaerts.

Bron: De Morgen


Lees ook:
Het nieuwe VT4 heet VIER en komt met dagelijkse afspraken

DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers