VIER start nieuw tv-seizoen op 20 augustus!

dinsdag 7 augustus 2018

VIER start al op maandag 20 augustus met het nieuwe seizoen van 'De Rechtbank'. Een vroege start van het nieuwe televisieseizoen dus. Een goed idee of wordt de warme zomer de spelbreker?

De strijd om de kijker op maandagavond kent dit najaar een vervroegde start. Al jaren is maandagavond de strijdavond tussen de grote zenders. Populaire (en dure) programma's worden dan zowel door Eén, VTM als VIER losgelaten op de kijker.

En net dat is een argument van VIER om extra vroeg te starten. 'De tijd wat we in één beweging het gordijn opendoen en alle programma's in één keer op het publiek loslaten, is voorbij', aldus VIER-woordvoerder Kristof Demasure. Door nieuwe afleveringen van het drukbekeken 'De Rechtbank' al twee weken voor het einde van de grote vakantie uit te zenden, hoopt VIER om nieuwe kijkers aan zich te binden. Al blijft natuurlijk de vraag of die kijker al op 20 augustus vroeger van zijn terras keert om voor zijn tv te gaan zitten.

Het druppelsgewijs starten van nieuwe seizoenen is trouwens al een aantal jaar de trend in Vlaanderen. Zo startten  'Thuis', 'Familie' en de reeks vaste vooravondprogramma's van Eén en VTM vorig jaar ook op de laatste maandag van augustus.


Het is nog niet bekend of Eén en VTM plannen hebben om net als VIER vervroegd te starten aan het nieuwe tv-seizoen.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers